Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Overleg categorie:Wikikids:Nieuws

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Krijg ik toestemming om de "nieuws" sjablonen van kladblokken te halen? Alle gebruikers die er eentje hebben zijn inactief. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 22 mrt 2014 10:33 (CET)

Bedankt voor het opmerken! Ik heb het maar meteen geregeld. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 22 mrt 2014 12:16 (CET)
Fijn. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 22 mrt 2014 12:17 (CET)

Nieuws

Er staat: "Is een artikel niet meer een het nieuws? Dan word je van harte uitgenodigd om het sjabloon te verwijderen" Maar het sjabloon is toch juist bedoeld om te waarschuwen dat de informatie verouderd kan zijn? Is Sjabloon:Verouderd Nieuws een idee? Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 28 apr 2020 11:37 (CEST)

Neem bijvoorbeeld het artikel over Islamitische Staat dat sinds 2015 niet is bijgehouden. IS is inmiddels verslagen en niet meer echt in het nieuws (gelukkig). Daarvoor hebben we het verwijderd van het artikel. Datzelfde geldt voor bijvoorbeeld de Brexit en diverse verkiezingen en (sport)evenementen die al geweest zijn. Het staat nu enkel over het artikel voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2020 en de artikelen omtrent de coronacrisis. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 28 apr 2020 11:41 (CEST)
Ja, maar mensen kunnen dan bijvoorbeeld denken dat het van nu is. Aangezien veel artikelen die daadwerkelijk in het nieuws zijn dat sjabloon niet hebben, weten mensen misschien niet eens dat het bestaat. Dat is (naar mijn idee) vooral zo bij mensen die niet geregistreerd zijn op WikiKids, en dus niet goed weten hoe het zit met sjablonen, categorieën enzo. Zij ook nemen niet deel en lezen geen discussies op overlegpagina's, waardoor ze nog minder goed weten wat er allemaal gebeurd. Dan is een sjabloon wel handig. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 28 apr 2020 11:49 (CEST)
Als je voorbeelden hebt van artikelen die in het nieuws zijn, maar het sjabloon niet dragen, kun je het sjabloon erop toevoegen. Ik heb niet zoveel tegen een sjabloon voor verouderd nieuws, maar als dat betekent dat mensen denken dat informatie verkeerd is lijkt dat me niet slim (zoals Apoo zegt). Daarnaast: Wanneer is een artikel verouderd? En kunnen we niet beter de artikel updaten dan ze verouderd laten? Ik bedoel de artikelen over sport en de jaaroverzichten worden goed bijgehouden, maar andere artikelen zijn in trieste staat. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 28 apr 2020 12:11 (CEST)
Oké, oké. We kunnen wel bijvoorbeeld Sjabloon:Verouderd dat bedoeld is om gebruikers uit te nodigen het artikel up te daten, dus niet per se om extra duidelijk te laten weten dat de informatie verouderd is, maar iets om gebruikers uit te nodigen het artikel aan te vullen. Net zoiets als {{beg}}. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 28 apr 2020 18:04 (CEST)
Ik vind het een goed idee, maar alsnog moeten er grenzen worden opgesteld. Alsnog dienen we misschien een met zijn allen deze artikelen updaten, want ik denk dat een sjabloon weinig gaat uitmaken. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 28 apr 2020 18:17 (CEST)
Misschien is het nodig om als een actueel artikel heel lang niet wordt geüpdatet te verwijderen, want er zijn zeer winig gebruikers die zich daar regelmatig mee bezig houden en waarschijnlijk is dat ook de reden waarom er op andere Wikimediaprojecten (behalve Wikinews) actuele artikelen afgekeurd worden. Dan bedoel ik artikelen die niet meer in het nieuws zijn, de Brexit kan bijvoorbeeld (naar mijn mening) wel weg. Het IS misschien niet, want dat is een blijft een terreurorganisatie, dat soort artikelen moeten we misschien van richting veranderen en de "nieuws-stijl" een beetje uit het artikel halen, daar kunnen we ok een sjabloon en/of een (verborgen) categorie voor maken, maar volgens mij vallen zulke artikelen ook zonder de laatstgenoemde wel te herkennen. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 7 mei 2020 10:33 (CEST)
Hoewel dat een oplossing zou zijn, lijkt me dat vrij onaardig. In veel nieuwsgebonden artikelen, hoewel ze misschien niet meer actueel zijn, heeft een hoop werk gezeten. Het lijkt me daarom een belediging naar gebruikers (die aan het artikel werkten) toe, dat hun artikel verwijderd wordt. Over het artikel "Brexit" gesproken, ik heb hem al op de planning staan, maar het duurt nog minstens twee maanden voordat ik het ga opknappen. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 7 mei 2020 11:03 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_categorie:Wikikids:Nieuws&oldid=614701"