Medy Oberendorff

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Medy Oberendorff
Geen afbeelding
beschikbaar
Persoonlijke informatie
Volledige naam Medy Oberendorff
Bijnaam
Land Nederland
Nederland
Geboortedatum 22 mei 1975
Geboorteplaats Helmond
Overleden
Overleden te
Gehuwd met /
relatie
Carrière
Beroep Illustrator
Bekend van 'Het wonderlijke insectenboek', schrijver Bart Rossel
Actief
Genre(s) Kinderboek, Jeugdboek informatief
Label
Website
https://medyoberendorff.nl/
Portaal Portaalicoon Kunst & Cultuur

Medy Oberendorff werd geboren op 22 mei 1975 in Helmond. Ze is een Nederlands illustratrice. Ze studeerde productvormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht en behaalde een Master Wetenschappelijke Illustratie aan de Universiteit Maastricht.

Ze werkte tot 2009 aan de Universiteit Leiden als wetenschappelijk illustrator en daarna ging ze als zelfstandig illustrator aan de slag. Naast het illustreren gaf ze o.a. les op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en beeldende vorming op basischolen.

Met oneindig veel geduld en in een geheel eigen stijl weet ze de dieren en planten die wij dagelijks om ons heen hebben maar waar we zo vaak aan voorbij lopen zeer precies te tekenen. Juist door haar verfijnde en zeer gedetailleerde weergave van de realiteit toont ze ons de schoonheid van een dood vogeltje, het vangmasker van een libellenlarve of het knappe rollen van een bolletje poep door een mestkever.

Van haar verschenen en prijzen

Voor uitgeverij Lannoo maakte ze in 2018 het met in vlag en wimpel bekroonde Het Wonderlijke Insectenboek met schrijver Bart Rossel. En in 2018 een zilveren griffel voor Wonderbos, van schrijver Jan Paul Schutten.

Voor uitgeverij Rubinstein maakte ze het prentenboek Johannes de Parkiet (2017) en Gerda de Goudvink (2018 - Vlag en Wimpel griffeljury).

Links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Medy_Oberendorff&oldid=745141"