Maastricht

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
LocatieMaastricht.png
Kaart uit 1775

Maastricht is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Limburg. De stad telt iets minder als 120.000 inwoners. Maastricht is gelegen aan weerszijden van de rivier de Maas.

In de winter is er een WinterWonderland, je kunt dan midden in de stad schaatsen, oliebollen eten en lekkere warme chocolademelk drinken. In de zomer zijn er overal terrasjes waar je gezellig in het zonnetje of onder een parasol wat kunt drinken en/of eten. Er zijn ook mooie musea en kerken. Bijvoorbeeld het natuurhistorisch museum, daar kom je van alles te weten over dieren van vroeger en nu en over de natuur.

Geschiedenis van Maastricht

In veel papieren die in de middeleeuwen zijn geschreven komt Maastricht voor. Ook al is er een lijst met 21 heilige bisschoppen van maastricht is het niet zeker wie de eerste bisschop van Maastricht was.

Bekende plaatsen

Vrijthof

In Maastricht zijn er een heleboel bekende plaatsen. Enkele bekende plaatsen zijn het Vrijthof, de Markt en het stadhuis.


.

Partnersteden

WikiKidsAtlas

Maastricht op Google Earth
Bij deze plaats hoort een een link naar Google Earth. Wil je hier meer over weten, klik dan hier.

Heb je geen Google Earth op je computer zitten en wil je deze plaats toch zien, dan kan dit op het internet. Klik dan hier

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Maastricht&oldid=511635"