Masker

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Apenmasker Carnaval

Een masker is een soort schil van papier, hout, stof of plastic gemaakt die voor je gezicht komt.

Gebruik

Godsdienst

Maskers worden over de hele wereld gebruikt en gedragen. Bij godsdienst worden ze bij sommige volkeren gebruikt. Ze worden bedoeld om dode mensen en dieren en goden op te roepen.

Toneel

Maskers zijn ook erg belangrijk in het toneel. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt voor The Long King. De maskers laten ook zien wie je speelt. Die kunnen ook een emotie uitbeelden als bijvoorbeeld verdriet of woede. De emoties kwamen als eerst bij de Oude Grieken. De Grieken voerden de toneelstukken met en zonder maskers op, in een Romeins theater.
Er zijn ook maskers als je die op zet en je gaat doen als of je dood bent of gaat dan lijkt het net echt die maskers heten doden maskers. De Romeinen maakte de maskers van was. Maar Egyptische maskers werden gemaakt van dunne goeden platen.

Beroep

Sommige mensen moeten een masker op voor hun beroep. Bijvoorbeeld een gasmaker een lasmasker en nog veel meer.

Waar?

Maskers vind jij het meest in Venetië in Italië. Daar zijn de maskers erg populair er zijn daar winkels vol. Maar daar zijn ze ongeveer in de honderd euro, dus daarom kun je ze misschien beter zelf maken.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Masker&oldid=570309"