K-pop

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

K-pop wordt ook wel Koreaans muziek en het is over de hele wereld populair en het bestaat sinds 1992. K-pop is populair bij jongeren en volwassenen en kinderen. Je hebt K-popgroepen zoals BLACKPINK en BTS! BLACKPINK en BTS zijn allebei wereldberoemde K-popgroepen en K-pop is ook deel van uit de Koreaanse golf, dat was de periode toen alles uit de Koreaanse cultuur populair werd, maar K-pop heeft ook een duistere geheim: Veel K-pop bedrijven spelen erg met het leven van K-pop artiesten, sommige K-pop artiesten hebben zelfs zelfmoord gepleegd omdat ze dit leven hard vinden! Je moet er heel erg hard voor werken als je een K-pop artiest wil worden! Ik geef een tip: Kies de bedrijf die goed voor je zorgt en nog een dingetje, sommige K-pop artiesten hebben al veel jaren moeten trainen voor hun debuut!

Psy is een van de K-pop artiesten die vaak genoemd wordt vanwege het internationaal op de kaart zetten van deze stijl. Hij had in 2012 met het nummer "Gangnam Style" een grote hit. In 2017 werd de boyband BTS wereldwijd populair.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=K-pop&oldid=636170"