Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Stem nu op: John F. Kennedy

Fuerteventura

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Satellietfoto van Fuerteventura, helemaaal bovenaan het buureiland Lanzarote.

Fuerteventura is een eiland. Het ligt in de archipel (eilandengroep) de Canarische Eilanden, een Spaanse eilandengroep voor de kust van Afrika. De hoofdplaats is Puerto del Rosario.

Het eiland heeft 86.642 inwoners verspreid over een oppervlak van 1660 km². Dat maakt Fuerteventura na Tenerife het grootste eiland van de archipel.

Fuerteventura heeft niet veel natuur. Het landschap is dor en wordt deels gevormd door duinen met zand uit de Sahara. Er is maar weinig begroeiing te vinden. Het hoogste punt van het eiland is de Pico del Zarza, van 807 meter.

Ooit kwamen de belangrijkste inkomsten van Fuerteventura uit de landbouw en de visserij. Het eiland werd wel de 'Graanschuur van de Canarische Eilanden' genoemd. Door de opkomst van het toerisme is dit helemaal veranderd. Akkers moesten wijken voor All-Inclusive hotels. Ook gingen steeds meer mensen in het toerisme werken, want het is/was een goede inkomstenbron.Die mesnen konden dus niet meer op de akkers werken. De weinige overblijfselen aan de landouw zijn kleine akkertjes, ter grote van volkstuintjes en kleine velden met cactussen en aloë vera, ooit gebruikt voor de cosmetica-industrie. Aan visserij wordt nog wel gedaan. Meestal doen ze dat met hengels, want de zeebodem bij Fuerteventura is erg rotsachtig, dus er kan niet met netten gevist worden.

De belangrijkste badplaatsen van het eiland zijn Corralejo, Caleta de Fuste, Jandía en Costa Calma.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Fuerteventura&oldid=687863"