Fortuna Sittard

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Fortuna Sittard
Nog geen afbeelding
beschikbaar
Over de club
Naam Fortuna Sittard
Bijnaam FSC
Fortuna Zitterd
Stamnummer '
Opgericht 1 juli 1968
Opgeheven
Stad Sittard
Stadion Fortuna Sittard Stadion
Capaciteit 12.500
Complex
Capaciteit complex
Aantal leden
Aantal velden
Voorzitter Turkije Işıtan Gün
Clubeigenaar Turkije Işıtan Gün
Algemeen directeur
Manager
Technisch directeur
Trainer Nederland Sjors Ultee
Assistent
Topscorer
Kapitein
Wedstrijden
Clubtopscorer
(Hoofd)sponsor(s)
Begroting € 7,2 miljoen
Competitie Eredivisie (2019/20)
Eindklassering
Prijzen
Bijzonderheden
Website
Tenue
Thuiskleuren
Uitkleuren
Geldig voor 2019/20
Portaal Portaalicoon Sport

Fortuna Sittard is een Nederlandse voetbalclub uit Sittard. De club werd op 1 juli 1968 opgericht na een fusie van RKSV Sittardia uit Sittard en Fortuna '54 uit Geleen.

De club speelt sinds het seizoen 2018/19 in de Eredivisie nadat de club in de Eerste divisie 2017/18 tweede was geworden, wat genoeg was voor promotie. In de Eerste divisie haalde Fortuna Sittard meerdere keren het kampioenschap.

Fortuna Sittard speelt zijn thuiswedstrijden in het Fortuna Sittard Stadion, dat een capaciteit heeft van 12.500 zitplaatsen (800 voor bezoekers van het uitspelende team, wat kan worden uitgebreid naar 1100 door het openen van een extra vak).

Ontstaan

In de eerste jaren heette de club Fortuna-Sittardia Combinatie, afgekort tot FSC. RKSV Sittardia was al ontstaan uit een eerdere fusie. Na 1955 speelden beide clubs veertien jaar achter elkaar in de hoogste klassen van het Nederlands voetbal. In die veertien jaar haalde Fortuna '54 betere resultaten: de club speelde twaalf seizoenen lang op het hoogste niveau en twee keer werd de KNVB-beker gewonnen. Vanaf 1956 kwam Fortuna '54 uit in de toen nieuw opgerichte Eredivisie en eindige het achtereenvolgens tweede, vierde en derde. In 1969 degradeerden beide clubs uit de Eredivisie.

Externe links


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Fortuna_Sittard&oldid=573510"