Dubai (stad)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De skyline van Dubai

Dubai is een stad in het Midden-Oosten, in het land de Verenigde Arabische Emiraten. Er woonden in 2013 2.164.538 mensen.

Ontwikkeling

Dubai is een stad in ontwikkeling. Zo'n 16% van alle hijskranen ter wereld stond hier. Er zijn eilanden in vorm van palmen, de Palmeilanden. Er is ook een project om de wereld na te bouwen met in de zee gespoten eilanden. Dubai is nu van plan om het grootste vliegveld ter wereld te bouwen. Maar een paar jaar geleden is gebleken dat Dubai een schuld had van 6 miljard dollar, maar momenteel is het grootste deel van de schuld verdwenen.

Burj al Arab

Burj al Arab is een van de meest beste en mooiste hotels ter wereld. Het ligt voor de kust van Dubai, op een kunstmatig eiland. Het hotel is een 7 sterren hotel.

Burj Khalifa

In Dubai staat de Burj Khalifa. Het is het hoogste gebouw ter wereld. De Burj Khalifa is 828 meter hoog.

Vliegveld

Dubai Airport

Dubai International Airport is de snelst groeiende luchthaven ter wereld. In 2013 werden 66.432.000 passagiers vervoerd en werd 2.435.567 ton aan goederen verwerkt. Het aantal vliegtuigbewegingen komt neer op bijna 370.000! Het is de thuishaven van de luchtvaartmaatschappij Emirates. Het vliegveld heeft 3 enorme terminals. Er werken tienduizenden mensen van over de hele wereld.

Partnersteden

Zie ook


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Dubai_(stad)&oldid=796590"