Verbeter WikiKids vandaag nog!
Stem nu op: Koude Oorlog

Buffalo Bill's Wild West Show

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Buffalo Bill's Wild West Show
Geen afbeelding
beschikbaar
Algemene informatie
Locatie Disney Village, Vlag van Frankrijk Frankrijk
Themagebied
Soort attractie Dinershow
Bouwer(s)
Opdrachtgever
Ontwerper
Status
Bouw
Opening 1992
Sluiting 2021
Afbraak
Kosten
Vervangt
Vervangen door
Animatronics leverancier
Thematisering en muziek
Thema Wilde Westen
Voorshow
Wachtrijmuziek
Ritmuziek
Achtergrondmuziek
Componist
Vorige locaties en/of namen
'
'
'
Eigenschappen
Topsnelheid
Baanlengte
Lengte route
Maximale hoogte
Ritduur 90 minuten
Aantal voertuigen
Capaciteit
Onride foto
Veiligheid
Minimale lengte
Minimale lengte
zonder volwassene
Maximale lengte
Minimale leeftijd
Niet geschikt voor
Veiligheidsbeugel
Wachtrij
Snelpas
Single riders-rij
Baby switch
Website(s)
op RCDB
op RCDB
Portaal Portaalicoon Attractieparken

Buffalo Bill's Wild West Show was een dinershow in Disney Village in Disneyland Paris. Dit betekent dat toeschouwers een liveshow te zien kregen, terwijl ze konden dineren. Buffalo Bill's Wild West Show was te vinden tussen de bioscoop en Planet Hollywood in Disney Village. Gasten moesten apart betalen voor de show.

De show werd tussen 1992 en 2020 opgevoerd. De show werd gestopt door de coronapandemie. In 2021 maakte Disneyland Paris bekend dat de show niet zou terugkeren. Het theater waarin de show werd gegeven is hierdoor inmiddels gesloopt.

Beschrijving

De show werd gegeven in een grote arena, waar plaats was voor 1058 gasten. Tijdens de show werden in het midden van de zaal verschillende scenes nagespeeld. De gasten zaten aan de zijkanten van de zaal. Deze scenes stonden in het teken van het Wilde Westen. Hierdoor waren er Indianen, cowboys, paarden en bizons te zien. Ook waren er legendarische figuren uit het Wilde Westen aanwezig, zoals Sitting Bull, Buffalo Bill en Annie Oakley. Daarnaast waren er verschillende Disneyfiguren aanwezig, waaronder Mickey Mouse.

Voor de show begon werden gasten opgevangen in de Colonel Cody's Saloon. Hier traden verschillende muzikanten op. Ook konden de gasten de Disneyfiguren en figuren uit het Wilde Westen ontmoeten en een foto met hun maken. Bij aankomst kregen alle gasten een cowboyhoed in één van de vier kleuren. Deze kleuren stonden voor een bepaald team. Deze cowboyhoed mochten de gasten ook houden na afloop.

Tijdens de show zelf kregen gasten een menu aangeboden. Dit menu was geïnspireerd door de Texaanse en Mexicaanse keuken. Hierdoor stonden er gerechten als chili con carne, maïskolven, stoofpot en maïsbrood op het menu. Ook was er een apart menu voor kinderen.

Na de show konden gasten nog een ritje maken op een mechanische stier.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Buffalo_Bill%27s_Wild_West_Show&oldid=736328"