Dit artikel is bekroond met de Zilveren WikiKids Award 2021!

Brawl Stars

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Brawl Stars logo

Brawl Stars is een game van Supercell die in december 2017 uitkwam, het is een game die je kunt spelen met Android en iOS. Het is 3v3 battle royale. Er zijn verschillende evenementen die je kunt spelen en er zijn 49 knokkers te krijgen. Er zijn ook nog verschillende zeldzaamheden voor knokkers. Iedereen heeft de startknokker, je hebt daarnaast trofeeënpad, zeldzame, superzeldzame, epische, mythische, legendarische en chronomatische knokkers. Bijna alle knokkers hebben een skin, dat is een ander uiterlijk voor een knokker. Voor elke knokker zijn er 2 sterrenkrachten die zorgen ervoor dat de knokker wat sterker wordt. Naast sterrenkrachten zijn er ook gadgets voor knokkers die doen iets nog extra's, zo kun je bijvoorbeeld met een druk op de knop je knokker harder laten lopen, tegenstanders wegduwen of wegsprinten. Je hebt het trofeeënpad en de Brawl Pass, je krijg hier allerlei beloningen. Supercell geeft geen informatie over hoeveel spelers het spel spelen, wel hebben ze gedeeld dat er 20 miljoen spelers mee hebben gedaan aan dezelfde uitdaging. Er zijn dus meer dan 20 miljoen verschillende accounts aangemaakt.

Omdat dit artikel zo groot is, is het handig om hier te selecteren wat je wilt lezen.
Nederlandse term Engelse term Korte uitleg
Lees dit eerst als je de game niet kent.
Trofeeën Trophies Punten die je kunt winnen of verliezen
Sterrenkracht Starpower Extra krachten voor de poppetjes
Gadgets Gadgets Extra krachten voor de poppetjes
Knokkers Brawlers Alle poppetjes
Skins Skins Ander uiterlijk voor de poppetjes
Evenementen Events Spellen die je kunt doen
Krachtdivisie Power League De competitieve gamemodus
Seizoenen Seasons Periode waarin je beloningen ontvangt.
Clubs Clubs Sociale groep
Uitdagingen Challenges Maandelijkse uitdaging voor pro's
Kaartenmaker Map Maker Maak een kaart om te spelen
Reacties Pins Reacties die je kunt gebruiken
Brawl Talk Brawl Talk Video met informatie over de update
Edelstenen Gems Ingame betaalmiddel
Dozen Box Doos met spullen
Ervaringspunten Experience points Punten die je krijgt als je een potje speelt
Supercell ID Supercell ID Manier om een account op te slaan
Afbeeldingen Afbeeldingen Allerlei afbeeldingen van Brawl Stars

Begrippen

Button info Brawl Stars.png

Voordat je dit artikel leest is het handig dat je verschillende begrippen begrijpt. Hierdoor is de tekst hieronder een stuk makkelijker te begrijpen.

 • Knokker = poppetje waarmee je kunt spelen, alle poppetjes hebben verschillende eigenschappen, de ene knokker heeft meer levenspunten dan de andere en de een doet meer damage dan de andere, en schieten op een andere manier.
 • Levenspunten = Een aantal punten, zoveel schade moet de tegenstander doen om jou te verslaan. HP is hetzelfde als levenspunten.
 • HP = Afgekort van Health Point. Hoeveel levens een knokker nog heeft. Levenspunten is hetzelfde als HP.
 • Damage = schade, met een aanval doet een knokker schade, hierdoor verliezen de tegenstanders hun levens, als je geen levens meer hebt word je verslagen, dat betekent meestal nog niet dat je verloren hebt.
 • Healen = Als je minder levenspunten hebt doordat een tegenstander je heeft aangevallen kun je geheald worden. Er komen dan weer levens bij, als je weer al je levenspunten hebt kun je niet meer healen. Er zijn sommige knokkers die andere knokkers kunnen healen. (Pam, Poco, Byron) Als je 3 seconden niet aanvalt of niet aangevallen wordt je automatisch geheald.

Trofeeën

Icon trophy medium.png

Trofeeën zijn punten die je kunt winnen of verliezen als je een potje speelt. Als je een knokker hebt met weinig trofeeën hebt verlies je weinig trofeeën, als je een knokker hebt die al meer trofeeën heeft verlies je meer trofeeën met die knokker als je verliest. Na 4 weken worden van al je knokkers die je boven 500 trofeeën hebt een paar trofeeën ingewisseld voor sterpunten, die kun je later weer uit geven aan skins of dozen. Elke honderd trofeeën dat je hoger komt met een knokker wordt het lastiger om trofeeën voor te verdienen. Met als toppunt dat je 12 mintrofeeën krijgt voor als je verliest en 3 plustrofeeën voor als je wint. Het gemiddelde aantal trofeeën van de actieve spelers is ongeveer 8000, hieronder een tabel met informatie daarover. De meeste trofeeën ooit gehaald is 52.000 trofeeën. De speler met het meeste trofeeën voor een knokker had wel 3000 trofeeën voor 1 knokker, namelijk met de knokker Bea. Het is vrij lastig om dit te halen omdat je als je meer dan 1200 trofeeën hebt maar 3 trofeeën krijgt als je wint.

Trofeeën van active spelers
Gemiddeld 8,9k
top 20% 15,9k
top 10% 19,4k
top 5% 22,2k
top 1% 28,0k
top 0,1% 34,1k

(Deze informatie komt van 30 mei 2021)

Trofeeënpad

Het begin van het trofeeënpad

Op het Trofeeënpad kan je allemaal beloningen vrijspelen door bekers te verdienen zoals knokkers. In het begin krijg je snel een nieuwe beloning, later duurt het langer tussen de beloningen. Het trofeeënpad gaat door tot 50k (50.000) trofeeën. Boven de 15k (15.000) trofeeën krijg je elke 500 trofeeën omstebeurt een grote doos en een mega doos. Op het trofeeënpad kun je allerlei dingen krijgen, dat zijn; munten, knokkers, tokenverdubbelaar, dozen en krachtpunten. Daarnaast kun je als je 30, 150, 350 of 800 en 1000 trofeeën hebt nieuwe evenementen vrijspelen. Op 300 trofeeën speel je opdrachten vrij. En op 1000 trofeeën speel je de kaartenmaker vrij, je kunt dan kaarten maken.

Sterrenkrachten

Button star power.png

Sterrenkrachten zijn krachten die je kunt krijgen als je knokker kracht 9 is. Als je een sterrenkracht heb voor een knokker dan wordt die knokker kracht 10, de hoogste kracht die er is. Er zijn veel verschillende sterrenkrachten, van de ene loopt je knokker sneller, andere krijg je meer gezondheid en de andere zorgt ervoor dat je extra schade doet met je aanval. Elke knokker heeft 2 sterrenkrachten. Sterrenkrachten zijn altijd actief, in tegenstelling tot gadgets. Als je een knokker kracht 9 of 10 hebt kun je in de winkel soms een sterrenkracht kopen voor 2000 munten. En heel soms kun je een sterrenkracht voor 169 edelstenen kopen.

Gadgets

Button item small.png

Gadgets zijn extra krachten die een knokker kan krijgen vanaf kracht 7. Alle gadgets zijn verschillend, sommige lijken wel op elkaar; sommige geven op 1 moment extra HP erbij, andere vertragen andere knokkers, andere doen schade, met andere sprint je naar voren. Elke knokker heeft er minimaal 1. Supercell, het bedrijf achter Brawl Stars, is bezig om alle knokkers 2 gadgets te geven. Je kunt een gadget 3 keer gebruiken per potje. Als je een knokker van kracht 7 of hoger hebt kun je soms een gadget voor 1000 munten in de winkel kopen.

Knokkers

Er zijn 49 knokkers, deze zijn onder verdeeld in verschillende zeldzaamheden. Je kunt de meeste knokkers uit een doos krijgen, alleen kun je niet altijd de nieuwste chromatische knokker krijgen. Ook kun je de trofeeënpad knokkers niet uit een doos krijgen. In de winkel kun je precies zien hoeveel kans je op een knokker hebt. Knokkers kun je met krachtpunten upgraden, hierdoor wordt de knokker sterker, ze doen dan meer schade, en hebben meer levenspunten. Hieronder staat over elke knokker een klein verhaaltje met informatie over hun gadgets en sterrenkrachten, je kunt het gadget van een knokker ontgrendelen als je level 7 van die knokker hebt. In de winkel kun je soms gadgets voor 1000 munten kopen. Een sterrenkracht kun je ontgrendelen als je een knokker level 9 of hoger hebt. In de winkel kun soms sterrenkrachten kopen voor 2000 munten.

Bij alle knokkers staan plaatjes, je kunt deze simpel zien door op uitvouwen te klikken. Je ziet dan alle reacties van de knokkers en een portretfoto.

Trofeeënpad Shelly Nita Colt Bull Jessie Brock Dynamike Bo Tick 8-bit Emz Stu
Zeldzaam El Primo Barley Poco Rosa
Superzeldzaam Rico Darryl Penny Carl Jacky
Episch Piper Pam Frank Bibi Bea Nani Edgar Griff
Mythisch Mortis Tara Gene Max Mr. P Sprout Byron Squeak
Legendarisch Spike Crow Leon Sandy Amber
Chromatisch Gale Surge Colette Lou Kolonel Ruffs Belle Buzz

Trofeeënpad knokkers

Deze knokkers zijn gratis te krijgen als je genoeg trofeeën hebt. Je kunt ze niet uit een doos krijgen.

Aantal trofeeën dat je nodig hebt om een knokker te krijgen
Trofeeën Knokker
0 Shelly
10 Nita
60 Colt
250 Bull
500 Jessie
1000 Brock
2000 Dynamike
3000 Bo
4000 Tick
6000 8-bit
8000 Emz
10000 Stu

Shelly

Shelly.png

Shelly is de start-knokker van Brawl Stars. Het is een shotgunster. Hoe dichter je bij haar komt, hoe meer schade ze doet als ze op je schiet. Met haar super maakt ze muurtjes kapot en doet ze nog veel meer damage dan met haar normale aanval. Hierbij geldt ook weer, hoe dichter je komt, hoe meer damage. Met haar ene sterrenkracht vertraagt ze haar tegenstander met haar super, met haar andere zorgt ze ervoor dat ze HP (1800) erbij krijgt als ze minder dan 40% HP heeft. Met haar gadget kan ze een klein stukje vooruit sprinten. Met haar 2e gadget wordt haar aanval heel smal, waardoor ze ook van ver weg heel veel damage kan doen.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Shelly Blije Shelly Verdrietige Shelly Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt


Nita

Nita.png

Nita schiet een schokgolf die door de vijand heen gaat. Met haar superaanval roept ze een beer op die haar helpt aanvallen, deze beer achtervolgt de tegenstanders, de beer loopt altijd naar de vijand toe die het dichtsbij is, ook al is hij in de bosjes. Haar sterrenkracht zorgt ervoor dat haar beer sneller aanvalt. Of dat de beer geheald wordt als Nita aanvalt. Met haar gadget zorgt ze er voor dat de beer een schild krijgt of dat de tegenstanders in de buurt van de beer niet meer kunnen lopen voor 1,5 seconde. Je kunt Nita krijgen als je 10 trofeeën hebt.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Nita Blije Nita Verdrietige Nita Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt


Colt

Colt (Brawl Stars).png

Colt is een knokker met 2 revolvers. Hij schiet 6 kogels achter elkaar en kan ver schieten. Met zijn super schiet hij 7 kogels achter elkaar die muren kapot kunnen maken. Met zijn sterrenkracht loopt hij iets sneller of schiet hij iets sneller. Met zijn gadget worden 2 van de aanvallen direct weer herladen of kan hij zijn aanval veranderen in 1 kogel die muren kapot maakt. Je krijgt Colt als je 60 trofeeën hebt gehaald.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Colt Blije Colt Verdrietige Colt Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt Speciale reactie

Bull

Bull (Brawl Stars).png

Bull is een shotgunman die je krijgt als je 250 trofeeën hebt. Met zijn super rent hij ergens naartoe en is super snel. Het is de echte stier van de game. Bull heeft veel HP. Met zijn ene sterrenkracht krijgt hij een schild en met zijn andere herlaad hij zijn schoten sneller als hij minder dan de helft van zijn levenspunten heeft. Met zijn gadget krijgt hij in 1 klap 1500 levens erbij. Met zijn andere gadget stopt hij midden in zijn super en vertraagt hij de tegenstanders die dichtbij staan. Bull heeft een speciale kracht waardoor alle schade die hij krijgt omgezet wordt in een klein beetje super. Deze kracht is altijd beschikbaar. Met ongeveer 13.500 schade laad hij zijn hele super op. Hij hoeft dan niet aan te vallen om zijn super op te laden.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Bull Blije Bull Verdrietige Bull Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt


Jessie

Jessie.png

Jessie is een jong meisje met een schattige maar gevaarlijke super. Jessie schiet met haar normale aanval een energiebal naar haar tegenstanders toe. Deze kunnen op knokkers overspringen. Als ze haar tegenstanders met die bal voor de eerste keer raakt doet ze veel schade, als de bal is overgesprongen doet hij steeds weer minder schade, met een maximum van 3 tegenstanders die ze kan raken. Met haar super zet ze een kanonetje, met de naam Scrappy, neer. Met haar gadget kan ze alle knokkers in de buurt van scrappy vertragen. Met haar andere gadget kan ze ‘Scrappy’ voor 5 seconden heel snel laten schieten. Met haar sterrenkracht zorgt ze ervoor dat Scrappy’s aanvallen, netzoals Jessies normale aanvallen, op knokkers overspringen. Of ze kan met haar aanval 800 HP van Scrappy healen. Je krijgt Jessie als je 500 trofeeën hebt.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Jessie Blije Jessie Verdrietige Jessie Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt


Brock

Brock.png

Brock is een man met een raket-launcher met raketten die hij ver schiet. Hij draagt een zonnebril. Met zijn sterrenkracht kan hij ervoor zorgen dat hij wel 4 raketten tegelijkertijd kan laden of dat zijn raketten aan het einde ‘ontploffen’ waardoor je daar voor 2 seconde schade hebt. Met zijn super schiet hij verschillende raketten omhoog om de vijand veel schade aan te richten en muurtjes kapot maken. Met zijn gadget schiet hij een grote raket die muren kan breken en die heel veel schade aanricht. Als hij zijn andere gadget activeert springt hij, daardoor kan hij over muurtjes en water heen. Doordat hij een skin in de Brawl Pass heeft gehad kon je Brock krijgen voordat je 1000 trofeeën hebt gehaald.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Brock Blije Brock Verdrietige Brock Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt


Dynamike

Dynamike.png

Dynamike is een oude knokker die met dynamietstaven gooit. Hij gooit met zijn normale aanval 2 dynamietstaven die elk een beetje schade aanrichten. Met zijn super gooit hij een grote bom. Met één van zijn sterkrachten zorgt hij ervoor dat zijn super meer schade aanricht. Met zijn andere sterrenkracht kan hij, met de dynamiet springen, hierdoor kan hij over muurtjes, water en aanvallen heen springen. Doordat hij een skin in de Brawl Pass heeft gehad kon je Dynamike krijgen voordat je 2000 trofeeën hebt gehaald.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Dynamike Blije Dynamike Verdrietige Dynamike Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt


Bo

Bo.png

Bo is een knokker met een boog die drie exploderende pijlen schieten. Met zijn super schiet Bo drie mijnen die blijven liggen tot er iemand op stapt, als dat gebeurt duurt het nog 1,5 seconde voordat de mijn afgaat. Met zijn sterrenkracht kan hij veel verder de bosjes inkijken. Met zijn andere sterrenkracht zorgt hij ervoor dat spelers die op zijn mijn trappen automatisch 2 seconden niet kunnen lopen. Met zijn gadget krijgt hij een totempaal waardoor alle teamgenoten automatisch hun super kunnen opladen, elke seconde verliest de totempaal 50 HP, waardoor het na 20 seconden verdwijnt van de map, in die 20 seconden kun je precies je super opladen. Met zijn andere gadget kan hij zijn mijnen van afstand laten exploderen. Bo is de enige knokker die meerdere zeldzaamheden heeft gehad. Hij was in 2017 episch, daarna werd hij superzeldzaam en hij is in mei 2018 veranderd naar een trofeeënpad knokker, hierdoor is het mogelijk om hem te krijgen voordat je 3000 trofeeën hebt, het was ook mogelijk om hem te krijgen door de duo-uitdaging te winnen.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Bo Blije Bo Verdrietige Bo Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt


Tick

Tick (Brawl Stars).png

Tick is de knokker met de minste HP en je kunt hem krijgen als je 4000 trofeeën hebt gehaald. Met zijn aanval gooit hij 3 mijnen die automatisch exploderen als ze iemand raken of automatisch na een paar seconden. Met zijn super gooit hij zijn eigen hoofd op de grond, z’n hoofd achtervolgt de speler en explodeert als hij zijn tegenstander bereikt. Met zijn gadget gooit hij de dubbele mijnen, Tick gooit dan 6 mijnen. Met zijn andere gadget krijgt hij een schild voor 1 seconde dat een gedeelte van de schade tegenhoud en dat daarna explodeert waardoor alle tegenstanders in de buurt 1000 schade krijgen en achteruit springen. Met zijn sterrenkracht herlaad hij meer schoten in kortere tijd. Met zijn andere sterrenkracht krijgt hij er eerder weer HP erbij.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Tick Blije Tick Verdrietige Tick Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt


8-bit

8-bit.png

8-bit is een knokker die eigenlijk een ouderwets computerspel is. Je kunt hem krijgen als je 6000 trofeeën hebt gehaald. Hij schiet lazerstralen en zijn super zorgt ervoor dat hij en zijn teamgenoten meer schade aanricht. 8-bit is een stuk trager dan de andere knokkers, hij doet wel meer schade doet dan de meeste andere knokkers. Met zijn sterrenkracht loopt hij, als hij in de buurt van zijn super is, veel sneller. Of zijn super wordt veel groter, schade die hij of zijn teamgenoten aanrichten wordt dan nog extra versterkt. Met zijn gadget teleporteert hij zichzelf naar zijn super. Of krijgt zijn volgende aanval niet 6 maar 18 lazerstralen.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze 8-bit Blije 8-bit Verdrietige 8-bit Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt


Emz

Emz.png

Emz is een die je kunt vrijspelen op het trofeeënpad. Je hebt 8000 trofeeën nodig om haar vrij te spelen. Ze is een zombie met haarlak. Met haar haarlak valt ze haar tegenstanders aan. Met haar super komt er een rondje om haar heen dat de tegenstanders om haar heen vertraagd en dat een klein beetje schade aanricht. Met haar sterrenkracht krijgt ze HP erbij per speler die er in haar super is. Met haar andere sterrenkracht doet ze extra schade als ze met haar haarlak meerdere keren iemand raakt. Met haar gadget duwt ze spelers weg.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Emz Blije Emz Verdrietige Emz Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt Speciale reactie

Stu

Stu.png

Stu is de laatste knokker die je kunt vrijspelen op het trofeeënpad, hij is een stuntman. Je hebt 10k nodig om hem vrij te spelen. Met zijn aanval schiet hij 2 vlammen met benzine. Met 1 aanval laad hij direct zijn super op, geen andere knokker kan dat. Met zijn super sprint hij een klein stukje vooruit, net zoals Mortis' normale aanval. Hij laat dan benzine op de vloer achter, als de tegenstander daarin gaat staan krijgt hij voor 4 seconden een klein beetje schade. Met zijn gadget laat hij een versterker achter. Met zijn sterrenkracht sprint hij de dubbele afstand. Hierdoor lopen alle teamgenoten in de buurt van de versterker sneller. Met zijn tweede sterrenkracht healt hij voor 500 HP per keer dat hij zijn super inzet.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Stu Blije Stu Verdrietige Stu Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt Speciale reactie

Zeldzame knokkers

Icon brawler rare.png

Deze knokkers zijn redelijk makkelijk te krijgen. Je hebt ongeveer 2 procent kans op een zeldzame knokker. Er zijn maar 4 zeldzame knokkers, dat zijn El Primo, Barley, Poco en Rosa.

El Primo

El-primo.png

El Primo is een sterke knokker, hij valt zijn tegenstanders met zijn eigen vuisten zijn tegenstanders aan. Met zijn super springt hij zo op zijn tegenstander. Met zijn sterrenkracht kan hij of meer damage doen met zijn super of hij loopt sneller na zijn super. Met zijn gadget gooit hij iemand, zoals een pannenkoek, over zijn rug heen. Of laat hij een meteoriet inslaan. El Primo heeft een speciale kracht waardoor alle schade die hij krijgt omgezet wordt in een klein beetje super. Deze kracht is altijd beschikbaar. Met ongeveer 13.500 schade laad hij zijn hele super op. Hij hoeft dan niet aan te vallen om zijn super op te laden.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze El-primo Blije El-primo Verdrietige El-primo Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt


Barley

Barley.png

Barley is een robot ober, hij werkt in de bar. Als hij aanvalt gooit hij een drankje naar de tegenstanders, dit drankje blijft 2 seconden liggen. Met een sterrenkracht zorgt hij ervoor dat het drankje meer schade aanricht. Met zijn super gooit hij zijn hele dienblad met drankjes naar zijn tegenstander. Met zijn andere sterrenkracht wordt hij een klein beetje geheald als hij aanvalt. Zijn gadget laat hij een drankje achter dat tegenstanders vertraagt. Zijn tweede gadget gooit hij naar al zijn teamgenoten een drankje waardoor ze voor 500 HP geheald worden per seconde.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Barley Blije Barley Verdrietige Barley Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt


Poco

Poco.png

Poco is een muzikant, hij maakt muziek met zijn normale aanval en met zijn super. Met zijn normale aanval doet hij schade aan de tegenstanders. Als hij een sterrenkracht heeft zorgt zijn normale aanval er ook voor dat teamgenoten weer HP erbij krijgen. Met zijn super zorgt hij ervoor dat zijn teamgenoten en hij er weer HP bijkrijgen. Met zijn andere sterrenkracht doet hij met zijn super ook damage. Met zijn gadget zorgt hij ervoor dat zijn teamgenoten die dichtbij zijn langzaam meer HP erbij krijgen. Met zijn andere gadget verwijderd hij alle negatieve effecten van zijn teamgenoten en van hemzelf en zorgt ervoor dat ze 1 seconde geen negatieve effecten krijgen, zo kunnen ze, na Franks super, gewoon doorlopen.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Poco Blije Poco Verdrietige Poco Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt Speciale reactie

Rosa

Rosa (Brawl Stars).png

Rosa is een plant. Met haar aanval slaat ze 3 keer achter elkaar. Met haar super krijgt ze een schild dat wel voor 70% beschermt. Met haar gadget creëert ze 9 blokjes vol met gras, of zorgt ze ervoor dat alle tegenstanders die in een bosje zijn 100 schade krijgen en voor 3 seconden langzamer gaan lopen. Met haar sterrenkracht wordt ze gehealt als ze in een bosje is. Met haar andere sterrenkracht doet ze meer damage als ze een schild heeft. In oktober 2020 was er een speciale uitdaging waarmee je een skin en reacties voor Rosa kon krijgen. Hierdoor heeft Rosa als enige zeldzame knokker bijzondere pins.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Rosa Blije Rosa Verdrietige Rosa Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt
Speciale pins Reactie Boze Rosa Blije Rosa Verdrietige Rosa Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt Speciale reactie

Superzeldzame knokkers

Icon brawler super rare.png

Deze knokkers zijn nog steeds best wel makkelijk te krijgen. Je hebt ongeveer 1,5% kans om deze te krijgen. Er zijn 5 superzeldzame knokkers; Rico, Darryl, Penny, Carl en Jacky.

Rico

Rico (Brawl Stars).png

Rico is een kauwgomballenmachine. Met zijn aanval en super schiet hij allerlei ballen die via de muur ketsen, met zijn normale aanval gaan de ballen niet door de tegenstander heen, met zijn super wel. Met zijn gadget gooit hij allemaal ballen in allerlei richtingen. Met zijn sterrenkracht zorgt hij ervoor dat als een bal de muur raakt hij meer schade aanricht. Met zijn andere sterrenkracht zorgt hij ervoor dat hij heel snel gaat lopen als hij minder dan 40% levenspunten heeft.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Rico Blije Rico Verdrietige Rico Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt


Darryl

Darryl (Brawl Stars).png

Darryl is een robot in een ton met twee shotguns. Met zijn aanval schiet hij met de shotguns. En met zijn super rolt hij weg in zijn ton. Zijn super wordt automatisch opgeladen. Met zijn gadget vertraagt hij de spelers om zich heen. Of hij draait een rondje en schiet allemaal kogels om zich heen. Met zijn sterrenkracht krijgt hij of een schild van wel 90% of hij herlaad een stuk sneller als hij zijn super inzet.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Darryl Blije Darryl Verdrietige Darryl Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt


Penny

Penny (Brawl Stars).png

Penny schiet met een zak met munten. Als ze een speler bereiken splitst de zak uiteen en komen er munten uit, als er twee tegenstanders achter elkaar staan doet ze ongeveer 1000 schade (ligt aan hoe hoog haar krachtlevel is) aan de eerste en 3 keer zoveel schade aan de tweede. Met haar super zet ze een kanon neer die over muren heen kan schieten. Met haar gadget kan ze haar kanon laten exploderen. Of ze kan ervoor zorgen dat de kanon 5 ballen in de buurt van haar schiet. Met haar sterrenkracht schiet de kanon nog 4 kogels af zodra hij wordt vernietigd. Met haar andere sterrenkracht zorgt ervoor dat er voor vier seconde vuur achterblijft op de plek waar de kogels zijn geschoten, tegenstanders die daaroverheen lopen krijgen 400 schade.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Penny Blije Penny Verdrietige Penny Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt


Carl

Carl.png

Carl is een mijner. Met zijn pickaxe valt hij zijn tegenstanders aan, hij gooit zijn pickaxe en vangt hem daarna weer op. Hij heeft maar 1 herlaadbalkje, hij kan pas weer schieten als hij zijn pickaxe terug heeft. Met zijn super draait hij heel snel rondjes in zijn mijnkarretje. Met zijn sterrenkracht krijgt hij een schild dat hem een klein beetje beschermd als hij zijn super inzet. Met zijn gadget laat hij een goedje achter zich dat een tegenstander laat branden, als een tegenstander daarover heen loopt krijgt hij voor 4 seconden 300 schade. Met zijn andere gadget zorgt hij ervoor dat hij zich aan zijn pickaxe meetrekt. Met zijn sterrenkracht gooit hij zijn pickaxe sneller, en dus kan hij sneller weer schieten.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Carl Blije Carl Verdrietige Carl Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt Speciale reactie

Jacky

Jacky.png

Jacky gebruikt haar hamer om aan te vallen. Ze heeft weinig bereik, maar veel levenspunten. Met haar super krijgt ze een schild om zich heen en trekt ze haar tegenstanders naar zich heen. Met haar sterrenkracht krijgt ze altijd een schild om zich heen. Een andere sterrenkracht helpt haar met verdedigen. Als iemand haar dan aanvalt zorgt ze ervoor dat 30% van de schade die ze krijgt weer aanvalt. Als iemand dus 1000 damage doet, doet Jacky 300 damage aan spelers die dichtbij staan. Met haar gadget krijgt ze een snelheidsopvoering, ze gaat dan een stuk sneller. Jacky heeft een speciale kracht waardoor alle schade die ze krijgt omgezet wordt in een klein beetje super. Deze kracht is altijd beschikbaar. Met ongeveer 13.500 schade laad ze haar hele super op. Ze hoeft dan niet aan te vallen om haar super op te laden.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Jacky Blije Jacky Verdrietige Jacky Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt


Epische knokkers

Icon brawler epic.png

Epische knokkers zijn lastiger te krijgen, de kans dat je een epische knokker krijgt is ongeveer 0,6%.

Piper

Piper.png

Piper is een vrouw met een paraplu maar niet een gewone maar een echte sniper paraplu. Hoe verder ze van je afstaat hoe meer damage ze doet. Met haar super springt ze weg en laat ze mijnen vallen die ontploffen. Met haar gadget zorgt ze ervoor dat je achteruit springt, of dat haar volgende schot automatisch afbuigt naar de tegenstander toe. Met haar sterrenkracht doet ze veel meer damage als ze vanuit een bosje schiet. Of ze herlaadt bijna de helft van haar schot als ze een tegenstander raakt.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Piper Blije Piper Verdrietige Piper Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt


Pam

Pam.png

Pam is een moeder. Met haar aanval schiet ze metaaldeeltjes en met haar super zet ze iets neer waardoor alle teamgenoten, die in de buurt van haar super zijn, elke seconde een beetje geheald worden. Met haar gadget zorgt ze ervoor dat iedereen die in de buurt van de super is voor 1200 HP geheald wordt. Met haar sterrenkracht zorgt ze ervoor dat de tegenstanders schade krijgen als ze in haar super zijn. Met haar andere sterrenkracht zorgt ze ervoor dat als ze een schot raakt ze en alle teamgenoten in haar buurt een heel klein beetje geheald wordt.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Pam Blije Pam Verdrietige Pam Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt


Frank

Frank.png

Frank is een knokker met een hamer. Frank is de knokker met de meeste HP, wel bijna 10000! Frank herlaad zijn aanval snel. Maar Frank moet wel stoppen voor de aanval zodat hij veel kracht met zijn hamer kan zetten. Met zijn super doet hij even veel damage als met zijn normale aanval maar kan de tegenstander niet lopen. Met zijn sterrenkracht heeft Frank meer HP. Of doet hij, nadat hij zijn tegenstander heeft verslagen, tijdelijk veel meer schade. Met zijn gadget zorgt hij ervoor dat hij voor ongeveer 1 seconde geen effecten van andere knokkers krijgt, zo kan hij bijvoorbeeld niet vertraagd worden. Met zijn tweede gadget trekt hij na zijn aanval spelers naar zich toe. Frank heeft een speciale kracht waardoor alle schade die hij krijgt omgezet wordt in een klein beetje super. Deze kracht is altijd beschikbaar. Met ongeveer 13.500 schade laad hij zijn hele super op. Hij hoeft dan niet aan te vallen om zijn super op te laden.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Frank Blije Frank Verdrietige Frank Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt


Bibi

Bibi.png

Bibi is een knokker met een honkbalknuppel die Mr Bat heet. Ze heeft een balk boven haar herlaadbalk en als die vol is slaat ze iemand naar achter. Met haar sterrenkracht krijgt ze, als die balk vol is, een schild of een snelheidsversterking. Met haar super schiet ze een kauwgombal die tegen de muren kaatst. Met haar gadget wordt ze langzaam geheald.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Bibi Blije Bibi Verdrietige Bibi Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt


Bea

Bea (Brawl Stars).png

Bea is een knokker die maar 1 schot op haar herlaadbalkje heeft. Als ze de eerste keer een vijand heeft geraakt doet haar 2e schot 3 keer zoveel schade. Met haar super schiet ze 7 bijen die de tegenstander vertragen. Met haar gadget zet ze een bijenkorf neer. Alle tegenstanders worden vertraagd. Met haar andere gadget laat ze 3 bijen om haar heen vliegen. Deze doen schade aan de tegenstanders. Haar sterrenkracht zit best lastig in elkaar. Als ze een sterk schot mist, krijgt ze daarna nog een sterk schot. Als ze deze mist is het weer een zwak schot. Haar tweede sterrenkracht zorgt ervoor dat als ze haar sterke schot heeft dat ze dan een schild om haar heen heeft.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Bea Blije Bea Verdrietige Bea Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt


Nani

Nani (Brawl Stars).png

Nani is een robot knokker. Nani schiet 3 bollen die verschillende richtingen op gaan en uiteindelijk samenkomen. Haar super is dat hij Piep (een soort drone) bestuurt. Piep ontploft als ze iets raakt of automatisch na 10 seconden, in die tussentijd kan Nani niet lopen. Daarom heeft ze ook een sterrenkracht die ervoor zorgt dat ze een sterk schild, van 80%, krijgt als ze haar super heeft geactiveerd. Met haar andere sterrenkracht doet Piep meer schade, dat afhangt hoelang hij al heeft gevlogen. Met haar gadget kan ze naar de plek van Piep teleporteren. Met haar tweede gadget geeft ze de schade terug aan haar tegenstander, als een piper 2000 schade doet krijgt Nani 400 schade en de Piper 1600.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Nani Blije Nani Verdrietige Nani Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt Speciale reactie

Edgar

Edgar (Brawl Stars).png

Edgar was de eerste knokker die helemaal gratis in de winkel te krijgen was. Op het moment dat Edgar uitkwam, probeerden zoveel spelers tegelijkertijd Brawl Stars te openen, hierdoor crashten de servers van Brawl Stars. In de dagen nadat Edgar gratis in de winkel was, speelde de spelers vaak met alleen maar samen met en tegen Edgars, omdat iedereen die knokker had. Edgar is een snelle knokker die aanvalt met zijn sjaal, als hij iemand raakt geneest hij steeds een beetje. Met zijn super springt hij de lucht in, zo over muurtjes heen. Zijn super laad automatisch op. Met zijn gadget wordt zijn super in 4 seconde heel vlug opgeladen. Met zijn sterrenkracht doet hij damage als hij bovenop iemand springt of geneest hij meer als hij iemand aanvalt.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Edgar Blije Edgar Verdrietige Edgar Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt Speciale reactie

Griff

Griff.png

‘’Griff’’ is een nieuwe knokker die gratis beschikbaar wordt door een uitdaging. Door 15 keer te winnen krijg je Griff. Als je 4 keer verliest heb je helaas je kans verloren. De informatie over Griff wordt bijgewerkt als hij in de game komt. De uitdaging komt op 23 juli. Als je de uitdaging wint krijg je direct Griff. Als je hem niet via de uitdaging krijgt kun je hem pas op 29 juli uit een doos halen.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Griff Blije Griff Verdrietige Griff Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/BedanktMythische knokkers

Icon brawler mythic.png

Mythische knokkers zijn bijna het bijzonderste, als je weinig knokkers krijgt kan het zelfs zo zijn dat je meer kans hebt op een mythische knokker dan op een legendarische. De kans dat je een Mythische knokker uit een kleine doos krijgt is ongeveer 0,26%.

Mortis

Mortis.png

Mortis is een knokker die met zijn aanval zich vooruit gaat. Met zijn super laat hij allemaal vleermuizen los. Hiermee healt hij en doet schade aan zijn tegenstanders. Als je Mortis krijgt, krijg je er direct een skin bij. Met deze skin heeft Mortis een hoed op zijn hoofd. Met zijn sterrenkracht healt hij als hij iemand verslaat. Met zijn andere sterrenkracht kan hij soms veel verder met zijn aanval. Hierdoor is hij sneller bij zijn tegenstander. Met zijn gadget draait hij een rondje om zich heen met zijn schep. Met zijn andere gadget herlaad hij eventjes iets sneller.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Mortis Blije Mortis Verdrietige Mortis Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt


Tara

Tara (Brawl Stars).png

Tara is een knokker met allemaal kaarten. Deze kaarten doen schade aan de tegenstander en gaan door spelers heen. Hierdoor is ze heel sterk als een heel team naast elkaar staat. Met haar super trekt ze alle knokkers naar het middelpunt van haar super toe. Met haar sterrenkracht komt er een schaduw die of haar en haar teamgenoten healt of tegenstanders aanvalt. Met haar gadget kan ze door bosjes heen kijken, of zorgt ze ervoor dat er 3 schaduwen komen, deze lopen snel en doen schade aan tegenstanders, na 6 seconden verdwijnen ze weer.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Tara Blije Tara Verdrietige Tara Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt Speciale reactie

Gene

Gene (Brawl Stars).png

Gene schiet met zijn magische lamp een goedje dat uit elkaar splitst. Met zijn super trekt hij zijn tegenstanders naar zich toe. Toen Gene net in de game was toegevoegd crashte de game als hij zijn super gebruikte, dit heeft Supercell, het bedrijf achter Brawl Stars, dit vlug opgelost. Met zijn sterrenkracht healen zijn teamgenoten, die in zijn buurt zijn, een klein beetje. Of doet hij meer schade als hij zijn super heeft opgeladen. Met zijn gadget duwt hij de tegenstanders weg. Met zijn tweede gadget schiet hij schoten naar alle tegenstanders die in zijn buurt zijn. Het maakt niet uit hoeveel dat er zijn. De schoten doen maximaal 800 schade.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Gene Blije Gene Verdrietige Gene Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt


Max

Max (Brawl Stars).png

Max is supersnel, en met haar super maakt ze haar team en haarzelf ook sneller. Met haar aanval schiet ze elektrische balletjes. Ze heeft als enige knokker 4 herlaad balkjes. Met haar sterrenkracht herlaad ze, als ze loopt, sneller of krijgt ze snel automatisch haar super. Met haar gadget sprint ze net zoals Shelly een stukje vooruit, maar tijdens deze sprint krijgt hij een schild die 100% schade tegenhoud. Met haar 2e gadget gaat ze sneller dan het licht, ze zet een punt neer op de kaart en wordt 3 seconden later hier terug naar worden geteleporteerd.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Max Blije Max Verdrietige Max Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt


Meneer P.

Mr-p.png

Meneer P. ook wel Mr. P is een hoteleigenaar. Met zijn aanval schiet hij met een koffer, die als ze de muur raken openklappen. Met zijn sterrenkracht klappen de koffertjes altijd open. Zijn super zorgt ervoor dat er een stationnetje komt waar zijn kleine robot portiers uitkomen. Deze doen een klein beetje schade aan de tegenstanders. Met zijn sterrenkracht zorgt hij ervoor dat als een robotje dood is er sneller een nieuw robotje komt. Met zijn gadget zorgt hij ervoor dat het robotje dat levend is meer gezondheid krijgt en meer schade aanricht. Met zijn tweede gadget zorgt hij ervoor dat in de koffer waarmee hij aanvalt een robotje zit.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Mr-p Blije Mr-p Verdrietige Mr-p Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt


Sprout

Sprout (Brawl Stars).png

Sprout is een knokker die bestaat uit een plant. Sprout is een werper die over muurtjes heen kan werpen. Met zijn super komt er een muurtje op de plaats waar je hem neerzet. Met zijn gadget haalt hij het muurtje weg en kan hij weer zijn super neerzetten. Met zijn andere gadget eet hij een stukje bosje op. Hierdoor healt hij 2000 levenspunten. Met zijn sterrenkracht krijgt hij een schild in de bosjes. Of spat zijn aanval om de 5 seconde uiteen, zo kan hij meer tegenstanders raken.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Sprout Blije Sprout Verdrietige Sprout Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt


Byron

Byron (Brawl Stars).png

Byron is een knokker die met zijn aanval een toverdrankje schiet. Als ze zijn tegenstander raken krijgt zijn tegenstander 3 keer een beetje schade, als hij zijn teamgenoot raakt wordt zijn teamgenoot 3 keer een klein beetje geheald. Met zijn super gooit hij een goedje dat direct zijn teamgenoten en tegenstanders damage/healt. Als hij zijn sterrenkracht heeft krijgen zijn tegenstanders, nadat ze in zijn super zijn geweest, voor een langere tijd minder healing van andere teammates, zoals van Poco of Pam. Met zijn andere sterrenkracht kan om de 3,5 seconde het drankje door iedereen heen zodat je meerdere spelers tegelijk kunt raken. Zijn gadget lijkt op die van Bibi. Hij healt 800 HP per seconde voor 3 seconde. Het kost hem wel 1 schot op zijn herlaadbalkje.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Byron Blije Byron Verdrietige Byron Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt Speciale reactie

Squeak

Squeak.png

Squeak is een mythische knokker, Kolonel Ruffs heeft hem perongeluk gemaakt. Squeak schiet met zijn aanval een kleverig goedje, dat vast blijft plakken aan zijn tegenstanders. Na 2 seconden ontploft dat dan. Als het niet zijn tegenstander raakt ontploft het aan het einde na 2 seconden. Met zijn gadget zorgt hij ervoor dat zijn aanval de dubbele afstand af kan leggen. Met zijn sterrenkracht doet de kleefbom extra schade als er meer tegenstanders geraakt worden door dezelfde bom. Met zijn super gooit hij een groot kleverig goedje, dat na een paar seconden uit elkaar spat in 6 kleine kleefbommetjes, deze blijven net als zijn normale aanval aan tegenstanders kleven. Deze bommetjes zijn wel wat kleiner dan met zijn normale aanval. Met zijn tweede sterrenkracht zorgt hij ervoor dat die kleine kleefbommetjes de tegenstander vertragen.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Squeak Blije Squeak Verdrietige Squeak Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt Speciale reactie

Legendarische knokkers

De kans op een legendarische knokker is niet vastgelegd. Niet iedereen heeft dezelfde kans op hierop. Voor elke doos die je opent krijg je een hogere kans. Voor elke knokker die je vrijspeelt krijg je een lagere kans.

Spike

Spike.png

Spike is een cactus. Hij is de enige knokker die geen eigen stem heeft, hij maakt dus geen geluid in de game. Met zijn aanval schiet hij een kleine cactus die uit elkaar springt aan het einde van zijn aanval. Met zijn sterrenkracht draaien de stekels die aan het einde van zijn aanval zijn, hierdoor is het voor de tegenstanders lastiger om die stekels te ontwijken. Met zijn super gooit hij stekels van de cactus neer, de tegenstanders worden hierdoor vertraagd. Met zijn andere sterrenkracht healt hij als hij in zijn super is. Met zijn gadget komen er allemaal stekels uit zijn eigen lichaam. Dit gadget is vooral sterk tegen een grote robot of tegen de kluis in Overval.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Spike Blije Spike Verdrietige Spike Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt


Crow

Crow.png

Crow is een kraai (vandaar de naam) die met messen gooit. Met zijn aanval gooit hij drie messen. De messen doen zelf weinig schade, ze blijven wel langer zitten, hierdoor doet Crow meerdere secondes schade aan vijanden. Als een tegenstander is aangevallen met zijn messen, kan hij minder goed healen, 40% van de healing wordt weggehaald. Als een teamgenoot hem dus healt, is dat verminderd met 40%. Met zijn super springt hij de lucht in net als El Primo, Piper en Edgar. Aan het begin en aan het einde van zijn super gooit hij messen in het rond. Met zijn gadget krijgt hij een tijdelijk schild (dat is voor drie seconden) dat 40% schade tegenhoudt. Zijn tweede gadget vertraagt hij de tegenstanders voor drie seconden die geraakt zijn door zijn messen voor drie seconden. Met zijn sterrenkracht kan hij meer schade doen als hij zijn tegenstander minder dan de helft van hun natuurlijke gezondheid hebben. Een voorbeeld; als een Frank 2000 HP heeft doen Crow's aanvallen een klein beetje meer damage. Met zijn andere sterrenkracht zorgt hij ervoor dat de spelers die geraakt zijn door zijn messen (20%) minder schade aanrichten.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Crow Blije Crow Verdrietige Crow Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt


Leon

Leon (Brawl Stars).png

Leon is een jongen met een lolly in zijn mond. Met zijn aanval gooit hij tollende mesjes, hoe dichterbij hij is hoe meer schade één mesje aanricht. Met zijn super wordt hij onzichtbaar voor zijn tegenstanders. Met zijn gadget krijgt hij een clone, deze clone loopt op de tegenstanders af. Als de clone geraakt wordt, doet je twee keer zoveel damage, dus kun je al raken welke de echte Leon is. Ook gaat de clone automatisch weg na 8 seconden. Met zijn sterrenkracht wordt hij automatisch elke seconde voor 1000 HP geheald als hij onzichtbaar is. Met zijn andere sterrenkracht loopt hij een stuk sneller als hij zijn super actief is.

Handige tip; Je kan als je in een bosje zit en je super en gadget hebt, eerst je clone doen en dan je super doen. De clone gaat automatisch op een tegenstander af en die valt de clone aan. Dan kan je de tegenstander onverwachts aanvallen.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Leon Blije Leon Verdrietige Leon Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt


Sandy

Sandy (Brawl Stars).png

Sandy is een slaperige knokker. Met zijn aanval schiet hij een zandgolf. En met zijn super een zandstorm waar hij en zijn team onzichtbaar zijn. Met zijn sterrenkracht zorgt hij ervoor dat de tegenstanders in de zandstorm een heel klein beetje damage krijgen, dat zorgt ervoor dat zijn tegenstanders niet automatisch healen. Zijn andere sterrenkracht is dat teamgenoten (en zichzelf) healen in zijn super. Verder slaapt hij graag. Dat doet hij ook met zijn gadget, dan slaapt hij 3 seconden waardoor hij weer al zijn HP krijgt.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Sandy Blije Sandy Verdrietige Sandy Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt Speciale reactie

Amber

Amber (Brawl Stars).png

Amber is een knokker die met vuur speelt. Zij is de enige knokker die 40 schoten op haar herlaadbalkje heeft. Door simpel op de aanval knop te klikken schiet ze 1 vlam, als je hem vasthoudt schiet ze meerdere vlammen achter elkaar. Met haar super gooit ze een brandend goedje op de vloer. Dit doet niets, totdat Amber het laat branden met haar aanval. Met haar sterrenkracht kan ze twee supers op de grond hebben en tegelijkertijd haar super automatisch opladen als ze in de buurt is van haar super. Met haar andere sterrenkracht herlaad ze sneller als ze in de buurt van haar super is. Met haar gadget kan ze sneller lopen en laat ze tegelijkertijd een brandend goedje achter, net zoals met haar super.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Amber Blije Amber Verdrietige Amber Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt Speciale reactie


Chromatische knokkers

De chromatische knokker van het seizoen kun je altijd krijgen als je de Brawl Pass koopt. Als je bij drempel 30 bent krijg je de chromatische knokker. In het seizoen dat die knokker in de Brawl Pass is heb je een kans op die knokker als je boven drempel 30 bent, je moet dus eerst drempel 30 behalen voordat je de knokker uit een doos kunt krijgen. De kans dat je hem in het seizoen dat hij uitgekomen is unlockt is gelijk aan je legendarische kans. Het seizoen daarna is de kans dat je hem unlockt gelijk aan je mythische kans. Alle seizoenen daarna is je kans op die knokker gelijk aan de kans op een epische knokker.

Gale

Gale (Brawl Stars).png

Gale is een hele oude knokker. Gale heeft een sneeuwballengeweer die 6 sneeuwballen tegelijkertijd in een verticale lijn afvuurt. Zijn special is een hele koude wind die tegenstanders naar achteren duwt en zijn gadget is een springplank. Met zijn sterrenkracht kunnen tegenstanders voor 1 seconde niet lopen als hij met zijn super ze tegen een obstakel heeft gedrukt. Met zijn andere sterrenkracht vertraagt hij zijn tegenstanders voor 0,3 seconde als ze zijn sneeuwballen raken.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Gale Blije Gale Verdrietige Gale Goed gedaan 80px Ging net goed Dankjewel/Bedankt
Speciale pins Reactie Boze Gale Blije Gale Verdrietige Gale Goed gedaan 80px Ging net goed Dankjewel/Bedankt

Surge

Surge.png

Surge is een knokker die van feestjes houd, met zijn aanval schiet hij sap. Dat sap splitst uiteen als hij een tegenstander raakt. Surge is de enige knokker dat verschillende ‘upgrades’ heeft. Hij kan zichzelf upgraden door zijn super in te zetten. Normaal loopt hij net wat trager dan de andere knokkers. Na zijn eerste upgrade loopt hij net iets sneller dan de gemiddelde knokker. In de upgrade daarna gaat de sap verder, hij kan dus een tegenstander raken die net iets verder weg staat. En in de laatste upgrade splitst zijn aanval niet in 2 kleine deeltjes uiteen maar in 6. Als hij verslagen wordt verliest hij al zijn upgrades. Met zijn gadget kan hij een klein stukje teleporteren. Met zijn sterrenkracht splitst zijn sap altijd uiteen als dat de muur raakt. Met zijn andere sterrenkracht krijgt hij, als hij verslagen wordt met 1 upgrade of meer, altijd 1 upgrade. Hierdoor slaat hij eigenlijk 1 upgrade over.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Surge Blije Surge Verdrietige Surge Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt Speciale reactie
Speciale pins Reactie Boze Surge Blije Surge Verdrietige Surge Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt Speciale reactie

Colette

Colette (Brawl Stars).png

Colette is de enige knokker die niet precies evenveel schade aanricht. Ze doet met haar normale aanval 37% schade van de huidige levenspunten. Haar super lijkt op de super van Bull, het verschil is dat ze ook terugkomt. Met haar super doet ze 20% damage, ze doet dit wel van het aantal levenspunten hebt als je volledig bent. Met haar gadget doet ze de schade van de normale aanval +1000 schade. Tegen robots, kluizen of dozen doet ze een vastgesteld aantal schade. Met haar sterrenkracht duwt ze haar tegenstanders met haar super vooruit. Met haar andere sterrenkracht krijgt ze een schild, hoe meer spelers ze raakt hoe meer bescherming ze krijgt.

Voorbeeld

Als ze tegen Jessie aan schiet en Jessie heeft 4200 HP. Ze doet 37% schade (1554) daarvan. Dus houd Jessie 2646 HP (4200-1554 is namelijk 2646) over. Colette valt Jessie daarna direct nog een keer aan (37% x 2646=979). Jessie houd nog maar 1667 (2646-979=1667) HP over. Jessie houd dan nog maar 1667 HP over. Jessie is weer geheald en heeft weer 2240 HP, Colette gebruikt haar super. Deze doet (Jessie heeft 4200 HP totaal) 840 damage. Dus heeft Jessie nog 1792 HP over.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Colette Blije Colette Verdrietige Colette Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt
Speciale pins Reactie Boze Colette Blije Colette Verdrietige Colette Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt Speciale reactie

Lou

Lou.png

Lou is een ijsjesverkoper. Met zijn aanval gooit hij drie ijsjes. Hiermee kan hij tegenstanders langzaam bevriezen, zodat ze voor 1 seconde niet kunnen bewegen. Met zijn super maakt hij de vloer op een stukje glibberig. Het is voor tegenstanders veel lastiger om zich te bewegen omdat ze uitglijden en ze krijgen ook een heel klein beetje schade tussen de 40 en 60 schade per seconde als ze in het glibberige gedeelte zijn. Met zijn sterrenkracht worden tegenstanders in zijn super automatisch bevroren, net zoals met zijn normale aanvallen. Met zijn andere sterrenkracht kan hij de herlaadsnelheid van tegenstanders vertragen. Hoe meer bevroren ze zijn, hoe trager ze hun aanvallen herladen. Lou is een van de weinige knokkers die met zijn 'gg' reactie (Goed gedaan) van zijn skin, zijn duim omlaag steekt in plaats van omhoog.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Lou Blije Lou Verdrietige Lou Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt Speciale reactie
Speciale pins Reactie Boze Lou Blije Lou Verdrietige Lou Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt Speciale reactie

Kolonel Ruffs

Ruffs.png

Kolonel Ruffs (Engels: Colonel Ruffs) is een knokker uit de ruimte komt. Met zijn aanval schiet hij 2 schoten die, netzoals Rico, stuiteren als ze de muur raken. Met zijn super komt er een meteoor uit de lucht vliegen, daaruit komt een power-up, je kunt maar 1 power-up tegelijkertijd op de grond hebben. Deze power-up kan opgepakt worden door teammates. Deze power-up zorgt ervoor dat je extra schade doet en meer HP hebt (700). Als je verslagen wordt verlies je de power-up weer. Met zijn sterrenkracht doet zijn meteoor meer schade. Met zijn andere sterrenkracht zorgt hij ervoor dat alle teamgenoten die dicht bij hem zijn 30 meer HP krijgen per seconde de spelers verliezen de HP wel weer als ze verslagen worden, zo kan een Frank wel 17000 HP hebben aan het einde van het gevecht. Dit is een bijzonder iets, alleen Kolonel Ruffs kan knokkers meer HP geven, nog geen andere knokker kan dit doen. Met zijn gadget krijgt hij een soort schild, op de grond krijgt hij 3 pakken om zich heen, elk hebben 2000 op hun gezondheidsbalkjes. Deze pakken kunnen de schade van de tegenstanders tegenhouden, maar andere knokkers kunnen er gewoon doorheen schieten, zoals Dynamike, Mortis en Frank. Penny doet juist meer schade door die pakken.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Ruffs Blije Ruffs Verdrietige Ruffs Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt Speciale reactie
Speciale pins Reactie Boze Ruffs Blije Ruffs Verdrietige Ruffs Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt Speciale reactie

Belle

Belle.png

Belle is een chromatische knokker en een bankovervaller. Haar schot schiet ze ongeveer zo ver als Brock en Piper. Haar schot springt over naar tegenstanders als deze dicht bij elkaar staan. Haar schot schiet maar 3 keer op de tegenstanders over. Met haar super schiet ze een target af, de speler met het target krijgt extra schade van iedereen. Met haar gadget laat ze een val achter, zodra een tegenstander daarop loopt krijgt hij 500 schade en wordt hij voor 3 seconden vertraagd. Met haar ene sterrenkracht zorgt ze ervoor dat zodra ze een aanval heeft geraakt, een schild krijgt. Met haar andere sterrenkracht zorgt ze ervoor dat tegenstanders, zodra ze geraakt zijn door haar super, ze voor een tijdje niet meer herladen. Belle is een van de weinige knokkers die met zijn 'gg' reactie (Goed gedaan) van zijn skin, zijn duim omlaag steekt in plaats van omhoog.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Belle Blije Belle Verdrietige Belle Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt Speciale reactie
Speciale pins Reactie Boze Belle Blije Belle Verdrietige Belle Goed gedaan 80px Ging net goed Dankjewel/Bedankt Speciale reactie

Buzz

Buzz.png

Buzz is de nieuwste chromatische knokker die in de zomerupdate komt. Met zijn aanval, ‘slaat’ hij 5 keer zijn tegenstander dichtbij. Met zijn super trekt hij zichzelf naar zijn tegenstander toe, hij stunt ze dan ook direct, hoe dichterbij hij is hoe korter hij ze stunt, met zijn sterrenkracht zorgt hij ervoor dat hij zijn tegenstanders 0,5 seconden langer stunt. Ook kan hij zichzelf naar de muur toe trekken. Met zijn gadget krijgt hij direct zijn super, alleen kan hij met die super dan geen tegenstanders meer stunnen. Buzz heeft een speciale functie waardoor hij automatisch zijn super oplaad als er spelers in zijn buurt zijn. Als er de hele tijd iemand in zijn buurt is, wordt zijn super in 15 seconden opgeladen. Met zijn tweede sterrenkracht maakt hij die kracht sterker. Daarmee zorgt hij ervoor dat de cirkel waarin hij zijn super oplaad, veel groter is.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Buzz Blije Buzz Verdrietige Buzz Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt Speciale reactie
Speciale pins Reactie Boze Buzz Blije Buzz Verdrietige Buzz Goed gedaan Goed gedaan Ging net goed Dankjewel/Bedankt Speciale reactie

Skins

Bijna alle knokkers hebben een skin, alleen Byron heeft nog geen skin. Je kunt skins kopen met edelstenen of sterpunten. Je hebt 30 edelstenen skins, 80 edelstenen skins, 150 edelstenen skins en 300 edelstenen skins, in de winkel kosten ze altijd 1 gem minder. Je kan ook sterpunten skins kopen, je hebt 500 sterpunten skins, 2500 sterpunten skins, 10 000 sterpunten skins en 50 000 sterpunten skins je kan pas skins kopen als je de knokker hebt (van die skin) of je kunt een knokker met een skin kopen. Je hebt ook tijdelijke skins, bijvoorbeeld de kerst skins zijn alleen te verkrijgen tijdens kerst, deze tijdelijke skins kun je wel altijd gebruiken. De bijzonderste skin is True gold gene, minder dan 1000 spelers hebben die skin. De spelers kunnen soms ook skins maken en delen met Supercell, het bedrijf achter Brawl Stars. Spelers kunnen dan op deze skins stemmen. Onder de skins met meer dan 1000 stemmen wordt een skin gekozen die in de game komt. Voor elke speler die het skin koopt krijgt de maker een heel klein beetje geld, tot wel 50.000 euro. En heel soms kun je een skin helemaal gratis krijgen, dit gebeurt bijvoorbeeld als er iets bijzonders gebeurd, zo'n gratis skin is dus beperkt te krijgen. Met elke Brawl-o-ween update krijgen de spelers een skin van een knokker die van uiterlijk is veranderd. Die skin lijkt op het oude model van de knokker. Mortis is de enige knokker die voor iedereen 2 uiterlijken heeft, een met hoed en een zonder hoed, als je Mortis vrijspeelt krijg je dus altijd 1 "gratis" skin.

Gratis skins

Evenementen

Evenementen zijn de verschillende dingen die je kunt doen, bijvoorbeeld voetballen in Knokbal of overleven in Showdown. Hieronder staan alle evenementen uitgewerkt.

Trofeeën Speciaal Tijdelijk Kaartenmaker
Edelstenengraai Baasgevecht Kerkhofdienst Kaartenmaker
Solo Showdown Roborommel Trofeeënroof (ook wel Cadeautjesroof)
Duo Showdown Megagevecht Uitschakeling
Knokbal Stampij in Superstad Eenzame ster
Overval Knokvolleybal Krachtspel
Belegering Houd de trofee
Gevarenzone Knokbasketbal
Premie
Knock-out

Trofeeën-evenementen

Er zijn verschillende trofeeën-evenementen, dit zijn alle evenementen waar je trofeeën voor kunt krijgen.

Edelstenengraai

Vector Smart Object-6.png

Edelstenengraai, in het Engels Gem Grab, is de gamemode die je als eerste kunt spelen. In deze gamemode is het, het doel om de edelstenen te pakken, zodra je verslagen wordt komen alle edelstenen die je vasthield op de grond te liggen. Zodra jouw team 10 of meer edelstenen heeft begint er een klok van 15 seconden te lopen. Als jouw team de edelstenen niet verliest, wint jouw team.

Solo Showdown

Vector Smart Object-7.png

Solo Showdown is de enige gamemode, die nu gespeeld kan worden, waarmee je in je eentje speelt zonder een teamgenoot. Met Solo Showdown is het de bedoeling om als laatste over te blijven. In bijna alle kaarten zitten doosjes met krachtpunten. Als je een andere knokker verslaat laat hij ook een krachtpunt vallen. Door die krachtpunten wordt de knokker sterker, de knokker doet meer schade en heeft meer HP. Er zijn bij sommige kaarten speciale evenement aanpassingen die het extra lastig maken. Meer info daarover kun je hier vinden.

Duo Showdown

Duo Showdown is de enige gamemode waarmee je met z’n tweeën speelt. Het is bijna het zelfde als Solo Showdown, het enige verschil is dat je met 2 spelers speelt en dat alle krachtpunten die je oppakt ook naar je teamgenoot gaan. Er zijn bij sommige kaarten speciale evenement aanpassingen die het extra lastig maken. Meer info daarover kun je hier vinden.

Knokbal

Vector Smart Object-3.png

Knokbal, in het Engels Brawl Ball, is een gamemode waarmee het doel is om de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. Je speelt deze gamemode met z’n drieën. Als je 2 doelpunten scoort heeft jouw partij gewonnen, als aan het einde van het potje 1 partij voorstaat wint deze partij. Als het aan het einde van het potje, het gelijkspel staat, wordt krijg je 1 minuut extra om toch nog een doelpunt te behalen, alle muren en bosjes worden dan weggehaald.

Overval

Vector Smart Object-4.png

Met Overval, in het Engels Heist, zijn er 2 kluizen, het doel is om de kluis van de tegenstander te vernietigen. Deze gamemode duurt altijd maximaal 2 en halve minuut. Als de kluizen dan nog niet vernietigd zijn, wint het team met de kluis die nog het meeste HP heeft.

Belegering

Icon robo wars.png

Belegering, in het Engels Siege, lijkt op Overval. Het doel is om de ‘kluis’ van de tegenstanders te vernietigen. De kluizen schieten op tegenstanders als de tegenstanders te dichtbij komen. Om de paar seconden komt er een moer op het veld. Als je een moer voor twee seconden vasthoud gaat de moer naar jouw kluis toe. Een paar keer per potje maakt het team met de meeste moeren een robot, de robot heeft heel veel HP en valt de kluis van de tegenstander aan. Aan het einde van het potje wint het team met de kluis die het meeste HP heeft.

Gevarenzone

Icon hot zone.png

Gevarenzone, in het Engels Hot Zone. Het doel is om alle zones te bezitten. Je kunt de zone bezetten door er lang genoeg op te staan (30 seconden). Zodra 1 team alle zones helemaal bezit heeft, heeft dat team gewonnen. Als na 3 minuten nog geen team alle zones heeft bezet, heeft het team met het meeste percentage gewonnen.

Premie

Vector Smart Object-8.png

Premie, in het Engels Bounty, is een gamemode die draait om het verslaan van de vijand. Elke speler heeft in het begin van het spel 2 sterren boven zijn hoofd. Als hij iemand verslaat krijg hij er 1 ster bij, als speler kun je maximaal 7 sterren boven je hoofd krijgen. Als je iemand verslaat krijgt je team zoveel punten als dat er op het hoofd van de tegenstander stond. In het midden van de kaart ligt een blauwe ster. Als je die pakt, heb je een blauwe ster boven je hoofd erbij. Als je wordt verslagen krijgt de speler die jou heeft verslagen die ster. Als aan het einde van het potje het gelijkspel is, wint het team met de blauwe ster.

Knock-out

Knock-out is de nieuwste gamemodus in Brawl Stars. In deze gamemodus vecht je tegen elkaar. Het team dat als eerste alle tegenstanders heeft verslagen wint 1 punt. Zodra je verslagen bent lig je uit het spel en kun je pas weer meedoen als een team een punt extra heeft. Zodra een team wint begint het weer opnieuw. Het team dat als eerste 2 punten heeft, heeft gewonnen. Als er binnen een bepaalde tijd geen punt is verdiend, komt er gas. Dat gas doet 1000 schade per keer en komt van achterin de map. Zo worden de twee teams die nog over zijn naar elkaar toegedreven. Deze gamemode was tijdelijk, maar omdat het zo populair was blijft het.

Speciale evenementen

Speciale evenementen vinden altijd in het weekend plaats, elke week een andere. Je kunt geen trofeeën winnen of verliezen met deze evenementen. Voor deze evenementen zijn speciale opdrachten. Je krijgt 100 tokens voor elke opdracht. Je krijgt totaal 5 opdrachten per evenement. Je hebt verschillende moeilijkheden het begint met Normaal en eindigt met Waanzinnig XVI (16). Er zijn dus 20 moeilijkheden; hieronder staan ze allemaal.

 • Normaal
 • Moeilijk
 • Expert
 • Meester
 • Waanzinnig
 • Waanzinnig 2 tot 16

Baasgevecht

Vector Smart Object.png

In Baasgevecht is het doel om de baas te verslaan, je speelt dit met z’n drieën. De baas heeft heel veel levenspunten en valt je aan als je in zijn buurt bent. Tijdens het spelen komen er allemaal kleine robotjes. Deze kleine robotjes komen om de paar seconden, hoe verder je in het spel bent hoe sterker de robotjes zijn. Je wint als je de baas hebt verslagen, je verliest als je alle 3 dood bent.

Roborommel

Vector Smart Object-2.png

In Roborommel is het doel om de kluis te beschermen, je speelt dit met z’n drieën. Er komen allemaal golven met robots, en bij de vijfde golf komt er een grote robot, bij elke golf komen er meer en betere robots. Hoe hoger de moeilijkheidsgraad hoe sneller de golven achter elkaar aangaan. Je verliest als de kluis totaal is gekraakt. Je wint als je de kluis 2 minuten lang kunt beschermen.

Megagevecht

Vector Smart Object-5.png

In Megagevecht speel je met 5 spelers tegen 1 speler. Deze speler is heel sterk, hij doet meer schade dan normaal en heeft mega veel levenspunten. Dit is de enige speciale gamemode waarmee je geen verschillen in moeilijkheden hebt. Je wint als je de grote speler binnen 2 minuten hebt verslagen. Als je de grootte speler bent win je als je langer dan 2 minuten overleeft.

Stampij in Superstad

Icon rampage.png

Stampij in Superstad is het nieuwste speciale evenement. In deze gamemode is er een monster die langzaam de hele stad vernield. Dit kun je als speler tegenhouden door hem te verslaan. Als je veel schade aan het monster hebt aangericht wordt het monster boos, dan valt hij spelers aan. Vanaf het moeilijkheidsniveau ‘Meester’ wordt het monster ‘ziedend’, het monster wordt nu niet meer boos. Dan valt hij de spelers alleen maar aan als ze dichtbij staan. Bij de moeilijkheid normaal heeft hij 150.000 levens en daarna krijgt hij bij elk level er 50.000 bij.

Tijdelijke spelmodi

Kerkhofdienst

Powerup graveyard shift.png

Kerkhofdienst, in het Engels Graveyard Shift of Life Leech, was een evenement, vergelijkbaar met Showdown, waarbij je langzaam wat HP ervan af kreeg. Je kreeg HP terug als je iemand raakte. Of als je een andere kracht hebt waardoor je kunt healen. Het is wel zo dat de healing minder goed is dan in andere gamemodi, alle healing was met 75% gereduceerd, als je normaal 400 HP healt, heal je in deze gamemode maar 100 HP. Kerkhofdienst was in oktober en november 2019 te spelen. Het kwam ook terug in oktober 2020, toen het Halloween was.

Trofeeënroof

Icon ctf.png

Trofeeënroof of Cadeautjesroof is een gamemode die lijkt op capture the flag, maar met wat aanpassingen. Zo kunnen allebei de trofeeën tegelijkertijd veroverd worden. Als een van de teams 2 trofeeën veroverd heeft, wint dat team. Trofeeënroof was in december 2019 en januari 2020 te spelen onder de naam Cadeautjesroof. In december van dat jaar; 2020 kwam het ook weer terug onder diezelfde naam. In de zomer van 2021 kwam het terug onder de naam trofeeënroof.

Uitschakeling

Icon takedown.png

Uitschakeling, in het Engels Takedown, is een solo gamemodus waarin het doel is om zo veel mogelijk schade aan de grote baas aan te richten. In het midden komt een grote robot met heel veel HP. Je speelt met 10 spelers op een grote kaart. De knokkers kunnen elkaar gewoon aanvallen. En als je verslagen bent, kom je na een paar seconden weer in leven. Overal in de kaart kun je krachtpunten oppakken, hierdoor word je sterker. Als je het meeste damage doet aan de baas word je eerste, als je net iets minder damage hebt gedaan word je tweede en zo voort. De speler die de minste schade doet wordt dus 10e. In het tweede weekend van mei 2021 was het mogelijk om deze gamemodus te spelen.

Eenzame ster

Icon lone star.png

Eenzame ster, in het Engels ook wel Lone Star, is een gamemode die heel erg lijkt op Premie en solo-Showdown. Deze gamemodus wordt met 10 spelers gespeeld. Voor elke speler die je verslaat krijg je het aantal sterren dat op het hoofd van de tegenstander staat. Als je start heb je altijd 2 sterren op je hoofd, als je iemand verslaat krijg je 1 ster boven je hoofd erbij. Met een maximum van 7 sterren. Je kunt daarna nog wel andere knokkers verslaan, je krijg er geen sterren voor boven je hoofd. Als je verslagen bent kom je na een paar seconden weer in leven. In het derde weekend van april 2021 was het mogelijk om deze gamemodus te spelen.

Knokvolleybal

‘’Volleybrawl’’ is een speciale tijdelijke gamemodus. Deze gamemodus is alleen maar beschikbaar tijdens seizoen 7. Met Volleybrawl is er een bal in het midden van de kaart. De eerste speler die de bal aanraakt ‘gooit’ de bal weg naar de tegenstander. Zodra iemand de bal heeft weggegooid komt er een groot target op de kaart. Als een iemand op dat target staat, en de bal is daar, dan wordt de bal weer terug gegooid naar de tegenstanders. Als de bal op de grond komt, krijgen de tegenstanders een punt. Met twee punten heb je gewonnen.

Houd de trofee

In de gamemode “Houd de trofee” is het doel om zo lang mogelijk de trofee vast te houden. Het team die het langst de trofee vasthoud is de winnaar. Als je de trofee vasthebt wordt je heel traag, hierdoor wordt het lastig om lang de trofee vast te houden omdat de tegenstanders je proberen te verslaan. Deze gamemodus is alleen maar beschikbaar in seizoen 7.

Knokbasketbal

Basketbrawl is een nieuwe gamemodus waarin het doel is om de bal in de basket te gooien. De map is een stuk kleiner dan een normale map. Deze gamemodus wordt ook horizontaal gespeeld. Je moet de bal dus in de basket aan de rechterkant gooien. En aan de linkerkant is jouw basket. Om het lastiger te maken om in de basket te gooien, beweegt de basket. Zodra een team 2 punten heeft, heeft dat team gewonnen. Deze gamemodus is alleen beschikbaar in seizoen 7.

Krachtspel

Icon pro league.png

Krachtspel was voor maart 2021 de competitieve modus van Brawl Stars. In de update van maart heeft Krachtdivisie dat vervangen. Krachtspel had een aparte plaats bij alle evenementen, je ontgrendelde dit als je je eerste knokker level 10 hebt en je kunt het alleen maar spelen met een knokker met een sterrenkracht. Alle gamemodi zaten in krachtspel, behalve Showdown. Je kon dit elke dag 3 keer spelen. Het doel was om zo veel mogelijk punten te halen. Elke 2 weken resetten de punten en kreeg je er sterpunten voor. Voor elk potje dat je wint kreeg je 30 punten, als je episch wint kreeg je er 3 punten bij. Je kon een potje episch winnen door bijvoorbeeld 2-0 te winnen in Knokbal of dat je wint met 10 of meer sterren verschil in Premie. Als je verloor kreeg je 5 punten en met een gelijkspel kreeg je 15 punten.

Kaartenmaker

Map-maker.png

Hier zijn altijd 2 plaatsen voor een kaart. De bovenste plaats is altijd voor kaarten die door spelers zijn gemaakt en waar je op kunt stemmen, elke dag is er een andere gamemode. Het tweede plekje is voor de winnaar van de stemmen van de kaarten van gisteren. Tussen november 2020 en januari 2021 kon je voor de winnaar van de kaarten trofeeën verdienen.

Krachtdivisie

Skin van dit seizoen; Jacky
Ranked icon.png

Krachtdivisie is een competitieve modus in Brawl Stars. De krachtdivisie is toegevoegd in maart 2021. Om krachtdivisie te ontgrendelen heb je 4500 trofeeën nodig. Je hebt geen sterrenkracht nodig van een knokker zoals dat moest met Krachtspel. Krachtdivisie duurt over het algemeen langer dan een gewoon potje omdat er veel dingen aan vooraf gaan en omdat je twee tot drie potjes speelt. Een seizoen van krachtdivisie duurt 70 dagen en loopt gelijk met het Brawl Pass seizoen. Aan het einde van het seizoen krijg je sterpunten. Hoe beter je was, hoe meer sterpunten. Er zijn 17 divisies, Brons I tot III, Zilver I tot III, Goud I tot III, Diamand I tot III, Mythisch I tot III, Legendarisch I tot III en Master. Als je al eerder krachtspel hebt gespeeld dan wordt je ingedeeld in een divisie van Brons 1 tot Goud 3, hoe hoger je record voor krachtspel was, hoe hoger je werd ingedeeld. Zo begin je al hoger als je al best goed bent. In elk seizoen zijn er speciale plaatjes en skins vrij te spelen. Zo krijg je een plaatje als je 50 keer krachtdivisie hebt gespeelt en je krijgt een plaatje als je bij divisie Goud I bent. Je kunt de skin van dit seizoen kopen als je meer dan 100 potjes hebt gespeelt dit seizoen. Dus als je dit seizoen 100 potjes speelt kun je een skin kopen voor 25.000 sterpunten. Je kunt die skin ook nog kopen als het seizoen is afgelopen. Als je geen 50 potjes hebt gespeeld kun je deze skin dus nooit krijgen.

Je speelt altijd een van de 3v3 gamemodi, de kaart en modus wordt willekeurig bepaald. Je kunt met een team van 3 personen spelen, dan speel je met 2 andere vrienden. Je speelt dan alleen maar tegen andere teams. Je kunt ook in je eentje spelen, dan speel je samen met 2 andere spelers die ook met willekeurige teamgenoten spelen. Je speelt als je in je eentje speelt alleen maar tegen tegenstanders die in hun eentje spelen.

Zodra je op speel drukt wordt er dus willekeurig een kaart geselecteerd. Elke team heeft 1 leider, deze leider kan 1 knokker verbannen, hierdoor kan niemand die knokker gebruiken tijdens de wedstrijd. De leiders hebben daar maximaal 20 seconden de tijd voor. Met een munt wordt bepaald welk team mag beginnen met het kiezen van de knokkers. Je kunt één voor één een knokker kiezen. Een knokker mag maar 1 keer in de wedstrijd voorkomen, zo wordt voorkomen dat je precies hetzelfde team krijgt. Voordat de wedstrijd begint krijg je je 10 seconden de tijd om je sterrenkracht en gadget te controleren, zo voorkom je dat je de verkeerde sterrenkracht of gadget hebt geselecteerd. Tussen de potjes door kun je niets meer veranderen aan je sterrenkracht en gadget. Als iemand niet binnen 20 seconden een knokker kiest, stopt het proces direct. Degene die niet gekozen heeft krijgt een waarschuwing, als iemand meerdere waarschuwingen heeft gekregen krijgt hij een tijdelijke ban voor de krachtdivisie. Als je veel waarschuwingen krijgt wordt je voor altijd verbannen van krachtdivisie en uiteindelijk zelfs van de game.

Een wedstrijd bestaat uit minimaal 2 potjes, zodra een team 2 potjes heeft gewonnen, heeft het team de wedstrijd gewonnen. Het team dat gewonnen heeft wordt beter, als de tegenstanders goed waren, stijg je meer. Als je tegenstanders slecht(er) waren dan stijg je minder. De spelers die in de top 500 staan moeten elke week minimaal een potje spelen om ervoor te zorgen dat ze geen vooruitgang verliezen. Aan het einde van het seizoen verliezen alle spelers die rank goud of hoger hebben een klein beetje vooruitgang. Onderaan deze pagina staat een Engelse poster met uitleg over Power League.

Seizoenen

Brawl pass.png

In de update van mei 2020 kwamen er seizoenen. Het eerste seizoen heette Tara's bazaar en duurt 54 dagen. Met het seizoen kwam ook de eerste Brawl Pass. In de Brawl Pass kan je beloningen vrijspelen door tokens te verdienen. Die tokens kan je verdienen op dezelfde manier als vroeger, door potjes te spelen, maar je kan ook tokens verdienen met opdrachten. Met de Brawl Pass krijg je extra voordeel. De betaalde versie van de Brawl Pass kost 169 edelstenen en als je 10 drempels erbij wilt kopen dan kost het 249 edelstenen. Als je de Brawl Pass koopt krijg je elke week twee extra opdrachten waarmee je sneller klaar bent met de Brawl Pass. In de betaalde versie krijg je bij drempel nummer 30 een gratis chromatische knokker en bij de laatste drempel krijg je altijd een skin van die knokker. Sinds het tweede seizoen krijg je ook bij de eerste tier ook een skin. Als je de Brawl Pass hebt uitgespeeld dan krijg je voor iedere 500 tokens een grote doos, ook mèt de Brawl Pass.

Naam Engels seizoen Naam Nederlands Knokker
Tara's bazaar Tara's bazaar Gale
Summer of monsters Zomer van de monsters Surge
Welcome by Starr Park Welkom bij Starr Park Colette
Holyday getaway Winteruitje Lou
The Starr Force! Starr Force! Kolonel Ruffs
The Goldarm Gang De Bende van de Gouden Arm Belle
The Jurassic splash Jurassic splash Buzz

Opdrachten

Icon quest.png
Icon quests.png

Met opdrachten kan je tokens verdienen. je hebt elke dag 2 dagelijkse opdrachten met elk een beloning van 100 tokens. Je krijgt 2 keer per week wat moeilijkere opdrachten die allemaal 250 tokens leveren. En 1 keer per weer komen moeilijke opdrachten die elk 500 token opbrengen. Daarnaast zijn er opdrachten van Megagevecht, Baasgevecht, Stampij in Superstad en Roborommel. Die opdrachten kun je maar 5 keer doen per weekend. Er zijn 4 normale soorten opdrachten deze worden voor 1 knokker of gamemodus gemaakt, de ... staat voor een getal (dat is meestal verschillend) ;

 • Versla ... spelers
 • Doe ... schade
 • Herstel ... schade (alleen bij Byron, Pam, Poco en alle evenementen)
 • Win ... potjes

Tokens

Icon resource token.png
Token doubler.png

Tokens kun je verdienen door een potje te spelen, een ervaringslevel of rank omhoog te gaan of door een opdracht te voltooien. Met deze punten speel je de beloningen vrij van de Brawl Pass. Door tokenverdubbelaars te kopen, krijg je al je tokens dubbel, met uitzondering van de tokens die je verdient door een opdracht. Een keer in de twee weken is er een speciaal tokenevenement, deze start altijd op vrijdag en loopt af op maandag. De ene keer krijg je voor elke token die je dan verdient nog een token. De andere keer krijg je voor elke token die je verdient een munt. Dit geld niet voor de tokens die je verdient met quests.

Seizoen 1

In het eerste seizoen duurde de Brawl Pass maar 60 dagen, nu is dat 70 dagen. Er waren minder drempels, 60 i.p.v. 70 en je kreeg maar 1 skin i.p.v. 2. Dit seizoen heette Tara’s Bazar, in de betaalde variant van de Brawl Pass kreeg je Gale. Als skin kreeg je Koopman-Gale. Gale is de eerste chromatische knokker. In dit seizoen kon je Gale nog direct uit een doos halen. Doordat de Brawl Pass is gekomen is de prijs van Tokenverdubbelaars verlaagd van 50 naar 40 edelstenen.

Seizoen 2

In het tweede seizoen van de Brawl Pass waren verschillende veranderingen doorgevoerd. Zo waren er 70 drempels en duurde het seizoen 70 dagen. Je hoefde niet meer je beloningen een voor een te openen. Je kon nu zelf kiezen welke beloningen je wanneer ontving. Ook kregen de spelers die de Brawl Pass gekocht, keuze uit een andere naam. Het seizoen heette Zomer van de Monsters, je kon hier Surge vrijspelen en je kreeg 2 skins als je de Brawl Pass had gekocht, Super Ranger Brock en Mechapaladijn Surge.

Seizoen 3

In het derde seizoen veranderde er weinig. Het enige dat veranderde was dat er in de betaalde en in de gratis Brawl Pass een reactiepakket bijkwam, dus als je een bepaalde drempel bereikt krijg je een reactiepakket. Aan het einde van dit seizoen worden de beloningen van 2 seizoenen geleden opgehaald. Het seizoen heette Welkom bij Starr Park, de knokker die je kreeg heette Colette. De skins die je kon vrijspelen waren; Poco Starr en Duistere Colette.

Seizoen 4

In het vierde seizoen waren er weinig veranderingen aan de Brawl Pass. Aan het begin van dit seizoen werden alle beloningen van seizoen 1 opgehaald. Ook veranderde het dat je pas de chromatische knokker, van dat seizoen, uit een doos kunt krijgen als je bij drempel 30 of hoger bent. Het seizoen heette toen “Holyday getaway”. De knokker die je kon krijgen heette; Lou, de skins heette; Piccolo Mike (Dynamike) en Koning Lou.

Seizoen 5

In het vijfde seizoen veranderde er niets, de inhoud was precies gelijk aan de vorige Brawl Pass, behalve de knokker, skins en reacties. In dit seizoen werd er een begin gemaakt met Power Leage. De knokker die je gratis kreeg heet; Kolonel Ruffs. De skins die je kon krijgen heten D4R-RY1 (Darryl) en Ronin-Ruffs. De naam van deze Brawl Pass is "Starr Force!".

Seizoen 6

Het zesde seizoen was het eerste seizoen met een heel Power Leage seizoen. De inhoud van de Brawl Pass was net iets minder waard dan de vorige Brawl Pass. De knokker die je kreeg, als je de Brawl Pass had gekocht, heet; Belle. De skins die je kon krijgen heten Revolverheld-Colt en Belle Goudhand. De naam van deze Brawl Pass is "De bende van de Gouden Arm". Dit is het huidige seizoen. Het is dus mogelijk om deze Brawl Pass in de game te kopen.

Seizoen 7

In het zevende seizoen waren er weinig nieuwe dingen. De knokker die je kreeg als je de Brawl Pass kocht heet; Buzz. De skin die je krijgt als je de Brawl Pass kocht heet Surfer Carl en de Coole Buzz. Het enige dat veranderd is dat je voor Krachtdivisie 50 potjes moet winnen voordat je Jetski-Jacky kunt kopen. Voor de speciale profielfoto moet je 25 keer winnen, in plaats van 50 keer spelen.

Evenement aanpassingen

In Brawl Stars zijn verschillende evenement aanpassingen, verschillende kaarten hebben zo'n evenement aanpassing, andere niet. Hieronder staan ze allemaal op een rijtje. In de kaartenmaker kun je zulke aanpassing aan je map toevoegen.

Boze Robot

Powerup debuff boss robot.png

In deze evenement aanpassing komt er elke keer een grote boze robot. Deze robot valt de speler aan die dichtbij de robot staat. De robot heeft tussen de 24000 en 32000 levenspunten. Zodra iemand de robot heeft verslagen komen er 3 krachtpunten van de robot af. En komt er ergens anders op de kaart een nieuwe robot.

Meteorenregen

Powerup debuff meteor.png

In deze evenement aanpassing komen er allemaal grote meteoren. Zo'n meteoor doet 2000 schade en als je in het midden staat heb je precies genoeg tijd om weg te komen, behalve als je vertraagt bent, of traag loopt, zoals 8-bit en Surge (zonder upgrade). Zo'n meteoor vernietigt alle bosjes, hekjes en muurtjes.

Energiedrankje

Powerup icon atk spd.png

Met deze evenement aanpassing komt er elke 10 seconden een drankje op de kaart, dit gebeurt willekeurig. Als je zo'n drankje oppakt word je een stuk sterker. Je kan hierdoor sneller lopen en je kan hierdoor de dubbele schade aanrichten. Als je normaal dus 500 schade aan zou richten doe je nu 1000 schade. Na 10 secondes verlies je deze krachten weer.

Genezende Champignons

Powerup icon healing mushroom.png

Met deze evenement aanpassing komt er willekeurig om de paar seconden een veld, zo groot als een meteoorinslag. Als je in het veld staat word je 1000 levenspunten per seconde geheald. Zo'n veld blijft ongeveer 5 seconden, daarna verdwijnt het.

Doodsangst

Deze evenement aanpassing is hetzelfde als Kerkhofdienst.

Snelle knokkers

Alle knokkers lopen een stukje sneller, deze aanpassing is alleen maar mogelijk in de kaartenmaker.

Super opladen =

De supers van alle knokkers worden sneller opgeladen, zo krijgen knokkers sneller hun super. Deze aanpassing is alleen maar mogelijk in de kaartenmaker.

Clubs

Een club in Brawl Stars

Een club is een soort groep. In een club kunnen maximaal 100 mensen. In een club kan je chatten met clubgenoten en je kunt met je clubgenoten spelen. Je hebt een clubklassement waar je kan zien welke clubs in de top van de wereld en de top van Nederland/België staan. Je hebt 4 rollen; Voorzitter, Co-voorzitter, Oudste en Lid. Als Voorzitter kan je alles beheren. Hij kan iedereen kicken en iedereen oudste en co-voorzitter maken, hij kan ook het trofeeën vereiste, de beschrijving en het logo aanpassen en spelers uitnodigen met een link. Een co-voorzitter kan precies het zelfde als een voorzitter, maar hij kan geen andere co-voorzitters kicken. Een oudste kan alleen maar kicken, andere spelers oudste maken en leden accepteren en uitnodigingen verzenden. En leden kunnen alleen maar chatten.

Uitdagingen

Icon championship.png

Een aantal keer in het jaar is er een uitdaging, met zo’n uitdaging zoekt Brawl Stars meestal spelers die goed genoeg zijn om mee te doen met de officiële Brawl Stars toernooien voor de Wereld Finale. Soms is er ook een uitdaging voor een skin. Het is de bedoeling dat alleen de beste spelers uiteindelijk doorgaan, of een skin winnen. Je moet met een uitdaging 15 keer winnen en minder dan 4 keer verliezen om door te gaan. Als je 4 keer hebt verloren kun je niet meer meedoen met de uitdaging. Dit is in Februari teruggezet naar 3 keer. Je moet elke kaart 3 keer winnen om een andere kaart te kunnen spelen. Voor de eerste twee keer dat je wint krijg je munten, voor de derde keer krijg je sterpunten. Als je een skin kunt winnen hoef je maar 12 of 9 keer te winnen en kun je maximaal 4 keer te verliezen. Tot nu toe zijn er maar drie uitdagingen voor skins geweest. In januari 2021 kon je Krijger Bo verdienen door de uitdaging te voltooien, je moest toen 12 keer winnen in duo-showdown. Alleen de tweede en eerste plek telden als een win. Een derde, vierde en vijfde telden voor een verlies. Hierdoor was het heel lastig om Krijger Bo te krijgen. Gelukkig kon je een week later deze skin in de winkel kopen voor 29 edelstenen. In oktober 2020 kon je een speciaal Brawl-O-ween skin voor Rosa vrijspelen, samen met verschillende reacties. Je moest hiervoor 12 keer winnen, met dit toernooi speelde je verschillende 3v3 evenementen. In maart 2020 kon je een skin voor Shelly vrijspelen; PSG Shelly. Toen speelde je alleen maar Knokbal en hoefde je maar 9 keer te winnen. Als je deze skin niet kon vrijspelen kun je die kopen voor 79 edelstenen. In maart 2021 was er een nieuwe PSG uitdaging. Met deze uitdaging moest je 9 keer winnen en kon je 4 keer verliezen. Hierbij kon je een skin winnen; PSG Mike, een skin voor Dynamike. Je kunt ook pogingen erbij kopen, voor 30 edelstenen krijg 2 pogingen extra. In 2020 was er een mogelijkheid om speciale reacties te kopen voor de Wereldfinale. De GG-reactie was gratis voor iedereen die toen speelde.

Plaatjes
8-bit Normale reactie Boze Wereldfinale Blije Wereldfinale Verdrietige Wereldfinale Goed gedaan 80px Ging net goed Dankjewel/Bedankt


Kaartenmaker (Beta)

Map-maker.png

Sinds oktober 2020 kun je zelf kaarten maken. Je kunt de kaartenmaker vrijspelen als je 1000 trofeeën hebt gehaald. Met deze functie kun je 5 kaarten tegelijkertijd maken, als je een map gepubliceerd hebt, telt deze niet meer mee. Je kunt op dit moment kaarten maken voor alle permanente spelmodi behalve knock-out. Je kunt als je zo’n kaart goed genoeg vind je map indienen, je hebt hier 10 andere spelers voor nodig. Daarna kun je je kaart publiceren, daarna kunnen andere spelers jouw kaart spelen. Zij kunnen voor jouw kaart stemmen of tegen jouw kaart. De kaart met het hoogste percentage van de dag krijgt een plekje waar je die kaart kunt spelen. Tussen oktober 2020 en januari 2021 kon je trofeeën krijgen als je die kaart speelt, toen kreeg je evenveel trofeeën als voor een normale wedstrijd. Doordat de meeste kaarten die wonnen heel snel gespeeld konden worden, kregen veel spelers een hogere rank in weinig tijd. Een kaart kan ook geblokkeerd worden, dan waren er genoeg spelers die die kaart gerapporteerd hebben. Sinds april 2021 is het mogelijk om kaarten te maken voor Belegering, Gevarenzone en Duo Showdown. In de zomerupdate van 2021 werd het mogelijk om verschillende “evenement aanpassingen” te gebruiken in je map. Alle evenement aanpassingen kun je hier vinden. Daarnaast kwamen er in de zomerupdate ook 5 speciale vakjes. Deze vakjes geven extra mogelijkheden aan kaartenmakers. Daarnaast kun je ook je map maken om gewoon met je vrienden te spelen in een vriendschappelijk gevecht. Zo kun je leuke toernooien en wedstrijden organiseren. Er zijn totaal vanaf het begin van de kaartenmaker tot juni 2021 meer dan 250 miljoen kaarten gemaakt.

Reacties

Pin pack icon.png
Pin battle button.png

Reacties (Engels: Pins) zijn symbooltjes die je tijdens het gevecht kunt gebruik, veel van de reacties van de knokkers zijn geanimeerd, dat betekend dat ze bewegen. Je hebt standaard voor alle knokkers die je hebt 1 neutrale reactie. Daarnaast heb je ook standaard reacties zoals een blij, verdrietig, boos of teleurgesteld gezichtje. Je kunt in de winkel elke week een reactiepakket kopen, deze kost 50 edelstenen en je krijgt 3 reacties. Alle knokkers hebben 8 reacties en sommige 9, je kunt dus heel veel emoties ontgrendelen. Reactiepakketten kun je ook gratis van de Brawl Pass krijgen. Soms kun je voor edelstenen speciale reacties kopen, dit zijn bijvoorbeeld allemaal reacties die met kerst te maken hebben. Daarnaast kun je soms nog een gratis pin krijgen, deze kun je in de winkel ophalen door er gewoon op te klikken. In de betaalde variant van de Brawl Pass krijg je voor de chromatische knokker 8 reacties en 8 speciale reacties van de skin die in de Brawl Pass is. Als je aan het spelen bent kun je heel simpel een reactie gebruiken door op het praatwolkje te klikken, dan klik je op de reactie die je wilt gebruiken. Alle spelers kunnen de reactie zien, ook jouw tegenstanders. Als je in een bosje bent kunnen alleen jouw teamgenoten je reactie zien. Je kunt als speler ook de reacties van andere spelers negeren, hierdoor zie je geen andere reacties, ook niet van jouw teamgenoten. De reacties zijn toegevoegd in mei 2020. In juni 2021 zijn bijna alle reacties ‘geanimeerd’, ze bewegen dan, alleen de pins voor een paar knokkers zijn nog niet geanimeerd.

Brawl Talk

Button info Brawl Stars.png

De Brawl Talk is een korte video die een week voordat er een update komt, uitkomt. Een gemiddelde Brawl Talk duurt ongeveer 3 minuten. In zo'n Brawl Talk wordt het meeste aangekondigd wat er in de volgende update komt. De meest bekeken Brawl Talk heeft 37 miljoen weergaven. De Brawl Talk wordt meestal gepubliceerd op zaterdag om 9 of 10 uur. De Brawl Talk met de meeste live kijkers had wel 1,1 miljoen live kijkers. Er zijn wel meer dan 22 officiële Brawl Talks gepubliceerd. De Brawl Talk komt vrijwel altijd in het 'trending' tablat van YouTube. In veel landen komt hij op nummer 1 of 2. Sommige YouTubers mogen de Brawl Talk al eerder bekijken, ze mogen na de Brawl Talk een video publiceren waar ze de Brawl Talk helemaal uitpluizen. Een dag later mogen ze een video maken over een onderdeel van de update. Ze kunnen dingen uitproberen en laten zien. Zo laten ze meestal precies de informatie over de nieuwe knokker zien.


Edelstenen

Icon resource gem.png

Edelstenen (ook wel gems) zijn het betaalmiddel in Brawl Stars, je kunt Edelstenen kopen voor echt geld. Sinds de Brawl Pass update (mei 2020) kun je geen edelstenen meer krijgen uit dozen. Je krijgt bij elkaar wel 90 edelstenen in de gratis versie van de Brawl Pass. Edelstenen kun je wel kopen in de Brawl Stars winkel. Met de edelstenen kun je allemaal dingen kopen zoals;

 • skins
 • knokkers
 • dozen
 • Brawl Pass
 • krachtpunten
 • sterrenkrachten
 • munten
 • tokenverdubbelaar

Dozen

Reward megabox 14.png

Je kan dozen verdienen of kopen in de winkel. Er bestaan drie soorten dozen ; kleine dozen, grote dozen en megadozen. In de Brawl Pass en in het Trofeeënpad kun je deze dozen verdienen, daarnaast kun je 1 megadoos en 1 grote doos elke 2 weken in de sterwinkel kopen voor 1500 en 500 sterpunten, daarnaast kun je een megadoos en een grote doos ook in de normale winkel kopen, het kost dan 80 en 30 edelstenen. In elke doos zitten altijd munten en krachtpunten (als je nog krachtpunten nodig hebt). Je hebt daarnaast kans op een knokker, sterrenkracht of gadget. Met een kleine doos is de kans op een sterrenkracht is ongeveer 1% en de kans op een gadget is ongeveer 2%. Met een grote doos krijg je eigenlijk 3 kleine dozen en met een megadoos krijg je wel 10 kleine dozen.

Ervaringspunten

Icon player level.png

Je kunt ervaringspunten verdienen door een potje te spelen, voor elk potje dat je speelt krijg je een paar punten. Met deze punten kun je eigenlijk helemaal niets. Je kunt op een dag maar maximaal 1000 ervaringspunten verdienen. Je hebt een ervaringslevel, om een level te halen heb je ervaringspunten nodig. Voor elk level heb je 10 meer ervaringspunten nodig. Dus voor level 1 heb je 30 punten nodig, maar voor level 2 wel 40. Om level 2 dus te halen moet je totaal 70 ervaringspunten verdienen. Bij de levels 5, 15, 25, 35, 50, 75, 100, 125 kun je in de winkel een aanbieding voor echt geld kopen, in de aanbieding zit altijd minimaal 1 megadoos, edelstenen en veel munten. Hieronder staat een tabel met hoeveel punten je krijgt voor elk potje dat je speelt. Als je sterspeler wordt, krijg je 10 ervaringspunten extra.

Gamemode Win Verlies 1e 2e 3e 4e 5e 6e 7e 8e 9e 10e
3v3 (alles behalve showdown) 8 4 Niet van toepassing
Solo Showdown Niet van toepassing 15 12 9 6 5 4 3 2 1 0
Duo Showdown 14 8 4 2 0 Niet van toepassing

Supercell ID

Icon scid.png

Een Supercell ID is een beveiliging voor je account. Met een Supercell ID kun je je account aan een e-mailadres koppelen. Als je bijvoorbeeld een nieuwe telefoon hebt kun je simpel Brawl Stars op je nieuwe telefoon spelen. Je kunt met een Supercell ID ook meerdere accounts hebben. Als je een ander spel van Supercell al aan je mailadres hebt gekoppelt kunnen andere spelers zien dat je ook die andere spellen speelt. Je kunt niet met 2 verschillende apparaten tegelijkertijd op hetzelfde account spelen.

Afbeeldingen

Brawl Stars afbeelding
Herken jij alle knokkers die op deze afbeelding staan?
Brawl Stars afbeelding
Herken jij alle knokkers die op deze afbeelding staan?
Power League uitleg
Power League uitleg
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Brawl_Stars&oldid=676739"