Dit artikel is bekroond met de Zilveren WikiKids Award 2021!

Brawl Stars

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nieuws.gif
Verouderd?
Dit artikel bevat gegevens die verouderd kunnen zijn, zoals het aantal abonnees van een YouTuber.
De informatie in dit artikel kan dus al snel verouderd zijn!
Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.
Brawl Stars
Media brawlstars logo.png
{{{onderschrift}}}
Ontwikkelaar Supercell
Uitgever Supercell
Uitgebracht december 2017
Genre Actie-videospel
Platform iOS, Android
Verkocht
Spelserie
Voorloper
Vervolg
Website
officiële website
Portaal Portaalicoon IT

Lijst van games en computerspellen

Brawl Stars is een actie-videospel (game) van Supercell die in december 2017 uitkwam, het is een game die je kunt spelen met Android en iOS. Het spel kun je in verschillende modussen spelen zoals show-down en knock out. Er zijn verschillende evenementen die je kunt spelen en er zijn 81 verschillende knokkers (poppetjes). Alle knokkers zijn ingedeeld in verschillende zeldzaamheden. Iedereen krijgt de startknokker, shelly ,je hebt daarnaast een trofeeënpad, zeldzame, super zeldzame, epische, mythische en legendarische knokkers. Elke knokker heeft een skin, dat is een ander uiterlijk voor een knokker. Voor elke knokker zijn er 2 sterrenkrachten die zorgen ervoor dat de knokker wat sterker wordt. Naast sterrenkrachten zijn er ook gadgets voor knokkers die doen iets nog extra's, zo kun je bijvoorbeeld met een druk op de knop je knokker harder laten lopen, tegenstanders wegduwen of wegsprinten. Je hebt een trofeeënpad en de Brawl Pass, je krijg hier allerlei beloningen. Supercell geeft geen informatie over hoeveel spelers het spel spelen. We weten wel dat er meer dan 20 miljoen actieve account waren in 2020.

Omdat dit artikel zo groot is, is het handig om hier te selecteren wat je wilt lezen.
Nederlandse term Engelse term Korte uitleg
Lees dit eerst als je de game niet kent.
Trofeeën Trophies Punten die je kunt winnen of verliezen
Sterrenkrachten Starpowers Extra krachten voor de knokkers
Gadgets Gadgets Extra krachten voor de knokkers
Uitrustingen Gears Passieve krachten voor de knokkers
Brawlers Brawlers Alle poppetjes
Skins Skins uiterlijk voor de knokkers
Evenementen Events andere spellen die je kunt doen
Krachtdivisie Power League De competitieve gamemodus
Brawl Pass Brawl Pass Een lijn met beloningen
Clubs Clubs Sociale groep
Clubcompetitie Club League Uitdaging voor clubs
Uitdagingen Challenges Maandelijkse uitdaging voor pro's
Kaartenmaker Map Maker Maak een kaart om te spelen
Reacties Pins Reacties die je kunt gebruiken
Brawl Talk Brawl Talk Video met informatie over de update
credits credits om knokker te krijgen Ervaringspunten Experience points Punten die je krijgt als je een potje speelt
Bad Randoms Bad Randoms muziek

Begrippen

Button info Brawl Stars.png

Voordat je dit artikel leest is het handig dat je verschillende begrippen begrijpt. Hierdoor is de tekst hieronder een stuk makkelijker te begrijpen.

 • Knokker = poppetje waarmee je kunt spelen, alle poppetjes hebben verschillende eigenschappen, de ene knokker heeft meer levenspunten dan de andere en de een doet meer damage dan de andere, en schieten op een andere manier.
 • Levenspunten = HP = Een aantal punten, zoveel schade moet de tegenstander doen om jou te verslaan. HP is hetzelfde als levenspunten.
 • Damage = schade, met een aanval doet een knokker schade, hierdoor verliezen de tegenstanders hun levens, als je geen levens meer hebt word je verslagen, dat betekent meestal nog niet dat je verloren hebt.
 • Healen = Als je minder levenspunten hebt doordat een tegenstander je heeft aangevallen kun je geheald worden. Er komen dan weer levens bij, als je weer al je levenspunten hebt kun je niet meer healen. Er zijn sommige knokkers die andere knokkers kunnen healen. (Pam, Poco, Byron) Als je 3 seconden niet aanvalt of niet aangevallen wordt je automatisch geheald.
 • Krachtdivisie, lees Krachtdivisie

Trofeeën

Icon trophy medium.png

Trofeeën zijn punten die wint of verliest als je een potje speelt. Als je met een knokker speelt die weinig trofeeën heeft, verlies je weinig trofeeën. Maar als je met een knokker speelt die al meer trofeeën heeft verlies je meer trofeeën. Na 4 weken verlies je van al je knokkers die je boven 500 trofeeën hebt een paar trofeeën. Deze trofeeën worden ingewisseld voor sterpunten. Deze sterpunten kun je gebruiken om dingen te kopen in de Winkel. Je speelt tegen mensen met evenveel trofeeën, dus een speler die 30.000 totale trofeeën heeft en 500 voor een knokker waarmee hij speelt. Speelt vaak tegen tegenstanders die ook ongeveer zoveel trofeeën heeft. Elke honderd trofeeën dat je hoger komt met een knokker wordt het lastiger om trofeeën voor te verdienen. Met als toppunt dat je 12 trofeeën verliest als je verliest en krijg je 3 trofeeën voor als je wint. Het gemiddelde aantal trofeeën van de actieve spelers is ongeveer 10k (10.000), hieronder een tabel met informatie daarover. De speler met het meeste trofeeën voor een knokker had wel 3000 trofeeën voor 1 knokker, namelijk met de knokker Bea. Het is vrij lastig om dit te halen omdat je als je meer dan 1200 trofeeën hebt maar 3 trofeeën krijgt als je wint.

Trofeeën van active spelers
Gemiddeld 9,8k
top 10% 21,3k
top 5% 24,4k
top 1% 30,8k
top 0,1% 38,3k

(Deze informatie komt van 14 november 2021, er is geen nieuwere informatie!)

Trofeeënpad

Het begin van het trofeeënpad

Op het Trofeeënpad kun je beloningen vrijspelen door trofeeën te verdienen met je knokkers. In het begin van het spel ontgrendel je snel nieuwe beloningen, maar naarmate je meer trofeeën verdient, moet je steeds meer trofeeën verdienen om de volgende beloning te behalen. Het Trofeeënpad gaat tot 50.000 trofeeën door.

Op het Trofeeënpad zijn verschillende beloningen beschikbaar, zoals munten, vechters, tokenverdubbelaars, dozen, sprays en krachtpunten. Op 30, 150, 350, 800 of 1000 trofeeën speel je nieuwe evenementen vrij. Bij 300 trofeeën speel je opdrachten vrij, vanaf 900 trofeeën kun je toetreden tot een club. Bij 1000 trofeeën kun je de kaartenmaker gebruiken om kaarten te maken. En als je 4.500 trofeeën hebt, speel je Krachtdivisie vrij.

Gadgets

Button item small.png

Gadgets zijn extra krachten die je kunt ontgrendelen voor een knokker zodra hij kracht 7 heeft bereikt. Alle gadgets zijn verschillend, hoewel sommige op elkaar lijken. Sommige gadgets herstellen levenspunten, andere vertragen tegenstanders, sommige doen schade en anderen zorgen ervoor dat je vechter vooruit sprint. Elke knokker heeft twee gadgets. In een enkel potje kun je een gadget maximaal drie keer gebruiken. Een gadget kun je kopen voor 1000 munten, zodra je kracht 7 hebt bereikt.

Sterrenkrachten

Button star power.png

Sterrenkrachten zijn krachten die je kunt ontgrendelen wanneer een knokker kracht 9 bereikt. Er zijn veel verschillende sterrenkrachten, sommige zorgen ervoor dat je knokker sneller loopt, andere geven meer gezondheid en weer andere zorgen ervoor dat je extra schade toebrengt met je aanvallen. Elke knokker heeft twee sterrenkrachten, die altijd actief zijn in tegenstelling tot gadgets, die je maar tijdelijk werken zodra je ze activeert. Als je een knokker van niveau 9 of 10 hebt, kun je een sterrenkracht voor 2000 munten kopen.

Gears

Gears zijn passieve krachten die je kunt vrijspelen als je een knokker op level 10 of 11 hebt. Als je een knokker level 10 hebt, krijg je in je dozen schroot (Engels: Gear scrap). Daarnaast heb je ongeveer 10 procent kans om een uitrustingstoken (Engels: Gear token) uit een kleine doos te krijgen. Er zijn 5 verschillende soorten uitrustingstokens. Eentje voor Snelheid, Gezondheid, Schade, Zicht en Schild. Vroeger bestond er ook een gear die Weerstand heette, deze is vervangen door Zicht. Met een zo'n token kun je een gear voor een knokker maken. Als je een gear voor een knokker hebt gemaakt, ben je de token(s) kwijt. Als je level 10 voor een knokker hebt, kun je 1 gear tijdens een wedstrijd gebruiken. Als je level 11 hebt kun je 2 gears gebruiken tijdens een wedstrijd. Je kunt wel al met level 10, alle gears maken voor die knokker, je kunt er dan alleen maar een gebruiken.

Snelheid Gezondheid Schade Weerstand Zicht Schild Prijs
Uitrustingstoken

Gear token

Gear-token-speed.png Gear-token-heal.png Gear-token-damage.png Gear-token-resistance.png Gear-token-shield.png Uit een doos
Level 1 Gear-large-speed-1.png Gear-large-heal-1.png Gear-large-damage-1.png Gear-large-resistance-1.png Gear-large-shield-1.png 1 Uitrustingstoken en 80 schroot
Level 2 Gear-large-speed-2.png Gear-large-heal-2.png Gear-large-damage-2.png Gear-large-resistance-2.png Gear-large-shield-2.png 2 Uitrustingstokens en 200 schroot
Level 3 Gear-large-speed-3.png Gear-large-heal-3.png Gear-large-damage-3.png Gear-large-resistance-3.png Gear-large-shield-3.png 4 Uitrustingstokens en 400 schroot

Snelheid

Met deze gear loop je sneller als je in de bosjes loopt. Bij level 1 loop je 15% sneller. Bij level 2 loop je 20% sneller. En bij level 3 loop je 25% sneller.

Gezondheid

Met de gezondheid gear, herstel je extra veel, als je normaal 100 levenspunten herstelt, herstel je nu 130 tot 150 levenspunten. Bij level 1 herstel je 30% meer. Bij level 2 herstel je 40% meer. En bij level 3 herstel 50% meer.

Schade

Met de schade gear doe je extra schade als je minder dan 50% levenspunten hebt. Deze gear lijkt dus op een sterrenkracht van Bull. Bij level 1 doe je 10% extra schade. Bij level 2 doe je 15% extra schade. En bij level 3 doe je 20% extra schade.

Weerstand

Met deze (oude) gear kreeg je meer weerstand tegen speciale effecten. Als je gestunt werd, kon je al eerder weer lopen. Als je vertraagd werd, liep je sneller dan als je deze gear niet had. Ook kon je dan weer eerder normaal lopen. Met level 1 werd je voor 25% beschermd. Met level 2 werd je voor 30% beschermd. En met level 3 werd je voor 35% beschermd.

Zicht

Deze gear is een vervanging van de Weerstand gear. Met deze zicht gear, kan je een tegenstander een bepaalde tijd nadat jij hem geraakt had nog steeds zien. Je teamgenoten kunnen de tegenstander dan ook zien. Met level 1 kan je de tegenstander dan 1 seconde zien, met level 2, 1,5 seconden en met level 3, wel 2 seconden.

Schild

Met deze gear kun je extra levenspunten krijgen. Als je al je levenspunten hebt krijg je een paar extra levenspunten. Zo kun je meer schade tegen je krijgen. Die extra levenspunten laden in ongeveer 10 seconden helemaal op. Met level 1 heb je 300 extra levenspunten. Met level 2 heb je 450 extra levenspunten. En met level 3 heb je 600 extra levenspunten.

Knokkers

In Brawl Stars zijn er 74 verschillende knokkers, poppetjes die je kunt spelen. De allereerste knokker krijgt je gratis, dat is Shelly. 11 andere knokkers krijg je van het trofeeënpad. Alle andere knokkers kan je uit een doos krijgen. Er zijn verschillende zeldzaamheden, hoe hoger de zeldzaamheid, hoe lager de kans is om ze uit een doos te krijgen.

Nieuws.gif
Verouderd?
Dit artikel bevat gegevens die verouderd kunnen zijn, zoals het aantal abonnees van een YouTuber.
De informatie in dit artikel kan dus al snel verouderd zijn!
Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.


Er zijn 64 knokkers in Brawl Stars, deze knokkers zijn onder verdeeld in verschillende zeldzaamheden. De meeste knokkers zijn vrij te spelen op het Sterrenpad, behalve de Chromatische knokkers, deze kun je kopen met Chromacredits. Knokkers kun je met krachtpunten upgraden, hierdoor wordt de knokker sterker, ze doen dan meer schade, en hebben meer levenspunten. Hieronder staat over de meeste knokkers een klein verhaaltje met informatie over hun gadgets en sterrenkrachten, je kunt het gadget van een knokker kopen voor 1000 munten, als je level 7 van die knokker hebt. Een sterrenkracht kun je kopen voor 2000 munten, als je een knokker level 9 of hoger hebt.


In dit artikel staan allemaal plaatjes voor een knokker, je kunt deze zien door op [Klik hier] te klikken. Je gaat dan naar de pagina waar de plaatjes wel zichtbaar zijn.

Trofeeënpad Shelly Nita Colt Bull Jessie Brock Dynamike Bo Tick 8-bit Emz Stu
Zeldzaam El Primo Barley Poco Rosa
Superzeldzaam Rico Darryl Penny Carl Jacky Gus
Episch Piper Pam Frank Bibi Bea Nani Edgar Griff Grom
Mythisch Mortis Tara Gene Max Mr. P Sprout Byron Squeak
Legendarisch Spike Crow Leon Sandy Amber Meg
Chromatisch Gale Surge Colette Lou Kolonel Ruffs Belle Buzz Ash Lola Fang Eve Janet Otis Sam Buster Mandy R-T Maisie

Trofeeënpad knokkers

Deze knokkers waren gratis te krijgen als je genoeg trofeeën hebt. Je kon ze niet uit een doos krijgen.

Aantal trofeeën dat je nodig hebt om een knokker te krijgen
Trofeeën Knokker
0 Shelly
15 Nita
60 Colt
250 Bull
500 Jessie
1000 Brock
2000 Dynamike
3000 Bo
4000 Tick
6000 8-bit
8000 Emz
10000 Stu

Shelly

Shelly.png

Shelly is de startknokker van Brawl Stars. Ze is een shotgunner. Hoe dichter je bij haar bent, hoe meer schade ze doet wanneer ze op je schiet. Met haar Super kan ze muren breken en doet ze nog meer schade dan met haar normale aanval. Het geldt hierbij ook weer dat hoe dichterbij je bent, hoe meer schade ze doet. Met haar ene sterkracht vertraagt ze haar tegenstanders met haar super en met haar andere kracht krijgt ze extra levenspunten als ze weinig levenspunten heeft. Met haar gadget kan ze een klein stukje vooruit sprinten. Met haar tweede gadget worden al haar aanvallen gedurende vijf seconden heel smal, waardoor ze ook van ver weg veel schade kan aanrichten. Plaatjes [Klik hier]

Nita

Nita.png

Nita schiet een schokgolf die door de vijand gaat. Met haar superaanval roept ze een beer op die haar helpt aanvallen. Deze beer achtervolgt de tegenstanders en loopt altijd naar de vijand die het dichtstbij is, zelfs als deze in de bosjes zit. Haar sterrenkracht zorgt ervoor dat de beer sneller aanvalt of levenspunten herstelt wanneer Nita aanvalt. Met haar gadget zorgt ze ervoor dat de beer een schild krijgt of dat de tegenstanders in de buurt van de beer even niet meer kunnen bewegen. Je kreeg Nita wanneer je 10 trofeeën had behaald, later is dat aangepast naar 15 trofeeën. Nu is ze een zeldzame knokker. Plaatjes [Klik hier]

Colt

Colt (Brawl Stars).png

Colt is een knokker met twee revolvers. Hij schiet zes kogels achter elkaar en kan ver schieten. Met zijn superaanval schiet hij zeven kogels achter elkaar die muren kunnen doorbreken. Met zijn sterrenkracht loopt hij iets sneller of schiet hij iets sneller. Met zijn gadget worden twee van zijn aanvallen direct opnieuw geladen of kan hij zijn aanval veranderen in één kogel die muren kan doorbreken. Je kreeg Colt wanneer je 60 trofeeën had bereikt, nu is hij zeldzaam. Plaatjes [Klik hier]

Bull

Bull (Brawl Stars).png

Bull is een shotgunman. Met zijn superaanval rent hij razendsnel naar een locatie. Hij heeft veel levenspunten en wordt beschouwd als de stier van het spel. Met zijn ene sterrenkracht krijgt hij een schild en met zijn andere laadt hij zijn schoten sneller op als hij minder dan de helft van zijn levenspunten heeft. Met zijn gadget krijgt hij in één klap 1500 extra levenspunten. Met zijn andere gadget kan hij midden in zijn superaanval stoppen en de tegenstanders die dichtbij staan vertragen. Bull heeft een speciale kracht waardoor alle schade die hij krijgt wordt omgezet in een beetje superaanval. Deze kracht is altijd beschikbaar. Met ongeveer 18.500 schade laadt hij zijn volledige superaanval op zonder te hoeven aanvallen. Je kreeg Bull wanneer je 250 trofeeën had bereikt, nu is hij zeldzaam. Plaatjes [Klik hier]

Jessie

Jessie.png

Jessie is een jong meisje met een schattige maar gevaarlijke superkracht. Jessie schiet met haar normale aanval een energiebal naar haar tegenstanders toe, die kan overspringen op andere knokkers. Als de bal voor de eerste keer een tegenstander raakt, doet hij veel schade, maar elke keer dat de bal overspringt, doet hij steeds minder schade, met een maximum van drie tegenstanders die kunnen worden geraakt. Met haar superkracht plaatst ze een kanon genaamd "Schrootje", die haar helpt aan te vallen. Met haar gadget kan ze alle knokkers in de buurt van "Schrootje" vertragen, terwijl haar andere gadget "Schrootje" voor vijf seconden heel snel laat schieten. Met haar sterrenkracht zorgt ze ervoor dat de aanvallen van "Schrootje", net als haar normale aanvallen, kunnen overspringen op andere knokkers, of ze kan met haar aanval 800 levenspunten van "Schrootje" herstellen. Je kreeg Jessie als je 500 trofeeën had, maar nu is ze superzeldzaam. Plaatjes [Klik hier]

Brock

Brock.png

Brock is een man die een raketwerper heeft waarmee hij ver kan schieten. Zijn sterrenkracht zorgt ervoor dat hij vier raketten tegelijkertijd kan laden of dat hij meer raketten af vuurt tijdens zijn super. Met zijn super kan hij verschillende raketten afschieten die veel schade aanrichten en muren kapot maken. Met zijn gadget kan hij een grote raket afschieten die muren kan breken en veel schade aanricht. Met zijn andere gadget kan hij springen, zodat hij over muurtjes en water kan springen. Brock was vroeger verkrijgbaar als je 1000 trofeeën had, maar is nu zeldzaam. Plaatjes [Klik hier]

Dynamike

Dynamike.png

Dynamike is een oude knokker die met dynamietstaven gooit. Hij gooit met zijn normale aanval 2 dynamietstaven, elk met een beetje schade. Met zijn super gooit hij een grote bom. Een van zijn sterrenkrachten verhoogt de schade van zijn super. Met zijn andere sterrenkracht kan hij over muurtjes, water en aanvallen heen springen door op zijn eigen dynamietstaven te gaan staan. Dit wordt ook wel de Dynajump genoemd. Dynamike was vroeger verkrijgbaar bij de 2000 trofeeën. Nu is hij superzeldzaam. Plaatjes [Klik hier]

Bo

Bo.png

Bo is een knokker met een boog die drie exploderende pijlen schieten. Met zijn super schiet Bo drie mijnen die blijven liggen tot er iemand op stapt, als dat gebeurt duurt het nog 1,5 seconde voordat de mijn afgaat. Met zijn sterrenkracht kan hij veel verder de bosjes inkijken. Met zijn andere sterrenkracht zorgt hij ervoor dat spelers die op zijn mijn trappen, automatisch 2 seconden niet kunnen lopen. Met zijn gadget krijgt hij een totempaal waardoor alle teamgenoten automatisch hun super kunnen opladen, elke seconde verliest de totempaal 50 levenspunten , waardoor het na 20 seconden verdwijnt van de map, in die 20 seconden kun je precies je super opladen. Met zijn andere gadget kan hij zijn mijnen van afstand laten exploderen. Bo is de enige knokker die meerdere zeldzaamheden heeft gehad. Hij was in 2017 episch, daarna werd hij superzeldzaam en hij is in mei 2018 veranderd naar een trofeeënpad knokker, hierdoor is het mogelijk om hem te krijgen voordat je 3000 trofeeën hebt, het was ook mogelijk om hem te krijgen door de duo-uitdaging te winnen. Plaatjes [Klik hier]

Tick

Tick (Brawl Stars).png

Tick is de knokker met de minste levenspunten samen met Meg en je kunt hem krijgen op het sterrenpad

. Met zijn aanval gooit hij 3 mijnen die automatisch exploderen als ze iemand raken of automatisch na een paar seconden. Met zijn super gooit hij zijn eigen hoofd op de grond, z’n hoofd achtervolgt de speler en explodeert als hij zijn tegenstander bereikt. Met zijn gadget gooit hij de dubbele mijnen, Tick gooit dan 6 mijnen. Met zijn andere gadget krijgt hij een schild voor 1 seconde dat een gedeelte van de schade tegenhoud en dat daarna explodeert waardoor alle tegenstanders in de buurt 1000 schade krijgen en achteruit springen. Met zijn sterrenkracht herlaad hij meer schoten in kortere tijd. Met zijn andere sterrenkracht herstelt hij sneller dan een normale knokker. Plaatjes [Klik hier]

8-bit

8-bit.png

8-bit is een knokker die eigenlijk een ouderwets computerspel is. Je kunt hem krijgen als je 6000 trofeeën hebt gehaald. Hij schiet lazerstralen en zijn super zorgt ervoor dat hij en zijn teamgenoten meer schade aanricht. 8-bit is een stuk trager dan de andere knokkers, hij doet wel meer schade doet dan de meeste andere knokkers. Met zijn sterrenkracht loopt hij, als hij in de buurt van zijn super is, veel sneller. Of zijn super wordt veel groter, schade die hij of zijn teamgenoten aanrichten wordt dan nog extra versterkt. Met zijn gadget teleporteert hij zichzelf naar zijn super. Of krijgt zijn volgende aanval niet 6 maar 18 lazerstralen. Plaatjes [Klik hier]

Emz

Emz.png

Emz is een die je kunt vrijspelen op het trofeeënpad. Je hebt 8000 trofeeën nodig om haar vrij te spelen. Ze is een zombie met haarlak. Met haar haarlak valt ze haar tegenstanders aan. Met haar super komt er een rondje om haar heen dat de tegenstanders om haar heen vertraagd en dat een klein beetje schade aanricht. Met haar sterrenkracht krijgt ze HP erbij per speler die er in haar super is. Met haar andere sterrenkracht doet ze extra schade als ze met haar haarlak meerdere keren iemand raakt. Met haar gadget duwt ze spelers weg. Plaatjes [Klik hier]

Stu

Stu.png

Stu is de laatste knokker die je kunt vrijspelen op het trofeeënpad, hij is een stuntman. Je hebt 10k nodig om hem vrij te spelen. Met zijn aanval schiet hij 2 vlammen met benzine. Met 1 aanval laad hij direct zijn super op, geen andere knokker kan dat. Met zijn super sprint hij een klein stukje vooruit, net zoals Mortis' normale aanval. Hij laat dan benzine op de vloer achter, als de tegenstander daarin gaat staan krijgt hij voor 4 seconden een klein beetje schade. Met zijn gadget laat hij een versterker achter. Met zijn sterrenkracht sprint hij de dubbele afstand. Hierdoor lopen alle teamgenoten in de buurt van de versterker sneller. Met zijn tweede sterrenkracht herstelt hij elke keer, als hij zijn super inzet. Met zijn tweede gadget kan hij door muren heen breken. Hiervoor heeft hij zijn super nodig. Als hij zijn gadget gebruikt en hij richt zijn super op een muur, dan zal de muur kapot gaan. Alle muurstukjes vliegen dan in het rond, als ze een tegenstander raken doen ze 200

schade. Plaatjes [Klik hier]

Zeldzame knokkers

Icon brawler rare.png

Deze knokkers zijn redelijk makkelijk te krijgen. Je hebt ongeveer 2 procent kans op een zeldzame knokker. Er zijn maar 4 zeldzame knokkers, dat zijn El Primo, Barley, Poco en Rosa.

El Primo

El-primo.png

El Primo is een sterke knokker, hij valt zijn tegenstanders met zijn eigen vuisten zijn tegenstanders aan. Met zijn super springt hij zo op zijn tegenstander. Met zijn sterrenkracht kan hij of meer damage doen met zijn super of hij loopt sneller na zijn super. Met zijn gadget gooit hij iemand, zoals een pannenkoek, over zijn rug heen. Of laat hij een meteoriet inslaan. El Primo heeft een speciale kracht waardoor alle schade die hij krijgt omgezet wordt in een klein beetje super. Deze kracht is altijd beschikbaar. Met ongeveer 18.500 schade laad hij zijn hele super op. Hij hoeft dan niet aan te vallen om zijn super op te laden. Plaatjes [Klik hier]

Barley

Barley.png

Barley is een robot ober, hij werkt in de bar. Als hij aanvalt gooit hij een drankje naar de tegenstanders, dit drankje blijft 2 seconden liggen. Met een sterrenkracht zorgt hij ervoor dat het drankje meer schade aanricht. Met zijn super gooit hij zijn hele dienblad met drankjes naar zijn tegenstander. Met zijn andere sterrenkracht worden zijn levenspunten, elke keer als hij aanvalt, hersteld. Zijn gadget laat hij een drankje achter dat tegenstanders vertraagt. Zijn tweede gadget gooit hij naar al zijn teamgenoten een drankje waardoor ze, als ze in het goedje staan, elke seconde 500 levenspunten hersteld worden. Plaatjes [Klik hier]

Poco

Poco.png

Poco is een muzikant, hij maakt muziek met zijn normale aanval en met zijn super. Met zijn normale aanval doet hij schade aan de tegenstanders. Als hij een sterrenkracht heeft zorgt zijn normale aanval er ook voor dat teamgenoten levenspunten herstellen. Met zijn super zorgt hij ervoor dat zijn teamgenoten en hij veel levenspunten herstellen. Met zijn andere sterrenkracht doet hij met zijn super ook schade. Met zijn gadget zorgt hij ervoor dat zijn teamgenoten die dichtbij zijn, langzaam weer levenspunten herstellen. Met zijn andere gadget verwijdert hij alle negatieve effecten van zijn teamgenoten en van hemzelf en zorgt ervoor dat ze eventjes geen negatieve effecten krijgen, zo kunnen ze, na Franks super, gewoon doorlopen. Plaatjes [Klik hier]

Rosa

Rosa (Brawl Stars).png

Rosa is een plant. Met haar aanval slaat ze 3 keer achter elkaar. Met haar super krijgt ze een schild dat wel voor 70% beschermt. Met haar gadget creëert ze 9 blokjes vol met gras, of zorgt ze ervoor dat alle tegenstanders die in een bosje zijn, 100 schade krijgen en voor een paar seconden langzamer gaan lopen. Met haar sterrenkracht herstellen haar levenspunten zichzelf langzaam als ze in een bosje is. Met haar andere sterrenkracht doet ze meer schade als ze haar super actief heeft, dus als ze een schild heeft. In oktober 2020 was er een speciale uitdaging waarmee je een skin en reacties voor Rosa kon krijgen. Hierdoor heeft Rosa als enige zeldzame knokker bijzondere reacties. Plaatjes [Klik hier]

Superzeldzame knokkers

Icon brawler super rare.png

Deze knokkers zijn nog steeds best wel makkelijk te krijgen. Je hebt ongeveer 1,5% kans om deze te krijgen. Er zijn 5 superzeldzame knokkers; Rico, Darryl, Penny, Carl en Jacky.

Rico

Rico (Brawl Stars).png

Rico is een kauwgomballenmachine. Met zijn aanval en super schiet hij allerlei ballen die via de muur ketsen, met zijn normale aanval gaan de ballen niet door de tegenstander heen, met zijn super wel, zo kan hij meerdere tegenstanders schade toebrengen. Met zijn gadget gooit hij allemaal ballen in allerlei richtingen. Met zijn sterrenkracht zorgt hij ervoor dat als een bal de muur raakt, hij meer schade aanricht. Met zijn andere sterrenkracht zorgt hij ervoor dat hij heel snel gaat lopen als hij minder dan 40% levenspunten heeft. Met zijn tweede gadget herstelt een klein beetje levenspunten voor elke bal van zijn normale aanval die tegen een muur kaatst. Plaatjes [Klik hier]

Darryl

Darryl (Brawl Stars).png

Darryl is een robot in een ton met twee shotguns. Met zijn aanval schiet hij met de shotguns. En met zijn super rolt hij weg in zijn ton. Zijn super wordt automatisch opgeladen. Met zijn gadget vertraagt hij de tegenstanders die heel dichtbij darryl staan. Of hij draait een rondje en schiet allemaal kogels om zich heen, voor elk schot van zijn gadget laad zijn super met 25% op. Met zijn sterrenkracht krijgt hij of een schild als hij zijn super inzet van wel 90%. Zijn andere sterrenkracht zorgt ervoor dat hij, na zijn super een tijdje, twee keer zo snel herlaad. Plaatjes [Klik hier]

Penny

Penny (Brawl Stars).png

Penny is een piraat die met een zak met munten op haar tegenstanders schiet. Als die zak een speler bereikt, splitst de zak uiteen en komen er munten uit, als deze een andere tegenstander raken, doen ze 3 keer zoveel schade als die zak. Met haar super zet ze een kanon neer die over muren heen kan schieten. Met haar gadget kan ze haar kanon laten exploderen, tegenstanders die in de buurt van de kanon staan worden dan aan de kant geduwt en verliezen levenspunten. Of ze kan ervoor zorgen dat de kanon 5 ballen rond de plek waar ze is, schiet. Met haar sterrenkracht schiet de kanon nog 4 kogels af zodra hij wordt vernietigd, deze richten zich op de tegenstander, als er geen tegenstanders binnen het bereik van de kanon zijn, schiet de kanon die kogels willekeurig af. Met haar andere sterrenkracht zorgt ervoor dat er voor vier seconde vuur achterblijft op de plek waar de kogels zijn geschoten, tegenstanders die daaroverheen lopen krijgen wat schade. Plaatjes [Klik hier]

Carl

Carl.png

Carl is een mijner. Met zijn pickaxe valt hij zijn tegenstanders aan, hij gooit zijn pickaxe en vangt hem daarna weer op. Hij heeft maar 1 herlaadbalkje, hij kan pas weer schieten als zijn pickaxe terug is bij Carl. Met zijn super draait hij heel snel rondjes in zijn karretje. Met zijn sterrenkracht krijgt hij een schild dat hem een klein beetje beschermd als zijn super actief is. Met zijn gadget smeert hij zijn pickaxe in met een speciaal goedje. De aanval die hij daarna doet, laat dat goedje achter op de grond. Als een tegenstander daar overheen loopt krijgt hij voor een paar seconde wat schade. Met zijn andere gadget zorgt hij ervoor dat hij zich aan zijn pickaxe meetrekt, na het activeren van zijn gadget, "teleporteert" hij dus naar de plek waar de pickaxe uiteindelijk komt. Met zijn sterrenkracht gooit hij zijn pickaxe sneller, en dus kan hij sneller weer schieten. Plaatjes [Klik hier]

Jacky

Jacky.png

Jacky gebruikt haar hamer om aan te vallen. Ze heeft weinig bereik, maar veel levenspunten. Met haar super krijgt ze een schild om zich heen en trekt ze haar tegenstanders naar zich heen. Met haar sterrenkracht krijgt ze altijd een schild om zich heen. Een andere sterrenkracht helpt haar met verdedigen. Als iemand haar dan aanvalt zorgt ze ervoor dat 30% van de schade die ze krijgt weer aanvalt. Als iemand dus 1000 schade doet, doet Jacky 300 schade aan spelers die dichtbij staan. Met haar gadget loopt ze een stuk sneller. Jacky heeft een speciale kracht waardoor alle schade die ze krijgt omgezet wordt in een klein beetje super. Deze kracht is altijd beschikbaar. Met ongeveer 18.500 schade laad ze haar hele super op. Ze hoeft dan niet aan te vallen om haar super op te laden. Plaatjes [Klik hier]

Epische knokkers

Icon brawler epic.png

Epische knokkers zijn lastiger te krijgen, de kans dat je een epische knokker krijgt is ongeveer 0,6%.

Piper

Piper.png

Piper is een vrouw met een paraplu maar niet een gewone maar een echte sniper paraplu. Hoe verder ze van je afstaat hoe meer schade ze aanricht. Met haar super springt ze weg en laat ze mijnen vallen die ontploffen. Met haar gadget zorgt ze ervoor dat je achteruit springt, of dat haar volgende schot automatisch afbuigt naar de tegenstander toe. Met haar sterrenkracht richt ze veel meer schade aan als ze vanuit een bosje schiet. Of ze herlaadt bijna de helft van haar schot als ze een tegenstander raakt. Plaatjes [Klik hier]

Pam

Pam.png

Pam is een moeder. Met haar aanval schiet ze metaaldeeltjes en met haar super zet ze iets neer waardoor alle teamgenoten, die in de buurt van haar super zijn, elke seconde een klein beetje levenspunten hersteld worden. Met haar gadget zorgt ze ervoor dat iedereen die in de buurt van de super is direct best wel wat levenspunten herstellen. Met haar sterrenkracht zorgt ze ervoor dat de tegenstanders schade krijgen als ze in haar super zijn. Met haar andere sterrenkracht zorgt ze ervoor dat als ze een schot raakt ze en alle teamgenoten in haar buurt een heel klein beetje levenspunten herstellen. Plaatjes [Klik hier]

Frank

Frank.png

Frank is een knokker met een hamer. Frank is de knokker met de meeste HP, wel bijna 10000! Frank herlaad zijn aanval snel. Maar Frank moet wel stoppen voor de aanval zodat hij veel kracht met zijn hamer kan zetten. Met zijn super richt hij even veel schade aan als met zijn normale aanval maar kan de tegenstander niet lopen. Met zijn sterrenkracht heeft Frank meer HP. Of doet hij, nadat hij zijn tegenstander heeft verslagen, tijdelijk veel meer schade. Met zijn gadget zorgt hij ervoor dat hij voor ongeveer 1 seconde geen effecten van andere knokkers krijgt, zo kan hij bijvoorbeeld niet vertraagd worden. Met zijn tweede gadget trekt hij na zijn aanval spelers naar zich toe. Frank heeft een speciale kracht waardoor alle schade die hij krijgt omgezet wordt in een klein beetje super. Deze kracht is altijd beschikbaar. Met ongeveer 18.500 schade laad hij zijn hele super op. Hij hoeft dan niet aan te vallen om zijn super op te laden. Plaatjes [Klik hier]

Bibi

Bibi.png

Bibi is een knokker met een honkbalknuppel die Mr Bat heet. Ze heeft een balk boven haar herlaadbalk en als die vol is slaat ze iemand naar achter. Met haar sterrenkracht krijgt ze, als die balk vol is, een schild of een snelheidsversterking. Met haar super schiet ze een kauwgombal die tegen de muren kaatst. Met haar gadget hersteld ze langzaam haar levenspunten. Plaatjes [Klik hier]

Bea

Bea (Brawl Stars).png

Bea is een knokker die maar 1 schot op haar herlaadbalkje heeft. Als ze de eerste keer een vijand heeft geraakt doet haar 2e schot 3 keer zoveel schade. Met haar super schiet ze 7 bijen die de tegenstander vertragen. Met haar gadget zet ze een bijenkorf neer. Alle tegenstanders worden vertraagd. Met haar andere gadget laat ze 3 bijen om haar heen vliegen. Deze doen schade aan de tegenstanders. Haar sterrenkracht zit best lastig in elkaar. Als ze een sterk schot mist, krijgt ze daarna nog een sterk schot. Als ze deze mist is het weer een zwak schot. Haar tweede sterrenkracht zorgt ervoor dat als ze haar sterke schot heeft dat ze dan een schild om haar heen heeft. Plaatjes [Klik hier]

Nani

Nani (Brawl Stars).png

Nani is een robot knokker. Nani schiet 3 bollen die verschillende richtingen op gaan en uiteindelijk samenkomen. Haar super is dat hij Piep (een soort drone) bestuurt. Piep ontploft als ze iets raakt of automatisch na 10 seconden, in die tussentijd kan Nani niet lopen. Daarom heeft ze ook een sterrenkracht die ervoor zorgt dat ze een sterk schild, van 80%, krijgt als ze haar super heeft geactiveerd. Met haar andere sterrenkracht doet Piep meer schade, dat afhangt hoelang hij al heeft gevlogen. Met haar gadget kan ze naar de plek van Piep teleporteren. Met haar tweede gadget geeft ze de schade terug aan haar tegenstander, zodra ze haar gadget inzet werkt het een paar seconden. Als er schade is aangericht stopt het weer, het werkt dus maar 1 keer. Een aanval van Colt doet daarom nog steeds veel schade. Voorbeeld: als Piper 2000 schade probeert te doen krijgt Nani 400 schade en de Piper 1600. Plaatjes [Klik hier]

Edgar

Edgar (Brawl Stars).png

Edgar was de eerste knokker die helemaal gratis in de winkel te krijgen was. Op het moment dat Edgar uitkwam, probeerden zoveel spelers tegelijkertijd Brawl Stars te openen, hierdoor crashten de servers van Brawl Stars. In de dagen nadat Edgar gratis in de winkel was, speelde de spelers vaak met alleen maar samen met en tegen Edgars, omdat iedereen die knokker had. Edgar is een snelle knokker die aanvalt met zijn sjaal, als hij iemand raakt geneest hij steeds een beetje. Met zijn super springt hij de lucht in, zo over muurtjes heen. Zijn super laad automatisch op. Met zijn gadget wordt zijn super in 4 seconde heel vlug opgeladen. Met zijn sterrenkracht richt hij schade aan als hij bovenop iemand springt of geneest hij meer als hij iemand aanvalt. Plaatjes [Klik hier]

Griff

Griff.png

Griff is de eigenaar van de Starr Park souvenirwinkel. Deze knokker was gratis beschikbaar door een uitdaging. Door deze 15 keer te winnen krijg je Griff. Als je 4 keer verliest heb je helaas je kans verloren. De uitdaging was in juli 2021. Als je de uitdaging wint krijg je direct Griff. Als je hem niet via de uitdaging krijgt kon je hem pas een week later krijgen. Griff valt aan met 9 muntjes, die schiet hij achter elkaar in rijen van 3. Met zijn sterrenkracht schiet hij die munten sneller, hierdoor kan hij vaker schieten. Met zijn super gooit hij 5 bonnen van klanten naar zijn tegenstanders toe. Uiteindelijk komen die bonnen ook weer terug, zoals de normale aanval van Carl. Hoe verder weg het bonnetje de tegenstanders raakt, hoe meer schade deze aanricht. Met zijn gadget laat hij een geldvarken achter, deze explodeert na een tijdje, en doet een beetje schade aan de tegenstanders. Zijn tweede sterrenkracht herstelt een percentage van zijn levenspunten. Hierdoor kan hij langer blijven leven. Plaatjes [Klik hier]

Grom

Grom (Brawl Stars).png

Grom is een beveiligingsmedewerker van Starr Park. Zijn gezicht verbergt hij achter zijn capuchon, omdat hij bang is. Met zijn aanval gooit hij iets over muren heen dat uit elkaar spat in een plusvorm. Zijn aanval lijkt dus best wel veel op de super van Squeak. Met zijn super doet hij precies hetzelfde, maar dan verwoest zo’n bal de muur waar deze tegen aankomt. Deze knokker was, net zoals Griff gratis, door een uitdaging te winnen. Om hem te krijgen moest je 9 keer winnen, en kon je 4 keer verliezen. Als je 4 keer verloren had, kon je er nog 2 extra beurten bijkopen voor 1 edelsteen. Als je had gewonnen, kreeg je hem gratis, anders kon je hem vanaf eind december, net zoals andere knokkers, uit een doos krijgen, of in de winkel kopen. Met zijn gadget zet hij een wachttoren neer, daarmee kan hij en zijn teamgenoten in de bosjes kijken. Deze wachttoren verliest langzaam levenspunten, als al de levenspunten van de wachttoren op zijn verdwijnt hij weer en kun je niet meer in de bosjes kijken. Als hij zijn super heeft gehaald en als hij zijn sterrenkracht heeft, loopt hij een stukje sneller. Plaatjes [Klik hier]

Mythische knokkers

Icon brawler mythic.png

Mythische knokkers zijn bijna het bijzonderste, als je weinig knokkers krijgt kan het zelfs zo zijn dat je meer kans hebt op een mythische knokker dan op een legendarische. De kans dat je een Mythische knokker uit een kleine doos krijgt is ongeveer 0,26%.

Mortis

Mortis.png

Mortis is een knokker die met zijn aanval zich vooruit gaat. Als hij zijn laadbalkje vol heeft krijgt hij er een tweede balk bij. Als deze vol is wordt zijn aanval langer. Hierdoor kan hij sneller bij tegenstanders zijn. Met zijn super laat hij allemaal vleermuizen los. Hiermee herstelt hij zichzelf gedeeltelijk en doet hij schade aan zijn tegenstanders. Als je Mortis krijgt, krijg je er direct een skin bij. Met deze skin heeft Mortis een hoed op zijn hoofd. Met zijn sterrenkracht hersteld hij zichzelf als hij iemand verslaat. Met zijn tweede sterrenkracht zorgt hij ervoor dat het tweede balkje sneller laad. Met zijn gadget draait hij een rondje om zich heen met zijn schep. Met zijn andere gadget herlaad hij eventjes iets sneller. Plaatjes [Klik hier]

Tara

Tara (Brawl Stars).png

Tara is een knokker met allemaal kaarten. Deze kaarten doen schade aan de tegenstander en gaan door spelers heen. Hierdoor is ze heel sterk als een heel team naast elkaar staat. Met haar super trekt ze alle knokkers naar het middelpunt van haar super toe. Met allebei haar sterrenkrachten komt er een schaduw. Bij de ene sterrenkracht herstelt die schaduw elke seconde een paar levenspunten bij haar of haar teamgenoten. Bij de andere sterrenkracht valt deze schaduw de tegenstanders aan. Met haar gadget kan ze door bosjes heen kijken, of zorgt ze ervoor dat er 3 schaduwen komen, deze lopen snel en doen schade aan tegenstanders, na 6 seconden verdwijnen ze weer. Plaatjes [Klik hier]

Gene

Gene (Brawl Stars).png

Gene schiet met zijn magische lamp een goedje dat uit elkaar splitst. Met zijn super trekt hij zijn tegenstanders naar zich toe. Toen Gene net in de game was toegevoegd crashte de game als hij zijn super gebruikte, dit heeft Supercell, het bedrijf achter Brawl Stars, dit vlug opgelost. Met zijn sterrenkracht herstellen zijn teamgenoten, als ze in zijn buurt zijn, een klein beetje. Of doet hij meer schade als hij zijn super heeft opgeladen. Met zijn gadget duwt hij de tegenstanders weg, als hij een tegenstander wegduwt herstelt hij een gedeelte van zijn levenspunten, als hij niemand wegduwt herstelt hij geen levenspunten. Met zijn tweede gadget schiet hij schoten naar alle tegenstanders die in zijn buurt zijn. Het maakt niet uit hoeveel dat er zijn. De schoten doen maximaal 1000 schade. Plaatjes [Klik hier]

Max

Max (Brawl Stars).png

Max is supersnel, en met haar super maakt ze haar team en haarzelf ook sneller. Met haar aanval schiet ze elektrische balletjes. Ze heeft als enige knokker 4 herlaad balkjes. Met haar sterrenkracht herlaad ze, als ze loopt, sneller of krijgt ze snel automatisch haar super. Met haar gadget sprint ze net zoals Shelly een stukje vooruit, maar tijdens deze sprint krijgt hij een schild die 100% schade tegenhoud. Met haar 2e gadget gaat ze sneller dan het licht, ze zet een punt neer op de kaart en wordt 3 seconden later hier terug naar worden geteleporteerd. Plaatjes [Klik hier]

Meneer P.

Mr-p.png

Meneer P. ook wel Mr. P is een hoteleigenaar. Met zijn aanval schiet hij met een koffer, die als ze de muur raken openklappen. Met zijn sterrenkracht klappen de koffertjes altijd open. Zijn super zorgt ervoor dat er een stationnetje komt waar zijn kleine robot portiers uitkomen. Deze doen een klein beetje schade aan de tegenstanders. Met zijn sterrenkracht zorgt hij ervoor dat als een robotje dood is er sneller een nieuw robotje komt. Met zijn gadget zorgt hij ervoor dat het robotje dat levend is meer gezondheid krijgt en meer schade aanricht. Met zijn tweede gadget zorgt hij ervoor dat in de koffer waarmee hij aanvalt een robotje zit. Plaatjes [Klik hier]

Sprout

Sprout (Brawl Stars).png

Sprout is een knokker die bestaat uit een plant. Sprout is een werper die over muurtjes heen kan werpen. Met zijn super komt er een muurtje op de plaats waar je hem neerzet. Met zijn gadget haalt hij het muurtje weg en kan hij weer zijn super neerzetten. Met zijn andere gadget eet hij een stukje bosje op. Hierdoor herstelt hij 2000 levenspunten. Met zijn sterrenkracht krijgt hij een schild in de bosjes. Of spat zijn aanval om de 5 seconde uiteen, zo kan hij meer tegenstanders raken. Plaatjes [Klik hier]

Byron

Byron (Brawl Stars).png

Byron is een knokker die met zijn aanval een toverdrankje schiet. Als ze zijn tegenstander raken krijgt zijn tegenstander 3 keer een beetje schade, als hij zijn teamgenoot raakt herstelt deze teamgenoot voor 3 seconden een gedeelte van zijn levenspunten. Met zijn super gooit hij een goedje dat direct levenspunten herstelt bij zijn teamgenoten en schade aanricht bij zijn tegenstanders. Als hij zijn sterrenkracht heeft, worden de tegenstanders, nadat ze in zijn super zijn geweest, voor een langere tijd minder herstelt als ze hersteld worden door een teamgenoot van hem, zoals Poco of Pam. Met zijn andere sterrenkracht kan om de 3,5 seconde het drankje door iedereen heen zodat je meerdere spelers tegelijk kunt raken. Zijn gadget lijkt op die van Bibi. Hij herstelt 800 HP per seconde voor 3 seconde bij zichzelf. Het kost hem wel 1 schot op zijn herlaadbalkje. Plaatjes [Klik hier]

Squeak

Squeak.png

Squeak is een mythische knokker, volgend de verhalen is het zo dat Kolonel Ruffs hem perongeluk heeft gemaakt. Squeak schiet met zijn aanval een kleverig goedje, dat vast blijft plakken aan zijn tegenstanders. Binnen enkele tellen ontploft dat dan. Als er 2 goedjes aan de tegenstander zitten ontploft de eerste. Als het niet zijn tegenstander raakt ontploft het aan het einde na enkele tellen. Met zijn gadget zorgt hij ervoor dat zijn aanval de dubbele afstand af kan leggen. Met zijn sterrenkracht doet de kleefbom extra schade als er meer tegenstanders geraakt worden door dezelfde bom. Met zijn super gooit hij een groot kleverig goedje, dat uit elkaar spat in 6 kleine kleefbommetjes, deze blijven net als zijn normale aanval aan tegenstanders kleven. Deze bommetjes zijn wel wat kleiner dan met zijn normale aanval. Met zijn tweede sterrenkracht zorgt hij ervoor dat die kleine kleefbommetjes de tegenstander vertragen. Plaatjes [Klik hier]

Legendarische knokkers

De kans op een legendarische knokker is niet vastgelegd. Niet iedereen heeft dezelfde kans op hierop. Voor elke doos die je opent krijg je een hogere kans. Voor elke knokker die je vrijspeelt krijg je een lagere kans op een legendarische knokker. De maximale kans die je kunt hebben voor een legendarische knokker is 0,2544% kans.

Spike

Spike.png

Spike is een cactus. Hij is de enige knokker die geen eigen stem heeft, hij maakt dus geen geluid in de game met zijn stem. Met zijn aanval schiet hij een kleine cactus die uit elkaar springt aan het einde van zijn aanval. Met zijn sterrenkracht draaien de stekels die aan het einde van zijn aanval zijn, hierdoor is het voor de tegenstanders lastiger om die stekels te ontwijken. Met zijn super gooit hij stekels van de cactus neer, de tegenstanders worden hierdoor vertraagd. Met zijn andere sterrenkracht herstelt hij een gedeelte van zijn levenspunten als hij in zijn super is. Met zijn gadget komen er allemaal stekels uit zijn eigen lichaam. Dit gadget is vooral sterk tegen een grote robot of tegen de kluis in Overval. Met zijn andere gadget, zet hij een cactus neer. Als deze vernietigd wordt, hersteld hij een gedeelte van de levenspunten van Spike en van zijn teamgenoten als ze in de buurt zijn. Plaatjes [Klik hier]

Crow

Crow.png

Crow is een kraai (vandaar de naam) dies met messen gooit. Met zijn aanval gooit hij drie messen. De messen doen zelf weinig schade, ze blijven wel langer zitten, hierdoor doet Crow meerdere secondes schade aan vijanden. Als een tegenstander is aangevallen met zijn messen, herstelt de tegenstander minder levenspunten, hij herstelt 40% minder goed dan normaal. Als iemand zijn levenspunten probeert te herstellen, is dat 40% minder dan anders. Met zijn super springt hij de lucht in net als El Primo, Piper en Edgar. Aan het begin en aan het einde van zijn super gooit hij messen in het rond. Met zijn gadget krijgt hij een tijdelijk schild (dat is voor drie seconden) dat 40% schade tegenhoudt. Zijn tweede gadget vertraagt hij de tegenstanders voor drie seconden die geraakt zijn door zijn messen voor drie seconden. Met zijn sterrenkracht kan hij meer schade doen als hij zijn tegenstander minder dan de helft van hun natuurlijke gezondheid hebben. Een voorbeeld; als een Frank 2000 HP heeft doen Crow's aanvallen een klein beetje meer damage. Met zijn andere sterrenkracht zorgt hij ervoor dat de spelers die geraakt zijn door zijn messen (20%) minder schade aanrichten. Plaatjes [Klik hier]

Leon

Leon (Brawl Stars).png

Leon is een jongen met een lolly in zijn mond. Met zijn aanval gooit hij tollende mesjes, hoe dichterbij hij is hoe meer schade één mesje aanricht. Met zijn super wordt hij onzichtbaar voor zijn tegenstanders. Met zijn gadget krijgt hij een clone, deze clone loopt op de tegenstanders af. Als de clone geraakt wordt, doet je twee keer zoveel damage, dus kun je al raken welke de echte Leon is. Ook gaat de clone automatisch weg na 8 seconden. Met zijn sterrenkracht wordt hij automatisch elke seconde voor 1000 HP herstelt als hij onzichtbaar is. Met zijn andere sterrenkracht loopt hij een stuk sneller als hij zijn super actief is.

Handige tip; Je kan als je in een bosje zit en je super en gadget hebt, eerst je clone doen en dan je super doen. De clone gaat automatisch op een tegenstander af en die valt de clone aan. Dan kan je de tegenstander onverwachts aanvallen.

Plaatjes [Klik hier]

Sandy

Sandy (Brawl Stars).png

Sandy is een slaperige knokker. Met zijn aanval schiet hij een zandgolf. En met zijn super een zandstorm waar hij en zijn team onzichtbaar zijn. Met zijn sterrenkracht zorgt hij ervoor dat de tegenstanders in de zandstorm een heel klein beetje schade krijgen, dat zorgt ervoor dat zijn tegenstanders niet automatisch levenspunten herstellen. Zijn andere sterrenkracht is dat zijn team, een klein deel van hun levenspunten herstellen als ze in zijn super bevinden. Verder slaapt hij graag. Dat doet hij ook met zijn gadget, dan slaapt hij 3 seconden waardoor hij weer al zijn levenspunten terugkrijgt. Plaatjes [Klik hier]

Amber

Amber (Brawl Stars).png

Amber is een knokker die met vuur speelt. Zij is de enige knokker die 40 schoten op haar herlaadbalkje heeft. Door simpel op de aanval knop te klikken schiet ze 1 vlam, als je hem vasthoudt schiet ze meerdere vlammen achter elkaar. Met haar super gooit ze een brandend goedje op de vloer. Dit doet niets, totdat Amber het laat branden met haar aanval. Met haar sterrenkracht kan ze twee supers op de grond hebben en tegelijkertijd haar super automatisch opladen als ze in de buurt is van haar super. Met haar andere sterrenkracht herlaad ze sneller als ze in de buurt van haar super is. Met haar gadget kan ze sneller lopen en laat ze tegelijkertijd een brandend goedje achter, net zoals met haar super. Plaatjes [Klik hier]

Meg

Meg.png

Meg is een knokker die op Max wil lijken. Het lukt haar alleen niet zo goed. Het speciale aan deze knokker is dat ze twee aanvallen en twee supers heeft. Eerst is ze zichzelf en schiet ze 2 kogels die lijken op de schoten die Max schiet. Met haar super trekt ze het pak van Surge aan, ze schiet dan 8 kogels, 4 links en 4 rechts. Haar super veranderd dan ook helemaal. Inplaats van dat ze haar super krijgt door te schieten, laad deze super zichzelf helemaal op. Met haar super slaat ze om zich heen, netzoals Bibi dat doet met haar honkbalknuppel. Als ze het pak van Surge aanheeft krijgt ze ook veel meer levenspunten. Ze verliest wel elke seconde een paar levenspunten. Als een andere knokker zoals Poco haar probeert te herstellen, en ze zit in het pak, dan hersteld ze veel minder levenspunten dan normaal. Met haar gadget herstellen haar levenspunten zich voor een paar seconden. Als ze in haar pak geen levenspunten meer heeft, komt ze weer terug zoals ze normaal is. Ze is dan niet verslagen maar leeft gewoon nog. Met haar sterrenkracht krijgt ze als ze uit haar pak komt, een schild dat ongeveer een halve minuut blijft. Met haar andere sterrenkracht explodeert ze als ze uit haar pak komt en richt schade aan tegenstanders die tedicht bij haar in de buurt komen. Plaatjes [Klik hier]

Chromatische knokkers

De chromatische knokker van het seizoen kun je altijd krijgen als je de Brawl Pass koopt. Als je bij drempel 30 bent krijg je de chromatische knokker. In het seizoen dat die knokker in de Brawl Pass is heb je een kans op die knokker als je boven drempel 30 bent, je moet dus eerst drempel 30 behalen voordat je de knokker uit een doos kunt krijgen. De kans dat je hem in het seizoen dat hij uitgekomen is unlockt is gelijk aan je legendarische kans. Het seizoen daarna is de kans dat je hem unlockt gelijk aan je mythische kans. Alle seizoenen daarna is je kans op die knokker gelijk aan de kans op een epische knokker.

Gale

Gale (Brawl Stars).png

Gale is een hele oude knokker. Gale heeft een sneeuwballengeweer die 6 sneeuwballen tegelijkertijd in een verticale lijn afvuurt. Zijn special is een hele koude wind die tegenstanders naar achteren duwt en zijn gadget is een springplank. Met zijn sterrenkracht kunnen tegenstanders voor 1 seconde niet lopen als hij met zijn super ze tegen een obstakel heeft gedrukt. Met zijn andere sterrenkracht vertraagt hij zijn tegenstanders voor 0,3 seconde als ze zijn sneeuwballen raken.

Surge

Surge.png

Surge is een knokker die van feestjes houd, met zijn aanval schiet hij sap. Dat sap splitst uiteen als hij een tegenstander raakt. Surge is de enige knokker dat verschillende ‘upgrades’ heeft. Hij kan zichzelf upgraden door zijn super in te zetten. Normaal loopt hij net wat trager dan de andere knokkers. Na zijn eerste upgrade loopt hij net iets sneller dan de gemiddelde knokker. In de upgrade daarna gaat de sap verder, hij kan dus een tegenstander raken die net iets verder weg staat. En in de laatste upgrade splitst zijn aanval niet in 2 kleine deeltjes uiteen maar in 6. Als hij verslagen wordt verliest hij al zijn upgrades. Met zijn gadget kan hij een klein stukje teleporteren. Met zijn sterrenkracht splitst zijn sap altijd uiteen als dat de muur raakt. Met zijn andere sterrenkracht krijgt hij, als hij verslagen wordt met 1 upgrade of meer, altijd 1 upgrade. Hierdoor slaat hij eigenlijk 1 upgrade over. Plaatjes [Klik hier]

Colette

Colette (Brawl Stars).png

Colette is de enige knokker die niet precies evenveel schade aanricht. Ze doet met haar normale aanval 37% schade van de huidige levenspunten. Haar super lijkt op de super van Bull, het verschil is dat ze ook terugkomt. Met haar super doet ze 20% damage, ze doet dit wel van het aantal levenspunten hebt als je volledig bent. Met haar gadget doet ze de schade van de normale aanval +1000 schade. Tegen robots, kluizen of dozen doet ze een vastgesteld aantal schade. Met haar sterrenkracht duwt ze haar tegenstanders met haar super vooruit. Met haar andere sterrenkracht krijgt ze een schild, hoe meer spelers ze raakt hoe meer bescherming ze krijgt.

Voorbeeld

Als ze tegen Jessie aan schiet en Jessie heeft 4200 HP. Ze doet 37% schade (1554) daarvan. Dus houd Jessie 2646 HP (4200-1554 is namelijk 2646) over. Colette valt Jessie daarna direct nog een keer aan (37% x 2646=979). Jessie houd nog maar 1667 (2646-979=1667) HP over. Jessie houd dan nog maar 1667 HP over. Jessie heeft weer wat levenspunten erbij gekregen en heeft weer 2240 levenspunten, Colette gebruikt haar super. Deze doet (Jessie heeft 4200 HP totaal) 840 schade. Dus heeft Jessie nog 1792 HP over. Plaatjes [Klik hier]

Lou

Lou.png

Lou is een ijsjesverkoper. Met zijn aanval gooit hij drie ijsjes. Hiermee kan hij tegenstanders langzaam bevriezen, zodat ze voor 1 seconde niet kunnen bewegen. Met zijn super maakt hij de vloer op een stukje glibberig. Het is voor tegenstanders veel lastiger om zich te bewegen omdat ze uitglijden en ze krijgen ook een heel klein beetje schade tussen de 40 en 60 schade per seconde als ze in het glibberige gedeelte zijn. Met zijn sterrenkracht worden tegenstanders in zijn super automatisch bevroren, net zoals met zijn normale aanvallen. Met zijn andere sterrenkracht kan hij de herlaadsnelheid van tegenstanders vertragen. Hoe meer bevroren ze zijn, hoe trager ze hun aanvallen herladen. Lou is een van de weinige knokkers die met zijn 'gg' reactie (Goed gedaan) van zijn skin, zijn duim omlaag steekt in plaats van omhoog. Plaatjes [Klik hier]

Kolonel Ruffs

Ruffs.png

Kolonel Ruffs (Engels: Colonel Ruffs) is een knokker uit de ruimte komt. Met zijn aanval schiet hij 2 schoten die, netzoals Rico, stuiteren als ze de muur raken. Met zijn super komt er een meteoor uit de lucht vliegen, daaruit komt een power-up, je kunt maar 1 power-up tegelijkertijd op de grond hebben. Deze power-up kan opgepakt worden door teammates. Deze power-up zorgt ervoor dat je extra schade doet en meer HP hebt (700). Als je verslagen wordt verlies je de power-up weer. Met zijn sterrenkracht doet zijn meteoor meer schade. Met zijn andere sterrenkracht zorgt hij ervoor dat alle teamgenoten die dicht bij hem zijn 30 meer HP krijgen per seconde de spelers verliezen de HP wel weer als ze verslagen worden, zo kan een Frank wel 17000 HP hebben aan het einde van het gevecht. Dit is een bijzonder iets, alleen Kolonel Ruffs kan knokkers meer HP geven, nog geen andere knokker kan dit doen. Met zijn gadget krijgt hij een soort schild, op de grond krijgt hij 3 pakken om zich heen, elk hebben 2000 op hun gezondheidsbalkjes. Deze pakken kunnen de schade van de tegenstanders tegenhouden, maar andere knokkers kunnen er gewoon doorheen schieten, zoals Dynamike, Mortis en Frank. Penny doet juist meer schade door die pakken. Plaatjes [Klik hier]

Belle

Belle.png

Belle is een chromatische knokker en een bankovervaller. Haar schot schiet ze ongeveer zo ver als Brock en Piper. Haar schot springt over naar tegenstanders als deze dicht bij elkaar staan. Haar schot schiet maar 3 keer op de tegenstanders over. Met haar super schiet ze een target af, de speler met het target krijgt extra schade van iedereen. Met haar gadget laat ze een val achter, zodra een tegenstander daarop loopt krijgt hij 500 schade en wordt hij voor 3 seconden vertraagd. Met haar ene sterrenkracht zorgt ze ervoor dat zodra ze een aanval heeft geraakt, een schild krijgt. Met haar andere sterrenkracht zorgt ze ervoor dat tegenstanders, zodra ze geraakt zijn door haar super, ze voor een tijdje niet meer herladen. Belle is een van de weinige knokkers die met zijn 'gg' reactie (Goed gedaan) van zijn skin, zijn duim omlaag steekt in plaats van omhoog.

Buzz

Buzz.png

Buzz is een chromatische knokker. Met zijn aanval, ‘slaat’ hij 5 keer zijn tegenstander dichtbij. Met zijn super trekt hij zichzelf naar zijn tegenstander toe, hij stunt ze dan ook direct, hoe dichterbij hij is hoe korter hij ze stunt, met zijn sterrenkracht zorgt hij ervoor dat hij zijn tegenstanders 0,5 seconden langer stunt. Ook kan hij zichzelf naar de muur toe trekken. Met zijn gadget krijgt hij direct zijn super, alleen kan hij met die super dan geen tegenstanders meer stunnen. Buzz heeft een speciale functie waardoor hij automatisch zijn super oplaad als er spelers in zijn buurt zijn. Als er de hele tijd iemand in zijn buurt is, wordt zijn super in 15 seconden opgeladen. Met zijn tweede sterrenkracht maakt hij die kracht sterker. Daarmee zorgt hij ervoor dat de cirkel waarin hij zijn super oplaad, veel groter is. Plaatjes [Klik hier]

Ash

Ash (Brawl Stars).png

Ash is een prullenbak en een ridder tegelijk. Met zijn aanval slaat hij hard met zijn bezem op de grond. Ash heeft een speciale kracht waardoor hij soms wat meer schade doet en soms wat harder loopt. Ash heeft een balkje onder zijn herlaadbalkje. Als Ash schade doet of schade krijgt wordt zijn balkje gevuld. Als hij voor een seconde geen schade krijgt, wordt de inhoud van dat balkje weer minder. Als zijn balkje helemaal is gevuld loopt hij snel en doet hij veel meer schade dan zonder zijn balkje vol. Als zijn balkje halfvol is, doet hij meer schade dan normaal, en loop hij net wat sneller. Met zijn super gooit hij 5 kleine robotjes op de grond, deze volgen de tegenstander en exploderen net zoals Ticks super. Ze doen alleen minder schade. Met zijn gadget krijgt hij gezondheid voor hoe vol zijn balkje is. Als zijn balkje helemaal vol zit, krijgt hij het meeste gezondheid terug, als hij niets in zijn balkje heeft, krijg hij niets. Met zijn eerste sterrenkracht, vult hij zijn balkje sneller als zijn herlaadbalkjes vol zijn. Plaatjes [Klik hier]

Lola

Lola (Brawl Stars).png

Lola is een arrogante actrice. Ze houdt heel veel van zichzelf. Met haar super roept ze haarzelf op. Haar "ego" doet precies hetzelfde als wat zij doet. Je kunt haar ego ergens op de grond neerzetten. Daarna schiet het in dezelfde richting als Lola. Het doet evenveel schade als Lola, maar de aanvallen van het ego laden de super minder snel op. Met haar aanval schiet Lola een paar diamanten ogen. Met haar gadget beschermt ze haar ego. Het krijgt tijdelijk een schild en stopt met lopen, maar haar ego kan nog steeds schieten. Met haar sterrenkracht doet ze extra veel schade aan haar tegenstanders als ze maar één herlaadbalkje gevuld heeft. Plaatjes [Klik hier]

Fang

Fang (Brawl Stars).png

Met Fang's aanval probeert hij zijn tegenstander te schoppen. Als zijn aanval niemand raakt, vliegt zijn schoen nog een heel eind door en richt een klein beetje schade aan, maar zijn schoen laadt wel zijn super op. Met zijn super vliegt hij naar zijn tegenstander toe. Zijn super is even lang als die van Collete. Het bijzondere aan zijn super is dat hij, als hij een tegenstander raakt, naar de volgende tegenstander vliegt. Hij kan maximaal vier tegenstanders raken. Met zijn sterrenkracht herlaadt hij zijn super direct als zijn super iemand verslaat. Met zijn gadget gooit hij allemaal popcorn om zich heen, wat een klein beetje schade aanricht bij de tegenstanders die in de buurt staan. Of hij trapt om zich heen en bevriest alle vijandelijke knokkers om zich heen. Plaatjes [Klik hier]

Eve

Eve is de eerste knokker die over water kan vliegen. Ze kan gewoon op water lopen alsof het grond is. Met haar aanval schiet ze 3 eieren: eerst een kleine, dan een grotere en als laatste de grootste. Met haar eerste sterrenkracht draait ze die volgorde om. Dan schiet ze eerst haar grootste ei en als laatste het kleinste ei. Met haar tweede sterrenkracht krijgt ze uit het grootste ei een broedsel als het de tegenstander raakt. Met haar super zet ze een groot ei op de grond. Na een paar seconden spat dat ei uiteen in 3 broedsels. Deze broedsels volgen de tegenstander en verliezen langzaam levenspunten. Als ze bij een tegenstander komen, dan springt zo'n broedsel op een tegenstander en brengt geleidelijk schade toe, net zoals Crow met zijn normale aanval. Met haar gadget springt Eve weg, net zoals Brock, en laat ze een broedsel achter. Ze duwt de tegenstanders dan niet weg. Met haar tweede gadget verandert ze de super die ze geplaatst heeft. De broedsels van deze super gaan naar haar en haar teamgenoten en genezen langzaam.

Skins

Bijna alle knokkers hebben een skin, alleen Meg heeft nog geen skin. Je kunt skins kopen met edelstenen of sterpunten. Je hebt 30 edelstenen skins, 80 edelstenen skins, 150 edelstenen skins en 300 edelstenen skins, in de winkel kosten ze altijd 1 gem minder. Je kan ook sterpunten skins kopen, je hebt 500 sterpunten skins, 2500 sterpunten skins, 10 000 sterpunten skins en 50 000 sterpunten skins je kan pas skins kopen als je de knokker hebt (van die skin) of je kunt een knokker met een skin kopen. Je hebt ook tijdelijke skins, bijvoorbeeld de kerst skins zijn alleen te verkrijgen tijdens kerst, deze tijdelijke skins kun je wel altijd gebruiken. De bijzonderste skin is True gold gene, minder dan 1000 spelers hebben die skin. De spelers kunnen soms ook skins maken en delen met Supercell, het bedrijf achter Brawl Stars. Spelers kunnen dan op deze skins stemmen. Onder de skins met meer dan 1000 stemmen wordt een skin gekozen die in de game komt. Voor elke speler die het skin koopt krijgt de maker een heel klein beetje geld, tot wel 50.000 euro. En heel soms kun je een skin helemaal gratis krijgen, dit gebeurt bijvoorbeeld als er iets bijzonders gebeurd, zo'n gratis skin is dus beperkt te krijgen. Met elke Brawl-o-ween update krijgen de spelers een skin van een knokker die van uiterlijk is veranderd. Die skin lijkt op het oude model van de knokker. Mortis is de enige knokker die voor iedereen 2 uiterlijken heeft, een met hoed en een zonder hoed, als je Mortis vrijspeelt krijg je dus altijd 1 "gratis" skin.

Gratis skins

Evenementen

Evenementen zijn de verschillende dingen die je kunt doen, bijvoorbeeld voetballen in Knokbal of overleven in Showdown. Hieronder staan alle evenementen uitgewerkt.

Trofeeën Speciaal Tijdelijk Kaartenmaker
Solo Showdown Baasgevecht Kerkhofdienst Kaartenmaker
Duo Showdown Roborommel Trofeeënroof (ook wel Cadeautjesroof)
Edelstenengraai Megagevecht Uitschakeling
Knokbal Stampij in Superstad (verwijderd) Eenzame ster
Overval Knokvolleybal
Gevarenzone Grijp de trofee
Premie Knokbasketbal
Knock-out Showdown+
Duel
Belegering
Klopjacht
Lading

Trofeeën-evenementen

Er zijn verschillende trofeeën-evenementen, dit zijn alle evenementen waar je trofeeën voor kunt krijgen. Deze gamemodi speel je altijd 3 tegen 3, behalve als het er bij staat.

Solo Showdown

Vector Smart Object-7.png

Solo Showdown is een Battle Royale gamemodus waarmee je zonder teamgenoot speelt, je speelt dus in je eentje. De kaarten van Showdown zijn een stuk groter dan van de andere gamemodi want je speelt totaal tegen negen andere spelers. Met Solo Showdown is het de bedoeling om als laatste over te blijven. In alle kaarten zitten doosjes met krachtpunten. Als een knokker verslagen wordt, laat hij een tot vijf krachtpunten vallen. Met krachtpunten wordt je knokker sterker, de knokker doet meer schade en heeft meer levenspunten. Er zijn bij sommige kaarten speciale evenementaanpassingen die het extra lastig maken. Er is in een officiële kaart altijd maar maximaal 1 evenementaanpassing. Meer info over evenementaanpassingen kan je hier vinden.

Duo Showdown

Duo Showdown is de enige gamemode waarmee je met z’n tweeën speelt. Het is bijna het zelfde als Solo Showdown, het enige verschil is dat je met 2 spelers speelt en dat alle krachtpunten die je oppakt ook naar je teamgenoot gaan. Als je weer opnieuw het spel inkomt, begin je weer met 0 krachtpunten. Er zijn bij sommige kaarten speciale evenementaanpassingen die het extra lastig maken. Er is in een officiële kaart altijd maar maximaal 1 evenementaanpassing. Meer info over de evenementaanpassingen kun je hier vinden.

Edelstenengraai

Vector Smart Object-6.png

Edelstenengraai, (Engels: Gem Grab) is een gamemode waarin het doel is om edelstenen te verzamelen. Boven het hoofd van je knokker, staat het aantal edelstenen dat je bij je hebt. Zodra je wordt verslagen komen alle edelstenen die bij je had, op de grond te liggen. Een andere speler kan deze dan oprapen. Zodra jouw team 10 of meer edelstenen heeft begint er een klok van 15 seconden te lopen. Als jouw team de edelstenen die 15 seconden in zijn bezit kan houden, wint jouw team.

Knokbal

Vector Smart Object-3.png

Knokbal, in het Engels Brawl Ball, is een gamemode waarmee het doel is om de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. Als je 2 doelpunten scoort heeft jouw partij gewonnen, als aan het einde van het potje, een partij voorstaat wint deze partij. Als het aan het einde van het potje, gelijkspel staat, krijg je 1 minuut extra om toch nog een doelpunt te behalen, alle muren en bosjes worden dan weggehaald. Knokbal is de enige gamemodus zonder water op een van de kaarten.

Overval

Vector Smart Object-4.png

Met Overval (Engels: Heist) zijn er 2 kluizen, het doel is om de kluis van de tegenstander te vernietigen. Deze gamemode duurt maximaal 2 en halve minuut. Als de kluizen dan nog niet vernietigd zijn, wint het team met de kluis die nog het meeste HP heeft.

Gevarenzone

Icon hot zone.png

Met Gevarenzone (Engels: Hot Zone) is het doel om alle zones te bezitten. Je kunt een zone bezetten door er lang genoeg (30 seconden) op te staan, je hoeft niet de hele tijd achter elkaar in de zone te staan, als je er maar totaal 30 seconden instaat. Zodra 1 team alle zones helemaal bezit heeft, heeft dat team gewonnen. Als na 3 minuten nog geen team alle zones heeft bezet, heeft het team met het meeste percentage gewonnen.

Premie

Vector Smart Object-8.png

Premie, (Engels:Bounty) is een gamemode die draait om het verslaan van de vijand. Elke speler heeft in het begin van het spel 2 sterren boven zijn hoofd. Als hij iemand verslaat krijg hij er 1 ster bij, als speler kun je maximaal 7 sterren boven je hoofd krijgen. Als je iemand verslaat krijgt je team zoveel punten als dat er op het hoofd van de tegenstander stond. In het midden van de kaart ligt een blauwe ster. Als je die pakt, heb je een blauwe ster boven je hoofd erbij. Als je wordt verslagen krijgt de speler die jou heeft verslagen die ster. Als aan het einde van het potje het gelijkspel is, wint het team met de blauwe ster.

Knock-out

Knock-out is een gamemodus in Brawl Stars. In deze gamemodus vecht je tegen elkaar. Het team dat als eerste alle tegenstanders heeft verslagen wint 1 punt. Zodra je verslagen bent lig je uit het spel en kun je pas weer meedoen als een van de teams een punt extra heeft. Zodra een team een punt wint, begint het weer opnieuw. Het team dat als eerste 2 punten heeft, heeft gewonnen. Als er binnen een bepaalde tijd geen punt is verdiend, komt er langzaam gas aan de zijkanten en achterkant van de kaart. Het gas doet 1000 schade per seconde en komt van achterin de map. Zo worden de twee teams die nog over zijn naar elkaar toegedreven. Deze gamemode was tijdelijk, maar omdat het zo populair was, werd het een permanente gamemode.

Speciale evenementen

Speciale evenementen vinden altijd in het weekend plaats, elke week een andere. Je kunt geen trofeeën winnen of verliezen met deze evenementen. Voor deze evenementen zijn speciale opdrachten. Je krijgt 100 tokens voor elke opdracht. Je krijgt totaal 5 opdrachten per evenement. Je hebt verschillende moeilijkheden het begint met Normaal en eindigt met Waanzinnig XVI (16). Er zijn dus 20 moeilijkheden; hieronder staan ze allemaal.

 • Normaal
 • Moeilijk
 • Expert
 • Meester
 • Waanzinnig
 • Waanzinnig 2 tot 16

Baasgevecht

Vector Smart Object.png

In Baasgevecht is het doel om de baas te verslaan, je speelt dit met z’n drieën. De baas heeft heel veel levenspunten en valt je aan als je in zijn buurt bent. Tijdens het spelen komen er allemaal kleine robotjes. Deze kleine robotjes komen om de paar seconden, hoe verder je in het spel bent hoe sterker de robotjes zijn. Je wint als je de baas hebt verslagen, je verliest als je alle 3 dood bent.

Roborommel

Vector Smart Object-2.png

In Roborommel is het doel om de kluis te beschermen, je speelt dit met z’n drieën. Er komen allemaal golven met robots, en bij de vijfde golf komt er een grote robot, bij elke golf komen er meer en betere robots. Hoe hoger de moeilijkheidsgraad hoe sneller de golven achter elkaar aangaan. Je verliest als de kluis totaal is gekraakt. Je wint als je de kluis 2 minuten lang kunt beschermen.

Megagevecht

Vector Smart Object-5.png

In Megagevecht speel je met 5 spelers tegen 1 speler. Deze speler is heel sterk, hij doet meer schade dan een normale knokker, normaal en heeft extreem veel levenspunten. Dit is de enige speciale gamemode zonder verschillende moeilijkheids levels. Je wint als je de grote speler binnen 2 minuten hebt verslagen. Als je de grootte speler bent win je als je langer dan 2 minuten overleeft.

Stampij in Superstad

Icon rampage.png

Stampij in Superstad (verwijderd) was speciaal evenement dat in maart 2022 verwijderd werd uit de game. In deze gamemode vocht je met z'n drieën tegen een groot monster die langzaam de hele stad vernielde. Dit konden jullie tegenhouden door hem te verslaan. Als je veel schade aan het monster had aangericht werd het monster boos, dan viel hij spelers aan en vergat hij de stad te vernielen. Vanaf het moeilijkheidsniveau Meester werd het monster na ongeveer 2 minuten ziedend. Als het monster ziedend is, werd hij nog groter dan dat hij was, en werd niet meer boos. Inplaats daarvan ging hij door met het vernielen van de stad. Bij de moeilijkheid normaal had hij 150.000 levens en daarna kreeg hij bij elk moeilijkheidslevel er 50.000 levenspunten bij.

Tijdelijke spelmodi

Kerkhofdienst

Powerup graveyard shift.png

Kerkhofdienst, in het Engels Graveyard Shift of Life Leech, was een evenement, vergelijkbaar met Showdown, waarbij je langzaam wat HP ervan af kreeg. Je kreeg HP terug als je iemand raakte. Of als je een andere kracht hebt waardoor je kunt healen. Het is wel zo dat de healing minder goed is dan in andere gamemodi, alle healing was met 75% gereduceerd, als je normaal 400 HP healt, heal je in deze gamemode maar 100 HP. Kerkhofdienst was in oktober en november 2019 te spelen. Het kwam ook terug in oktober 2020, toen het Halloween was.

Trofeeënroof

Icon ctf.png
TrophyT icon.png

Trofeeënroof of Cadeautjesroof is een gamemode die lijkt op capture the flag, maar met wat aanpassingen. Zo kunnen allebei de trofeeën tegelijkertijd veroverd worden. Als een van de teams 2 trofeeën veroverd heeft, wint dat team. Trofeeënroof was in december 2019 en januari 2020 te spelen onder de naam Cadeautjesroof. In december van dat jaar; 2020 kwam het ook weer terug onder diezelfde naam. In de zomer van 2021 kwam het terug onder de naam trofeeënroof.

Uitschakeling

Icon takedown.png

Uitschakeling, in het Engels Takedown, is een solo gamemodus waarin het doel is om zo veel mogelijk schade aan de grote baas aan te richten. In het midden komt een grote robot met heel veel HP. Je speelt met 10 spelers op een grote kaart. De knokkers kunnen elkaar gewoon aanvallen. En als je verslagen bent, kom je na een paar seconden weer in leven. Overal in de kaart kun je krachtpunten oppakken, hierdoor word je sterker. Als je het meeste damage doet aan de baas word je eerste, als je net iets minder damage hebt gedaan word je tweede en zo voort. De speler die de minste schade doet wordt dus 10e. In het tweede weekend van mei 2021 was het mogelijk om deze gamemodus te spelen.

Eenzame ster

Icon lone star.png

Eenzame ster, in het Engels ook wel Lone Star, is een gamemode die heel erg lijkt op Premie en solo-Showdown. Deze gamemodus wordt met 10 spelers gespeeld. Voor elke speler die je verslaat krijg je het aantal sterren dat op het hoofd van de tegenstander staat. Als je start heb je altijd 2 sterren op je hoofd, als je iemand verslaat krijg je 1 ster boven je hoofd erbij. Met een maximum van 7 sterren. Je kunt daarna nog wel andere knokkers verslaan, je krijg er geen sterren voor boven je hoofd. Als je verslagen bent kom je na een paar seconden weer in leven. In het derde weekend van april 2021 was het mogelijk om deze gamemodus te spelen.

Knokvolleybal

Volley summer icon.png

Knokvolleybal is een speciale tijdelijke gamemodus. Deze gamemodus was alleen maar beschikbaar tijdens seizoen 7. Met knokvolleybal is er een bal in het midden van de kaart. De eerste speler die de bal aanraakt 'gooit' de bal weg naar de tegenstander. Zodra iemand de bal heeft weggegooid komt er een groot kruis op de kaart. Als een iemand op dat kruis gaat staat, en de bal is daar, dan wordt de bal weer terug gegooid naar de tegenstanders. Als de bal op de grond komt, krijgen de tegenstanders een punt. Met twee punten heb je gewonnen.

Grijp de trofee

Htt icon.png

In de gamemode Grijp de trofee is het doel om zo lang mogelijk de trofee vast te houden. Het team die het langst de trofee vasthoud is de winnaar. Als je de trofee vasthebt wordt je heel traag, hierdoor wordt het lastig om lang de trofee vast te houden omdat de tegenstanders je proberen te verslaan. Deze gamemodus is alleen maar beschikbaar in seizoen 7.

Knokbasketbal

Basket summer icon.png

Knokbasketbal is een gamemodus waarin het doel is om de bal in de basket te gooien. De map is een stuk kleiner dan een normale map. Deze gamemodus wordt ook horizontaal gespeeld. Je moet de bal dus in de basket aan de rechterkant gooien. En aan de linkerkant is jouw basket. Bij de basket zit ook een cirkel, als je van buiten die cirkel de bal in de basket gooit krijg je 3 punten, als je de bal vanuit binnenin die cirkel erin gooit krijg je 2 punten. Om het lastiger te maken om in de basket te gooien, beweegt de basket. Zodra een team 5 punten heeft, heeft dat team gewonnen. Deze gamemodus was alleen beschikbaar in seizoen 7.

Showdown+

Showdown plus icon.png

Showdown+ is een solo-gamemode. Het is precies hetzelfde als solo-showdown, maar het enige verschil is dat je voor elke andere speler die je uitschakelt 2 extra trofeeën krijgt. En als je zelf verslagen wordt verlies je 2 trofeeën. De makers van Brawl Stars hebben deze gamemode speciaal ontwikkelt, zodat het minder aantrekkelijk is om te teamen. Want als je iemand verslaat krijg je 2 extra trofeeën. Deze gamemode is alleen maar beschikbaar in seizoen 8 en 9.

Duels

Duels icon.png

Duels is een solo gamemode. Dat houd in dat je in je eentje speelt. En dus niet met een teamgenoot zoals in bijna alle andere gamemodi. In deze gamemodi moet je voordat het spel begint 3 knokkers kiezen. Deze moeten allemaal verschillend zijn. Daarna klik je op klaar. Daarna is het doel om de tegenstander uit te schakelen. Zodra jij de eerste knokker van je tegenstander hebt verslagen, ga je allebei weer naar de startpositie en speel jij nog steeds met dezelfde knokker als waar je mee begonnen was, maar de tegenstander speelt nu met zijn tweede knokker. Zodra iemand geen knokkers meer overheeft, heeft hij verloren. Het speciale van Duels is dat je met 3 knokkers trofeeën verdient. Om dit eerlijk te laten zijn, verdien je maar 1/3 van het totaal aantal trofeeën wat je normaal verdient voor die knokker als je wint. Je verliest ook maar 1/3 van je trofeeën voor die knokker. Uiteindelijk verlies of win je wel evenveel trofeeën als je het vergelijkt met andere 3v3 gamemodi.

Belegering

Icon robo wars.png

Belegering (Engels: Siege) lijkt op Overval. Het doel is om de 'kluis' van de tegenstanders te vernietigen, deze wordt ook wel IKE genoemd. De IKE schiet op tegenstanders als ze te dichtbij de IKE komen, deze omgeving is aangegeven met een stippellijn. Je mag niet over die lijn gaan, want dan word je beschoten. Om de paar seconden verschijnt er een bout op het veld. Als je zo'n bout twee seconden vasthoudt, gaat de bout naar jouw IKE toe. Een paar keer per potje maakt de IKE met de meeste bouten een grote robot, deze robot heeft veel levenspunten en valt de IKE van de tegenstander aan. Aan het einde van het potje wint het team met de IKE met de meeste levenspunten. Deze gamemode is sinds maart 2022 geen permanente gamemode meer, maar een tijdelijke. Dat betekent dat je deze gamemode nu niet gespeelt kan worden.

Klopjacht

Lading

Krachtspel

Icon pro league.png

Krachtspel was voor maart 2021 de competitieve modus van Brawl Stars. In de update van maart heeft Krachtdivisie dat vervangen. Krachtspel had een aparte plaats bij alle evenementen, je ontgrendelde dit als je je eerste knokker level 10 hebt en je kunt het alleen maar spelen met een knokker met een sterrenkracht. Alle gamemodi zaten in krachtspel, behalve Showdown. Je kon dit elke dag 3 keer spelen. Het doel was om zo veel mogelijk punten te halen. Elke 2 weken resetten de punten en kreeg je er sterpunten voor. Voor elk potje dat je wint kreeg je 30 punten, als je episch wint kreeg je er 3 punten bij. Je kon een potje episch winnen door bijvoorbeeld 2-0 te winnen in Knokbal of dat je wint met 10 of meer sterren verschil in Premie. Als je verloor kreeg je 5 punten en met een gelijkspel kreeg je 15 punten.

Kaartenmaker

Map-maker.png

Hier zijn altijd 2 plaatsen voor een kaart. De bovenste plaats is altijd voor kaarten die door spelers zijn gemaakt en waar je op kunt stemmen, elke dag is er een andere gamemode. Het tweede plekje is voor de winnaar van de stemmen van de kaarten van gisteren. Tussen november 2020 en januari 2021 kon je voor de winnaar van de kaarten trofeeën verdienen.

Krachtdivisie

Skin van een seizoen; Regisseur Buzz
Ranked icon.png

Krachtdivisie is een competitieve modus in Brawl Stars die in maart 2021 werd toegevoegd. Om de krachtdivisie te ontgrendelen, heb je 4500 trofeeën nodig. In tegenstelling tot Krachtspel, hoef je geen sterrenkracht van een knokker te hebben om aan de krachtdivisie deel te nemen. Een potje krachtdivisie duurt over het algemeen langer dan een gewoon potje omdat er meer voorbereidingstijd en meestal twee tot drie potjes per wedstrijd zijn. Een krachtdivisieseizoen duurt 2 maanden en loopt gelijk met het Brawl Pass seizoen. Aan het einde van het seizoen ontvang je sterpunten, waarbij je meer punten krijgt naarmate je beter presteert.

Er zijn 17 divisies, variërend van Brons I tot III, Zilver I tot III, Goud I tot III, Diamant I tot III, Mythisch I tot III, Legendarisch I tot III en Master. Als je eerder Krachtspel hebt gespeeld, werd je automatisch ingedeeld in een divisie van Brons 1 tot Goud 3. Hoe hoger je score was voor Krachtspel, hoe hoger je wordt ingedeeld in de krachtdivisie. Elk seizoen zijn er speciale plaatjes en skins vrij te spelen. Zo ontvang je bijvoorbeeld een plaatje als je 30 potjes hebt gewonnen en krijg je een plaatje als je in of boven de Goud I-divisie bent gekomen. Als je meer dan 60 potjes in een seizoen hebt gewonnen, kun je de skin van dat seizoen kopen voor 25.000 sterpunten. Deze skin is ook nog te koop nadat het seizoen is afgelopen. Van de eerste 6 krachtdivisie-seizoenen kan je de skin niet kopen als je niet genoeg had gespeeld of gewonnen, maar sinds het zevende krachtdivisie-seizoen, kun je de skin pas na een jaar later kopen als je niet genoeg hebt gewonnen of gespeeld voor edelstenen.

Je speelt altijd een van de 3v3 gamemodi, waarbij de kaart en modus willekeurig worden gekozen. Je kunt met een team van drie spelers spelen, waarmee je tegen andere teams speelt. Je kunt er ook voor kiezen om alleen te spelen, waarbij je wordt gekoppeld aan twee andere spelers die ook alleen spelen. In dit geval speel je alleen tegen tegenstanders die ook alleen spelen.

Zodra duidelijk is wie tegen elkaar gaan spelen, kan iedereen een knokker verbannen, hierdoor kan niemand die knokker gebruiken tijdens de wedstrijd. De spelers hebben hiervoor maximaal 20 seconden de tijd voor. Daarna mag een team beginnen met het kiezen van een knokker. Vervolgens kies je één voor één een knokker. Elke knokker mag maar een keer gekozen worden, om te voorkomen dat je precies hetzelfde team krijgt. Voordat de wedstrijd begint, krijg je 10 seconden de tijd om je sterrenkracht, gadget en gears te controleren. Tussen de potjes door kun je niets meer veranderen aan je uitrusting. Als iemand niet binnen 20 seconden een knokker kiest, wordt het proces onmiddellijk gestopt. Degene die niet op tijd heeft gekozen, krijgt een waarschuwing. Als iemand meerdere waarschuwingen heeft gekregen, wordt hij tijdelijk verbannen van de krachtdivisie. Bij herhaalde waarschuwingen kun je zelfs permanent worden verbannen van de krachtdivisie.

Zo'n wedstrijd bestaat uit meerdere potjes. Het team dat als eerste twee potjes wint, wint de wedstrijd. Hoe beter je tegenstanders zijn, hoe meer je vooruit gaat. Als je tegen een heel goed team speelt en je wint, dan stijg je meer dan wanneer je tegen een slecht team speelt en je wint. Als je met 2-0 wint, ga je meer vooruit dan wanneer je met 1-2 verliest. Het is daarom nog steeds de moeite waard om proberen te winnen, zelfs als je al een keer hebt verloren. Spelers die in de top 500 staan, moeten elke week minimaal één potje spelen om te voorkomen dat ze automatisch achteruit gaan. Aan het einde van het seizoen verliezen alle spelers die in rang Goud of hoger zitten een klein beetje vooruitgang.

Brawl Pass

Brawl pass.png

In de update van mei 2020 werd de Brawl Pass toegevoegd. De Brawl Pass bestaat uit een lijn met beloningen, je komt verder met tokens. Tokens kan je verdienen door potjes te spelen en door opdrachten uit te voeren. De onderste rij met beloningen is gratis voor iedereen. De bovenste rij kun je kopen, dan koop je de Brawl Pass. De betaalde versie van de Brawl Pass kost 169 edelstenen. In de betaalde versie krijg je bij drempel nummer 30 een chromatische knokker, bij de eerste drempel een skin en en laatste drempel een skin van de knokker van het seizoen. Als je de Brawl Pass hebt uitgespeeld dan krijg je voor iedere 500 tokens een grote doos, ook met als je de Brawl Pass niet hebt gekocht.

Naam Engels seizoen Naam Nederlands Knokker
Tara's bazaar Tara's bazaar Gale
Summer of monsters Zomer van de monsters Surge
Welcome by Starr Park Welkom bij Starr Park Colette
Holyday getaway Winteruitje Lou
The Starr Force! Starr Force! Kolonel Ruffs
The Goldarm Gang De Bende van de Gouden Arm Belle
The Jurassic splash Jurassic splash Buzz
Once upon a Brawl Er was eens een Knokpartij Ash
Brawlywood Brawlywood Lola
Year of the Tiger Jaar van de Tijger Fang
The Biodome De Biodome Eve
[[#Seizoen 12|]] [[#Seizoen 12|]] Janet

Opdrachten

Icon quest.png
Icon quests.png

Met opdrachten (Engels:Quests) kan je vooral tokens verdienen, om zo verder te komen op de Brawl Pass. Je kan daarnaast soms ook munten, sterpunten of reacties verdienen. Elke dag krijg je 2 nieuwe dagelijkse opdrachten, als je ze voltooit, krijg je een beloning van 200 tokens (vroeger 100 tokens). Twee keer per week krijg je 3 grotere opdrachten. Voor deze opdrachten krijg je 250 of 500 tokens. Deze opdrachten kan je uitvoeren totdat het Brawl Pass seizoen voorbij is. Als je de Brawl Pass hebt gekocht, krijg je elke week extra opdrachten. Voor alle opdrachten geldt, je mag meerdere gevechten spelen om een opdracht te voltooien, behalve als het erbij staat. In de april 2022 update werd de functie toegevoegd om opdrachten te vervangen door een andere opdracht. Als je de Brawl Pass hebt gekocht, kan dat 3 keer per week. Anders kan dat 1 keer per week. Als je een opdracht hebt om 5 keer te winnen met Shelly, en je wil deze opdracht vervangen. Dan krijg een een opdracht zonder Shelly, en zonder dat je moet winnen. Voor de opdracht die je krijgt, krijg je evenveel tokens.

Hieronder staan alle soorten opdrachten in een tabel.

(TABEL) WIP

Speciale opdrachten

Naast normale opdrachten zijn er ook nog speciale opdrachten, een ervan zijn de opdrachten voor Megagevecht, Baasgevecht en Roborommel. Deze opdrachten bestaan uit een reeks van 5 opdrachten, zodra je de eerste voltooit krijg je de volgende opdracht, alle opdrachten hierin zijn hetzelfde, "win 1 gevecht in ...", als je dit voltooid krijg je 100 tokens. Er zijn ook opdrachten voor een chromatische knokker, als je deze vrijspeelt in het seizoen waarin je hem vrij kunt spelen. Dus als je Lou pas in seizoen 9 vrijspeelt, krijg je geen opdracht voor hem. Als er een nieuwe gamemodus is, krijg je ook een opdracht. De opdracht is altijd om een paar potjes te winnen in die gamemodus. Op 11 november (11-11) 2021 kreeg iedereen een opdracht om 1 keer opnieuw te spelen. En om 1111 schade aan te richten in solo-showdown. Voor deze opdrachten kreeg je allebei 1111 tokens.

Tokens

Icon resource token.png
Token doubler.png

Tokens zijn punten waardoor je beloningen op de Brawl Pass kunt vrijspelen. Deze tokens kan je verdienen door een potje te spelen, een ervaringslevel of rank omhoog te gaan. Of door een opdracht te voltooien. Met tokenverdubbelaars, krijg je een keer zoveel tokens, behalve voor de opdrachten. Als je 50 tokenverdubbelaars hebt, en je verdient normaal met een potje 20 tokens, krijg je 40 tokens. Als je maar 10 tokenverdubbelaars hebt, en je verdient normaal 20 tokens, krijg je 30 tokens. Er is geen limiet voor maximaal aantal tokenverdubbelaars. Soms is er in een weekend een speciaal "dubbeltoken-evenement". Met zo'n evenement worden alle tokens, behalve die je krijgt voor opdrachten, verdubbeld.

Seizoen 1

Het eerste seizoen duurde maar 60 dagen. Er waren minder drempels, totaal maar 60 en je kreeg maar 1 skin in plaats van 2. Dit seizoen heette Tara’s Bazar, in de betaalde variant van de Brawl Pass kreeg je Gale. Als skin kreeg je Koopman-Gale. Gale is de eerste chromatische knokker. Doordat de Brawl Pass is gekomen is de prijs van tokenverdubbelaars verlaagd van 50 naar 40 edelstenen.

Seizoen 2

In het tweede seizoen van de Brawl Pass waren verschillende veranderingen doorgevoerd. Zo waren er 70 drempels en duurde het seizoen 70 dagen. In seizoen 1 moest je bijvoorbeeld eerst drempel 25 openen voordat je drempel 26 kon openen. Dat is nu veranderd. Je kan nu alle drempels door elkaar heen openmaken. Een nieuwe toevoeging dit seizoen was dat je een speciale glinstering over je naam kreeg als je de Brawl Pass koopt. Het seizoen heette Zomer van de Monsters, je kon hier Surge vrijspelen en je kreeg 2 skins als je de Brawl Pass had gekocht, Super Ranger Brock en Mechapaladijn Surge.

Seizoen 3

In het derde seizoen veranderde er weinig. Het enige dat veranderde was dat er in de betaalde en in de gratis Brawl Pass een reactiepakket bijkwam, dus als je een bepaalde drempel bereikt krijg je een reactiepakket. In dit seizoen werd bekend dat aan het einde van het seizoen alle drempels die nog over waren van seizoen 1, automatisch geopend werden. Het seizoen heette Welkom bij Starr Park, de knokker die je kreeg heette Colette. De skins die je kon vrijspelen waren; Poco Starr en Duistere Colette.

Seizoen 4

In het vierde seizoen waren er ook weinig veranderingen aan de Brawl Pass. Aan het begin van dit seizoen werden alle beloningen van seizoen 1 opgehaald. Ook veranderde het dat je pas de chromatische knokker, van dat seizoen, uit een doos kunt krijgen als je bij drempel 30 of hoger bent. Het seizoen heette toen “Winteruitje". De knokker die je kon krijgen heette; Lou, de skins heette; Piccolo Mike (Dynamike) en Koning Lou.

Seizoen 5

In het vijfde seizoen veranderde er niets, de inhoud was precies gelijk aan de vorige Brawl Pass, behalve de knokker, skins en reacties. In dit seizoen kwam Krachtdivisie in de game. De knokker die je kreeg als je de Brawl Pass had gekocht heet Kolonel Ruffs. De skins die je kon krijgen waren, D4R-RY1 (Darryl) en Ronin-Ruffs. De naam van deze Brawl Pass is "Starr Force!".

Seizoen 6

Het zesde seizoen was het eerste seizoen met een heel Krachtdivisie seizoen. De inhoud van de Brawl Pass was net iets minder waard dan de vorige Brawl Pass. De knokker die je kreeg, als je de Brawl Pass had gekocht, heet; Belle. De skins die je kon krijgen waren, Revolverheld-Colt en Belle Goudhand. De naam van deze Brawl Pass is "De bende van de Gouden Arm".

Seizoen 7

In het zevende seizoen waren er weinig nieuwe dingen voor de Brawl Pass. De knokker die je kreeg als je de Brawl Pass kocht heet; Buzz. De skin die je krijgt als je de Brawl Pass kocht heet Surfer Carl en de Coole Buzz. Het enige dat veranderd is dat je voor Krachtdivisie 50 potjes moet winnen voordat je Jetski-Jacky kunt kopen. Voor de speciale profielfoto moet je 25 keer winnen, in plaats van 50 keer spelen. In dit seizoen kwamen er 4 tijdelijke gamemodi. Brawl Stars heeft gepubliceerd dat er totaal voor meer dan 7000 jaar gespeeld is in die tijdelijke gamemodi. Om precies te zijn zijn er 2.765.299 dagen in tijd, besteed door de spelers aan deze tijdelijke gamemodi. Deze gegevens kwamen tijdens het seizoen uit, dat betekend dus dat er daarna nog veel meer is gespeeld.

Seizoen 8

Het enige wat er in het achtste seizoen veranderde was dat de beloningen aan de betaalde kant van de Brawl Pass wat meer verdeeld waren. De knokker die je kreeg als je de Brawl Pass kocht heet; Ash. De skins die je krijgt als je de Brawl Pass kocht waren, Prinses Shelly en Ninja Ash. Voor Krachtendivisie is het een stuk makkelijker gemaakt om de nieuwe skin voor het seizoen te kunnen kopen, vanaf dit seizoen hoef je maar 30 keer te winnen in plaats van 60 keer, om Tovenaar Bryon te kunnen kopen. In dit seizoen werd er ook een nieuwe gamemodus geprobeerd. Showdown+, in deze modus krijg je extra trofeeën voor elke kill die je maakt.

Seizoen 9

In het negende seizoen veranderde er niets aan de Brawl Pass. Maar wel iets aan de Krachtdivisie. De knokker die je kreeg als je de Brawl Pass kocht heet; Lola. De skins die je krijgt als je de Brawl Pass kocht heet B-800 (Bull) en Rebel-Lola. Voor Krachtendivisie is het nu nog makkelijker gemaakt om de nieuwe skin voor het seizoen te kunnen kopen, vanaf dit seizoen hoef je maar 60 potjes (een gevecht van Krachtdivisie bestaat uit minimaal 2 potjes) in de Krachtdivisie te winnen om Regisseur-Buzz te kunnen kopen, in plaats van 30 gevechten. Aan het begin van dit seizoen kon je nog Showdown+ spelen, later in het seizoen werd die tijdelijke gamemodus vervangen door de gamemodi; Duel, de eerste 1v1 (1 tegen 1) modus in Brawl Stars.

Seizoen 10

Seizoen 10 van de Brawl Pass-seizoenen was een stuk korter dan alle andere seizoenen. In plaats van 10 weken (70 dagen) wat het daarvoor was, duurde dit seizoen 7 weken (49 dagen). Dit was zo omdat de makers van Brawl Stars wilde, dat elk seizoen op een eerste maandag van een maand zou beginnen. Om dat goed te krijgen duurde dit seizoen korter. Het speciale van dit seizoen is dat in dit seizoen je 200 tokens kreeg voor een dagelijkse opdracht in plaats van 100 zoals bij vorige seizoenen. Dit is gedaan om ervoor te zorgen dat iedereen gewoon bij het einde van de Brawl Pass kan komen. In dit seizoen kon je als je de Brawl Pass kocht, de knokker Fang vrijspelen. De twee skins die je kunt vrijspelen als je deze Brawl Pass hebt gekocht waren, Majoor-Rosa en Furieuze Fang (furieus betekent heel erg boos). De skin die je kon kopen als je genoeg potjes Krachtdivisie had gespeelt was Nian-Nita. Tijdens dit seizoen werd er een nieuwe gamemodus geprobeerd; Duel.

Seizoen 11

In het 11e seizoen van de Brawl Pass veranderde er een paar dingen aan de Brawl Pass. Vanaf dit seizoen duurt een seizoen 2 maanden, en dat start elke keer op de eerste maandag van de maand. Als je de Brawl Pass kocht, kon je Eve vrijspelen, samen met 2 skins Vuurvlieg-Rico en Eve. De skin die je kan kopen als je genoeg potjes Krachtdivisie had gespeelt is Wesp-Bo. Een verandering wat betreft de skins. De skins uit de Brawl Pass en van Krachtdivisie van dit seizoen en later kan je 1 jaar later kopen voor edelstenen. kunt krijgen en de skin die je kunt kopen als je genoeg Krachtdivisie hebt gespeelt. Een jaar later kopen, ook al heb je deze Brawl Pass niet gekocht.

Seizoen 12

In het 12e seizoen van de Brawl Pass veranderde er wat aan de beloningen van de Brawl Pass. sprays werden toegevoegd. De knokker die je vrij kon spelen was Janet. De tijdelijke gamemodus dit seizoen was Bot drop

Evenement aanpassingen

In Brawl Stars zijn verschillende evenement aanpassingen, verschillende kaarten hebben zo'n evenement aanpassing, andere niet. Hieronder staan ze allemaal op een rijtje. In de kaartenmaker kun je zulke aanpassing aan je map toevoegen.

Boze Robot

Powerup debuff boss robot.png

In deze evenement aanpassing komt er elke keer een grote boze robot. Deze robot valt de speler aan die dichtbij de robot staat. De robot heeft tussen de 24000 en 32000 levenspunten. Zodra iemand de robot heeft verslagen komen er 3 krachtpunten van de robot af. En komt er ergens anders op de kaart een nieuwe robot.

Meteorenregen

Powerup debuff meteor.png

In deze evenement aanpassing komen er allemaal grote meteoren. Zo'n meteoor doet 2000 schade en als je in het midden staat heb je precies genoeg tijd om weg te komen, behalve als je vertraagt bent, of traag loopt, zoals 8-bit en Surge (zonder upgrade). Zo'n meteoor vernietigt alle bosjes, hekjes en muurtjes.

Energiedrankje

Powerup icon atk spd.png

Met deze evenement aanpassing komt er elke 10 seconden een drankje op de kaart, dit gebeurt willekeurig. Als je zo'n drankje oppakt word je een stuk sterker. Je kan hierdoor sneller lopen en je kan hierdoor de dubbele schade aanrichten. Als je normaal dus 500 schade aan zou richten doe je nu 1000 schade. Na 10 secondes verlies je deze krachten weer.

Genezende Champignons

Powerup icon healing mushroom.png

Met deze evenement aanpassing komt er willekeurig om de paar seconden een veld, zo groot als een meteoorinslag. Als je in het veld staat word je elke seconde 1000 levenspunten hersteld. Zo'n veld blijft ongeveer 5 seconden, daarna verdwijnt het.

Doodsangst

Deze evenement aanpassing is hetzelfde als Kerkhofdienst, klik voor meer informatie.

Snelle knokkers

Alle knokkers lopen een stukje sneller, deze aanpassing is alleen maar mogelijk in de kaartenmaker.

Super opladen

De supers van alle knokkers worden sneller opgeladen, zo krijgen knokkers sneller hun super. Deze aanpassing is alleen maar mogelijk in de kaartenmaker.

Verstoppertje

Met de evenementaanpassing verstoppertje, worden alle knokkers om de 6 seconden onzichtbaar. Na 6 seconden wordt iedereen weer zichtbaar. Als je dicht bij je tegenstander staat kun je hem nogsteeds zien, ook zie je een tegenstander als hij schiet of als hij schade oploopt. Je kunt je eigen teamgenoten wel altijd zien. Deze aanpassing is speciaal gemaakt voor Brawloween 2021, en is niet beschikbaar in de kaartenmaker.

Clubs

Een club in Brawl Stars

Een club is een sociale groep met maximaal 30 spelers, die je vrijspeelt bij 900 trofeeën. In november 2021 werden de clubs veranderd, hiervoor maakte het niet uit of je in een club zat, later kreeg je verschillende beloningen door actief te zijn in de Club league. In een club kan je praten met andere spelers in de club. Je kunt ze ook uitnodigen om mee te spelen. In clubs bestaan verschillende rollen; een voorzitter, co-voorzitter, oudste en een lid. Een voorzitter is meestal de oprichter van de club. Hij kan onbeperkt spelers kicken, hij kan ook spelers alle rollen geven, hij kan ook een lid voorzitter maken, als hij dat doet, verliest hij zijn rol en wordt hij co-voorzitter. Een co-voorzitter kan leden en oudsten, co-voorzitter maken en hij kan ook oudsten en leden kicken. Een oudste kan alle leden oudste maken, en hij kan 1 lid per uur kicken. Een (co-)voorzitter kan de beschrijving van de club aanpassen en het trofeeënvereiste (hoeveel trofeeën je nodig hebt om een club je joinen). In november werden alle clubs met meer dan 30 leden kleiner gemaakt. Als er genoeg spelers waren om nog een club te maken werd er automatisch nog een club aangemaakt met dezelfde naam. Dat clubs kleiner zouden worden, werd al in augustus 2021 verteld, zo konden grote clubs alvast inactive leden kicken.

Club League

Club League is een manier om Clubmunten te verdienen. Club League is toegevoegd in de update van november 2021, om mee te doen met de Club Leagues moet je in een club zitten. Elke club speelt tegen 7 andere clubs, deze clubs zitten in dezelfde league, zoals Goud 1 of Brons 2. Elke week zijn er 3 dagen waarop je Club League kunt spelen. Als lid van de club krijg je elke speeldag 4 tickets, deze kun je inzetten om clubtrofeeën te verdienen. Deze tickets kun je alleen maar op de dag dat je ze krijgt gebruiken. Elke week krijg je dus 12 tickets gratis. Als zo'n speeldag afgelopen is, krijgt de club met de meeste clubtrofeeën, 100 punten, de club die wat minder heeft, krijgt er 80 enzovoort. Aan het einde van de week, krijgt de club met de meeste punten het meeste aantal clubmunten, in elke league is die hoeveelheid clubmunten anders, als je als lid van een club al je tickets hebt ingezet krijg je alle clubmunten die je kunt verdienen. Als je maar de helft van je tickets hebt ingezet om te spelen, krijg je maar de helft van de clubmunten, het maakt niet uit hoeveel clubtrofeeën je hebt verdient. Als je club hoog genoeg is geëindigd, wordt jouw club ook nog eens gepromoveerd. In het begin van de Club League, was het makkelijker om te promoveren. Elke club zit in een league, dat bepaald tegen welke tegenstanders je speelt. Je kunt twee verschillende dingen spelen om clubtrofeeën te krijgen. Je kunt de normale kaart en gamemodus kiezen, dan weet je welke kaart en gamemode je speelt, voor elk potje dat je speelt verlies je 1 ticket, hieronder staat hoeveel clubtrofeeën je krijgt. Je kunt ook ervoor kiezen om krachtdivisie te spelen, je verliest dan 2 tickets, maar je wint dan wel meer clubtrofeeën. Je speelt dan krachtdivisie, maar in plaats dat je dat doet voor je ranking, doe je dat voor clubtrofeeën. Je kunt pas de krachtdivisie variant spelen als je 4500 trofeeën hebt of meer. Als je met clubgenoten speelt, verdien je meer clubtrofeeën.

Met de kaart en gamemode

Verlies Gelijkspel Winst
Met randoms 1 2 3
Met clubgenoten 2 3 4

Krachtdivisie

Verlies Winst
Met randoms 3 7
Met clubgenoten 5 9

Uitdagingen

Icon championship.png

Een aantal keer in het jaar is er een uitdaging, met zo’n uitdaging zoekt Brawl Stars meestal spelers die goed genoeg zijn om mee te doen met de officiële Brawl Stars toernooien voor de Wereld Finale. Soms is er ook een uitdaging voor een skin. Het is de bedoeling dat alleen de beste spelers uiteindelijk doorgaan, of een skin winnen. Je moet met een uitdaging 15 keer winnen en minder dan 4 keer verliezen om door te gaan. Als je 4 keer hebt verloren kun je niet meer meedoen met de uitdaging. Dit is in februari 2021 teruggezet naar 3 keer. Je moet elke kaart 3 keer winnen om een andere kaart te kunnen spelen. Voor de eerste twee keer dat je wint krijg je munten, voor de derde keer krijg je sterpunten. Als je een skin kunt winnen hoef je maar 12 of 9 keer te winnen en kun je maximaal 4 keer te verliezen. Tot nu toe zijn er vijf uitdagingen voor skins geweest. In augustus 2021 kon je een special skin voor Bibi winnen, deze heet Meedogenloze Bibi. Voor deze uitdaging hoefde je maar 9 keer te winnen, en er werden alleen maar 3v3 modus gedaan in deze challenge. In januari 2021 kon je Krijger Bo verdienen door de uitdaging te voltooien, je moest toen 12 keer winnen in duo-showdown. Alleen de tweede en eerste plek telden als een win. Een derde, vierde en vijfde telden voor een verlies. Hierdoor was het lastiger om Krijger Bo te krijgen. De week erna kon je deze skin in de winkel kopen voor 29 edelstenen. In oktober 2020 kon je een speciaal Brawl-O-ween skin voor Rosa vrijspelen, samen met verschillende reacties. Je moest hiervoor 12 keer winnen, met dit toernooi speelde je verschillende 3v3 evenementen. In maart 2020 kon je een skin voor Shelly vrijspelen; PSG Shelly. Toen speelde je alleen maar Knokbal en hoefde je maar 9 keer te winnen. Als je deze skin niet kon vrijspelen kun je die kopen voor 79 edelstenen. In maart 2021 was er opnieuw een PSG uitdaging. Met deze uitdaging moest je 9 keer winnen en kon je 4 keer verliezen. Hierbij kon je een skin winnen; PSG Mike, een skin voor Dynamike. Je kunt ook pogingen erbij kopen, voor 30 edelstenen krijg 2 pogingen extra. In de normale uitdagingen, die voor de Wereld Finale, krijg je bij 3 wins een speciale reactie die je later niet meer kunt krijgen. In 2020 was er een mogelijkheid om speciale reacties te kopen voor de Wereldfinale. De GG-reactie was gratis voor iedereen die toen speelde. Sinds de zomer van 2021 kwamen er veel meer uitdagingen, soms kregen de spelers die een speciale reactie, een skin of een megadoos.

Kаartenmaker

Map-maker.png

Sinds oktober 2020 kun je zelf kaarten maken. Je kunt de kaartenmaker vrijspelen als je 1000 trofeeën hebt gehaald. Met deze functie kun je 5 kaarten tegelijkertijd maken, als je een map gepubliceerd hebt, telt deze niet meer mee. Je kunt op dit moment kaarten maken voor alle permanente spelmodi behalve knock-out. Je kunt als je zo’n kaart goed genoeg vind je map indienen, je hebt hier 10 andere spelers voor nodig. Daarna kun je je kaart publiceren, daarna kunnen andere spelers jouw kaart spelen. Zij kunnen voor jouw kaart stemmen of tegen jouw kaart. De kaart met het hoogste percentage van de dag krijgt een plekje waar je die kaart kunt spelen. Tussen oktober 2020 en januari 2021 kon je trofeeën krijgen als je die kaart speelt, toen kreeg je evenveel trofeeën als voor een normale wedstrijd. Doordat de meeste kaarten die wonnen heel snel gespeeld konden worden, kregen veel spelers een hogere rank in weinig tijd. Een kaart kan ook geblokkeerd worden, dan waren er genoeg spelers die die kaart gerapporteerd hebben. Sinds april 2021 is het mogelijk om kaarten te maken voor Belegering, Gevarenzone en Duo Showdown. In de zomerupdate van 2021 werd het mogelijk om verschillende “evenement aanpassingen” te gebruiken in je map. Alle evenement aanpassingen kun je hier vinden. Daarnaast kwamen er in de zomerupdate ook 5 speciale vakjes. Deze vakjes geven extra mogelijkheden aan kaartenmakers. Daarnaast kun je ook je map maken om gewoon met je vrienden te spelen in een vriendschappelijk gevecht. Zo kun je leuke toernooien en wedstrijden organiseren. Er zijn totaal vanaf het begin van de kaartenmaker tot juni 2021 meer dan 250 miljoen kaarten gemaakt.

Reacties

Pin pack icon.png
Pin battle button.png

Reacties (Engels: Pins) zijn symbooltjes die je tijdens het gevecht kunt gebruik, veel van de reacties van de knokkers zijn geanimeerd, dat betekend dat ze bewegen. Je hebt standaard voor alle knokkers die je hebt 1 neutrale reactie. Daarnaast heb je ook standaard reacties zoals een blij, verdrietig, boos of teleurgesteld gezichtje. Je kunt in de winkel elke week een reactiepakket kopen, deze kost 50 edelstenen en je krijgt 3 reacties. Alle knokkers hebben 8 reacties en sommige 9, je kunt dus heel veel emoties ontgrendelen. Reactiepakketten kun je ook gratis van de Brawl Pass krijgen. Soms kun je voor edelstenen speciale reacties kopen, dit zijn bijvoorbeeld allemaal reacties die met kerst te maken hebben. Daarnaast kun je soms nog een gratis reactie krijgen, deze kun je in de winkel ophalen door er gewoon op te klikken. In de betaalde variant van de Brawl Pass krijg je voor de chromatische knokker 8 reacties en 8 speciale reacties van de skin die in de Brawl Pass is. Als je aan het spelen bent kun je heel simpel een reactie gebruiken door op het praatwolkje te klikken, dan klik je op de reactie die je wilt gebruiken. Alle spelers kunnen de reactie zien, ook jouw tegenstanders. Als je in een bosje bent kunnen alleen jouw teamgenoten je reactie zien. Je kunt als speler ook de reacties van andere spelers negeren, hierdoor zie je geen andere reacties, ook niet van jouw teamgenoten. De reacties zijn toegevoegd in mei 2020. In september 2021 werden alle reacties geanimeerd. Bij sommige skins krijg je een speciale reactie.

Brawl Talk

Button info Brawl Stars.png

De Brawl Talk is een korte video die een week voordat er een update komt, uitkomt. In zo'n Brawl Talk wordt aangekondigd wat er in de volgende update komt. De Brawl Talk wordt meestal gepubliceerd op zaterdag. De Brawl Talk komt vrijwel altijd in het 'trending' tabje van YouTube. Sommige YouTubers mogen de Brawl Talk al eerder bekijken, waardoor ze direct na de Brawl Talk een video kunnen publiceren waarin ze de Brawl Talk helemaal uitpluizen. Een dag later mogen ze een video maken over een onderdeel van de update. Ze kunnen dingen uitproberen en laten zien. Zo laten ze meestal precies de informatie over de nieuwe knokker zien.

Ruilmiddelen

Munten

Coin Brawl Stars.png

Munten (Engels: Coins) is een ruilmiddel in Brawl Stars. Je kunt op verschillende manieren aan munten komen, je kunt ze kopen voor edelstenen, je krijgt ze uit een doos, en je krijgt ze soms van de Brawl Pass. Munten zijn heel belangerijk, met munten kan je namelijk je knokkers te upgraden. Daarnaast kun je je munten ook uitgeven aan krachtpunten, zodat je knokkers genoeg krachtpunten hebben om te kunnen upgraden. Als je nog veel meer munten hebt kun je daarvan een zilveren of gouden skin voor kopen, voordat je zo'n skin kunt kopen, moet je die knokker wel kracht 9 hebben. Deze skins kosten 10000 en 25000 munten, en je kunt pas een gouden skin kopen als je ook de zilvere hebt van die knokker.

Sterpunten

Starpoint.png

Sterpunten (Engels: Starpoints) zijn een speciaal ruilmiddel in Brawl Stars, ze alleen maar te krijgen als beloning van uitdagingen, van Krachtdivisie en voor het kijken naar Brawl Stars World Finale. Daarnaast verdien je ze als je een knokker rank 5, 10, 15, 20, 25, 30 of 35 krijgt. Zodra je die rank hebt bereikt met die knokker, kan je met die knokker die beloning niet opnieuw krijgen. Je krijgt elke maand ook sterpunten voor elke knokker die je boven de 500 trofeeën hebt. Hoe meer trofeeën je hebt, hoe meer sterpunten je krijgt. Maar je verliest dan wel een gedeelte van je trofeeën.

Clubmunten

Club coin.png

Clubmunten (Engels: Clubcoins) zijn een ruilmiddel in Brawl Stars die je alleen kunt verdienen in de Club League. Voor elke ticket die je hebt besteed, krijg je een deel van de clubmunten. Als je in de hoogste leauge zit, verdien je als club meer clubtrofeeën, dan als je in de laagste zit. Clubtrofeeën kun je besteden in de clubwinkel. Hier kun je elke dag de volgende dingen kopen

 • Krachtpunten
 • Schroot
 • Munten
 • 1 uitrustingstoken (elke dag een andere)
 • Exclusieve skins

Edelstenen

Icon resource gem.png

Edelstenen (Engels: gems) zijn een betaalmiddel in Brawl Stars, die je met echt geld kunt kopen. Voor mei 2020 kreeg je soms edelstenen uit dozen, tegenwoordig krijg je elke gratis Brawl Pass, 90 edelstenen. Met de edelstenen kun je allerlei dingen kopen in de winkel, alle dingen die hieronder staan kun je hiervan elke dag kopen.

 • Normale skins
 • Munten
 • Tokenverdubbelaar
 • Knokker

Deze dingen kun je niet elke dag kopen:

 • Hypercharge
 • Sterrenkracht
 • Gadget
 • Krachtpunten die je zelf kunt verdelen

Progressiesystemen

Vanaf 2022

Tot 2022

Reward megabox 14.png

In Brawl Stars kon je op verschillende manieren je knokkers upgraden. De meest gangbare manier om aan krachtpunten en munten te komen, was door dozen te openen. Deze dozen verdiende je in de Brawl Pass, in het Trofeeënpad en bij uitdagingen, en kon je ook kopen in de winkel. Er waren drie verschillende soorten dozen: de kleine doos, de grote doos en de megadoos. Met een grote doos kreeg je evenveel als wat er in 3 kleine doosjes zit, terwijl je met een megadoos wel 10 kleine doosjes kreeg.

In sommige uitdagingen kon je dozen winnen, soms als beloning voor een overwinning, soms voor de hele uitdaging. Aan het begin van elke maand kon je een grote en een megadoos kopen in de winkel voor sterpunten. Een grote doos kostte dan 1000 sterpunten en een megadoos 2500 sterpunten. Als je zo'n aanbieding had gekocht, kon je het pas een maand later weer kopen. Je kon wel altijd een megadoos en een grote doos kopen in de normale winkel voor respectievelijk 80 en 30 edelstenen. In elke doos zaten munten en krachtpunten en als je een knokker op level 10 had, kreeg je ook altijd schroot. Daarnaast had je kans om een knokker, een sterrenkracht, een gadget of een uitrustingstoken te krijgen.

Bij het openen van een kleine doos was de kans op een sterrenkracht ongeveer 1%, de kans op een gadget was ongeveer 2% en de kans op een uitrustingstoken was ongeveer 10%. De kans op tokenverdubbelaars was ongeveer 3%. Bij het openen van een doos was er ook altijd een kans van 10% dat je je eigen krachtpunten kon verdelen.


Ervaringspunten

Icon player level.png

Je kreeg vroeger ervaringspunten door een potje te spelen. Voor elk potje dat je speelt, kreeg je een aantal punten. Deze punten zijn zichtbaar op je profiel en hebben geen specifieke functie. Per dag kon je maximaal 1000 ervaringspunten verdienen. Om een ervaringslevel omhoog te gaan, heb je ervaringspunten nodig. Het aantal punten dat je nodig hebt, hangt af van het level dat je hebt. Zo heb je bijvoorbeeld voor level 1, 30 punten nodig en voor level 2, 40 punten. Bij elk volgend level heb je 10 extra punten nodig. Om level 2 te bereiken, moet je dus in totaal 70 ervaringspunten verzamelen. Bij bepaalde levels, kon je in de winkel een aanbieding kopen voor echt geld. In deze aanbieding zat altijd minimaal 1 megadoos, edelstenen en veel munten. Hieronder staat een tabel met de hoeveelheid punten die je kunt verdienen voor elk potje dat je speelt. Als je sterspeler wordt, ontving je 10 extra ervaringspunten. Sinds 2023 krijg je geen ervaringspunten meer, dit is vervangen door Meesterschappen.

Gamemode Win Verlies 1e 2e 3e 4e 5e 6e 7e 8e 9e 10e
3v3 8 4 Niet van toepassing
Solo Showdown Niet van toepassing 15 12 9 6 5 4 3 2 1 0
Duo Showdown 14 8 4 2 0 Niet van toepassing

Supercell ID

Icon scid.png

Een Supercell ID is een manier om je account online op te slaan, zodat je op meerdere apparaten kunt spelen. Door je account te koppelen aan een e-mailadres, kun je bijvoorbeeld gemakkelijk Brawl Stars op je nieuwe telefoon spelen. Met Supercell ID kun je meerdere accounts op één telefoon hebben. Als je een ander Supercell-spel hebt gekoppeld aan hetzelfde e-mailadres, kunnen andere spelers zien dat je ook dat spel speelt. Je kunt niet tegelijkertijd op twee verschillende apparaten met hetzelfde account spelen.

Bad Randoms

Bad Randoms (letterlijk Nederlands: Slechte willekeurige teamgenoten) zijn een fictieve band die muziek maken over Brawl Stars. De muziek is geschreven door Supercell en gaat over allerlei momenten die spelers uit Brawl Stars herkennen. Het gaat over slechte teamgenoten oftewel Bad Randoms, die allerlei dingen doen die je niet wilt. Op dit moment zijn er 4 muziekvideo's uitgekomen. Het is muziek met de muziekstijl, punk. De video's zijn voornamelijk geanimeerd, dus alle beelden zijn maar tekeningen.

 • Het eerste nummer gaat in het algemeen over slechte teamgenoten, teamgenoten die niet goed meedoen, of die juist de tegenstanders helpen. Of die proberen te trickshotten (via een muur in het doel schieten) in Knokbal, en daarmee er net naast schieten.
 • Het tweede nummer gaat specifiek over Mortis, die in Knokbal, slecht speelt, en altijd probeert te trickshotten.
 • Het derde nummer gaat weer over teamgenoten die niet goed meedoen in Knokbal, maar ook over teamgenoten die slecht spelen in Edelstenengraai.
 • De vierde video gaat specifiek over Poco die (bewust) de verkeerde sterrenkracht heeft geselecteerd. En over de herstellers Pam, Poco en Byron die je niet herstellen als je ze nodig hebt. Terwijl ze je wel herstellen als je het niet nodig hebt.

Hieronder staan de videoclips, deze staan op YouTube, de muziek kun je ook luisteren op veel andere platforms zoals Spotify of Apple Music.Voor alle niet-klikbare afbeeldingen op dit artikel geldt "© Supercell Oy", meer informatie over de licentie kun je op deze pagina vinden.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Brawl_Stars&oldid=873261"