Clash Royale

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het applogo van Clash Royale
Logo van Clash Royale

Clash Royale is een spel van Supercell, deze gamefabrikant heeft ook Clash of Clans, Brawl Stars, Boom Beach en Hay Day gemaakt. Het spel is op 2 maart 2016 uitgebracht over de hele wereld. Het spel wordt nogsteeds maandelijks geupdated. Dan komen er nieuwe kaarten in, en worden er balance changes gedaan. Dat houd in dat sommige kaarten meer schade gaan doen en sommige minder.

Inhoudsopgave
Nederlands Engels
Arena's Arena's
Kaarten Cards
Clan Clan
Kisten Chests
Ervaringspunten Experience points
Pass Royale Pass Royale

Kaarten

Nederlandse naam Engelse naam Zeldzaamheid Arena
Pijlen Arrows Gewoon Trainingskamp
Gunstelingen Minions Gewoon Trainingskamp
Boogschutters Archers Gewoon Trainingskamp
Ridder Knight Gewoon Trainingskamp
Vuurbal Fireball Zeldzaam Trainingskamp
Mini-P.E.K.K.A. Mini-P.E.K.K.A. Zeldzaam Trainingskamp
Musketier Musketeer Zeldzaam Trainingskamp
Reus Giant Zeldzaam Trainingskamp
Speerkobolden Spear goblins Gewoon Koboldenstadion
Kobolden Goblins Gewoon Koboldenstadion
Koboldenkooi Goblin Cage Zeldzaam Koboldenstadion
Bommengooier Bomber Gewoon Knekelveld
Skeletten Skeletons Gewoon Knekelveld
Grafsteen Tombstone Zeldzaam Knekelveld
Valkyrie Valkyrie Zeldzaam Knekelveld
Babydraak Baby Dragon Episch Knekelveld
Skeletleger Skeleton Army Episch Knekelveld
Kanon Cannon Gewoon Barbaars bekken

Pijlen

ArrowsCR.png

De pijlen (Engels:Arrows) zijn een hele simpele spreuk. Deze spreuk kost 3 elixer, de zeldzaamheid van de pijlen is gewoon. De pijlen kun je overal in het veld neergooien, dus ook bij de tegenstanders. De pijlen doen veel minder schade aan kroontorens, dan aan normale andere troepen. Pijlen kunnen schade aanrichten aan grondtroepen, zoals de ridder. En aan luchttroepen zoals de gunstelingen. Deze kaart is te vinden in het trainingskamp.

Gunstelingen

MinionsCR.png

De gunstelingen (Engels:Minions) zijn een vliegende troep. Deze troep kost 3 elixer, de zeldzaamheid van de gunstelingen is gewoon. De gunstelingen zijn met z'n drieën. Ze richten niet zo veel schade aan. Maar omdat ze kunnen vliegen, kunnen veel andere troepen ze niet raken. De gunstelingen kun je alleen maar op je eigen gedeelte neerzetten. De gunstelingen zijn een luchttroep. De gunstelingen kunnen schade aanrichten aan grondtroepen, zoals de ridder. En aan luchttroepen zoals de gunstelingen. Deze kaart is te vinden in het trainingskamp.

Boogschutters

ArchersCR.png

De boogschutters (Engels:Archers) zijn een schietende troep. Deze troep kost 3 elixer, de zeldzaamheid van de boogschutters is gewoon. De boogschutters zijn met z'n tweeën. Ze schieten pijlen van een afstandje. De boogschutters kun je alleen maar op je eigen gedeelte neerzetten. De boogschutters zijn een grondtroep. De boogschutters kunnen schade aanrichten aan grondtroepen, zoals de ridder. En aan luchttroepen zoals de gunstelingen. Deze kaart is te vinden in het trainingskamp.

Ridder

KnightCR.png

De ridder (Engels:Knight) is een sterke troep. Deze troep kost 3 elixer, de zeldzaamheid van de ridder is gewoon. De ridder is in zijn eentje. Hij valt de tegenstanders aan, met zijn zwaard. De ridder kun je alleen maar op je eigen gedeelte neerzetten. De ridder is een grondtroep. Ridder kan schade aanrichten aan grondtroepen, zoals de ridder. Maar niet aan de luchttroepen zoals de gunstelingen. Deze kaart is te vinden in het trainingskamp.

Vuurbal

FireballCR.png

De vuurbal (Engels:Fireball) is een spreuk. Deze spreuk kost 4 elixer, de zeldzaamheid van de vuurbal is zeldzaam. De vuurbal doet, net zoals de pijlen, minder schade aan de kroontorens dan aan de normale troepen. De vuurbal kan overal ingezet worden. De vuurbal kan schade aanrichten aan grondtroepen, zoals de ridder. En aan luchttroepen zoals de gunstelingen. Deze kaart is te vinden in het trainingskamp.

Mini-P.E.K.K.A.

Mini pekkaCR.png

Mini-P.E.K.K.A. (Engels:Mini-P.E.K.K.A.) is een sterke troep. Deze kaart kost 4 elixer, de zeldzaamheid van de Mini-P.E.K.K.A. is zeldzaam. Mini-P.E.K.K.A. is in zijn eentje. Hij valt de tegenstanders aan, net zoals een ridder. Mini-P.E.K.K.A. richt wel meer schade aan, maar de ridder heeft meer levenspunten. Mini-P.E.K.K.A. kun je alleen maar op je eigen gedeelte neerzetten. Mini-P.E.K.K.A. is een grondtroep. Mini-P.E.K.K.A. kan alleen maar schade aanrichten aan grondtroepen, zoals de ridder. Deze kaart is te vinden in het trainingskamp.

Musketier

MusketeerCR.png

De musketier (Engels:Musketeer) is een schietende troep. Deze kaart kost 4 elixer, de zeldzaamheid van de musketier is zeldzaam. De musketier is in zijn eentje. Ze valt de tegenstanders aan, op afstand met haar kanon. De musketier kun je alleen maar op je eigen gedeelte neerzetten. De musketier is een grondtroep. De musketier kan schade aanrichten aan grondtroepen, zoals de ridder. En aan luchttroepen zoals de gunstelingen. Deze kaart is te vinden in het trainingskamp.

Reus

GiantCR.png

De reus (Engels:Giant) is een troep met veel levenspunten. Deze kaart kost 5 elixer, de zeldzaamheid van de reus is zeldzaam. De reus is in zijn eentje. Hij valt aan met zijn vuisten, hij moet dus in de buurt zijn van zijn doelwit. De reus kun je alleen maar op je eigen gedeelte neerzetten. De reus is een grondtroep. De reus kan schade aanrichten aan gebouwen, zoals de torens en de koboldenhut. Deze kaart is te vinden in het trainingskamp.

Speerkobolden

Spear goblinsCR.png

Speerkobolden (Engels:Spear goblins) zijn kobolden met speren. Deze kaart kost 2 elixer, de zeldzaamheid van de Speerkobolden is gewoon. Deze kobolden zijn met z'n drieën. Speerkobolden kun je alleen maar op je eigen gedeelte neerzetten. Speerkobolden zijn een grondtroep. Speerkobolden kunnen schade aanrichten aan grondtroepen, zoals de ridder. Ze kunnen ook luchttroepen aanvallen zoals de gunstelingen. Deze kaart is te vinden in het Koboldenstadion.

Kobolden

GoblinsCR.png

Kobolden (Engels:Goblins) zijn een troep die schade doet aan doelwitten in de buurt, ze vallen aan met hun mes. Deze kaart kost 2 elixer, de zeldzaamheid van de Kobolden is gewoon. De Kobolden zijn met z'n drieën. Kobolden kun je alleen maar op je eigen gedeelte neerzetten. Kobolden zijn een grondtroep. Kobolden kunnen schade aanrichten aan grondtroepen, zoals de ridder. Deze kaart is te vinden in het Koboldenstadion.

Koboldenkooi

Goblin CageCR.png

De koboldenkooi (Engels:Goblin Cage) is een gebouw waar een sterke kobold in zit. Als de kooi gebroken wordt, 'ontsnapt' die kobold, en dan valt hij aan. De kooi kan gebroken worden door genoeg schade te doen. De kooi breekt automatisch na 20 seconden. Deze kaart kost 4 elixer. Het is een zeldzame kaart. De koboldenkooi is een gebouw, en de kobold die uit de kooi komt is een grondtroep. Die kobold valt, net zoals normale kobolden, grondtroepen aan. Deze kaart is te vinden in het Koboldenstadion.

Bommengooier

BomberCR.png

Een bommengooier (Engels:Bomber) is een verdedigende skelet die, je zal het niet verwachten, bommen gooit. Deze troep kost 2 elixer. De zeldzaamheid van de bommengooier is gewoon. De bommengooier is een grondtroep, omdat hij loopt. Hij valt normaliter grondtroepen aan. Deze kaart is te vinden in het Knekelveld.

Skeletten

SkeletonsCR.png

Skeletten (Engels:Skeletons) zijn een gewone troep. Skeletten hebben relatief weinig levenspunten. Hun zeldzaamheid is gewoon. Ze doen evenveel schade als dat ze levenspunten hebben. Ze kosten maar 1 elixer. En ze zijn met z'n drieën. De skeletten lopen gewoon over de grond. Ze vallen alleen maar andere grondtroepen aan. Deze kaart is te vinden in het Knekelveld

Grafsteen

TombstoneCR.png

De grafsteen (Engels:Tombstone) is een gebouw dat skeletten spawnt, elke paar seconden komen er een paar uit. De zeldzaamheid is zeldzaam. Dit gebouw heeft het minste levenspunten van alle gebouwen. En deze kaart kost 3 elixer. Als er geen schade aan de grafsteen gedaan wordt, is hij na 40 seconden al zijn levenspunten kwijt. Als de grafsteen kapot is komen er nog een paar skeletten uit. De skeletten uit de grafsteen zijn even sterk als een andere skelet. De grafsteen is te vinden op het Knekelveld

Valkyrie

ValkyrieCR.png

De valkyrie (Engels:Valkyrie) is een aanvallende troep. Ze valt aan met haar bijl, en doet in een rondje om haar heen schade. Hierdoor kan ze meerdere tegenstanders tegelijk aanvallen. Deze troep kost 4 elixer. De zeldzaamheid van de valkyrie is zeldzaam. De valkyrie valt grondtroepen aan. Deze kaart is te vinden in het Knekelveld.

Babydraak

Baby dragonCR.png

De Babydraak (Engels:Baby dragon) is een vliegende draak. Met zijn aanval spuwt hij vuur, hij moet dichtbij zijn doelwit komen om het te raken. Deze kaart kost 4 elixer. De zeldzaamheid van de babydraak is episch. De babydraak is een luchttroep. De babydraak kan schade aanrichten aan grondtroepen, zoals de ridder. En aan luchttroepen zoals de babydraak. Deze kaart is te vinden in het Knekelveld.

Skeletleger

Skeleton armyCR.png

Het skelettenleger (Engels: Skeleton Army) zorgt voor een leger met allemaal skeletten. Deze skeletten hebben dezelfde eigenschappen als de troep skeletten, ze vallen dus de grondtroep aan die het dichtst bij staat. Deze kaart kost 3 elixer. En de zeldzaamheid is episch. De kaart is te vinden in het Knekelveld.

Arena 3

In de derde arena kun je de onderstaande kaarten vrijspelen. Je krijgt nu net wat meer uit een doos. En je krijgt meer munten als je een gevecht wint. Deze arena wordt ook wel Barbaars Bekken genoemd.

Kanon

CannonCR.png

De kanon (Engels: Cannon) is een gebouw, die grondtroepen aanvalt. Deze kaart is te vinden in het Barbaarse bekken. De zeldzaamheid van deze kaart is gewoon en hij kost 3 elixer om hem neer te zetten.

Arena's

Deze game is verdeelt in allemaal arena's. Als je genoeg trofeeën hebt kom je in een hogere arena. Je kunt als je in een arena zit niet een arena omlaag. Hieronder staan alle arena's met een heel klein beetje informatie. Als je in arena 1 bent speel je meestal tegen andere spelers van arena 1. Aan de zijkant is wat decoratie, dat verschilt per arena. In de ene zie je robots die iets aan het maken zijn, en bij de andere zie je luchtballonnen.

Lijst van arena's:

 • Arena 1, het Koboldenstadion. (0+ Trofeeën)
 • Arena 2, het Knekelveld. (400+ trofeeën)
 • Arena 3, de Barbaars bekken. (800+ Trofeeën)
 • Arena 4, de P.E.K.K.A-speeltuin. (1100+ Trofeeën)
 • Arena 5, de Spreukenvallei. (1400+ Trofeeën)
 • Arena 6, de Bouwerswerkplaats. (1700+ Trofeeën)
 • Arena 7, de Koninklijke arena. (2000+ Trofeeën)
 • Arena 8, de Bevroren Bergtop (2300+ Trofeeën)
 • Arena 9, de Junglearena (2600+ Trofeeën)
 • Arena 10, Varkensberg (3000+)
 • arena 11, Elekrovallei (3400+)
 • Arena 12, Griezelburg(3800+)
 • Arena 13, Rakkersschuilplaats(4200+)
 • Arena 14, Rustgevende piek(4600+)
 • Arena 15, de Legendarische Arena (5000+ trofeeën)

Divisies

Na Arena's komen divisies.

 • Uitdager 1: (5000+ Trofeeën) (aan het einde van het seizoen verlies je 50% van je trofeeën boven de 5000 teruggezet)
 • Uitdager 2: (5300+ Trofeeën) (aan het einde van het seizoen worden je trofeeën teruggezet naar 5000)
 • Uitdager 3: (5600+ Trofeeën) (aan het einde van het seizoen worden je trofeeën teruggezet naar 5000)
 • Meester 1: (6000+ Trofeeën) (aan het einde van het seizoen worden je trofeeën teruggezet naar 4300)
 • Meester 2: (6300+ Trofeeën) (aan het einde van het seizoen worden je trofeeën teruggezet naar 4300)
 • Meester 3: (6600+ Trofeeën) (aan het einde van het seizoen worden je trofeeën teruggezet naar 4300)
 • Kampioen: (7000+ Trofeeën) (aan het einde van het seizoen worden je trofeeën teruggezet naar 4600)
 • Nobele kampioen: (7300+ Trofeeën) (aan het einde van het seizoen worden je trofeeën teruggezet naar 4600)
 • Koninklijke kampioen (7600+ Trofeeën) (aana het einde van het seizoen wordt je trofeeën teruggezet naar 5000)
 • Aristocratische kampioen: (8000+ Trofeeën) (aan het einde van het seizoen worden je trofeeën teruggezet naar 4600)

Trainingskamp

Het Trainingskamp (Engels:Training Camp) is de eerste 'arena'. In deze 'arena' speel je 8 kaarten vrij. In deze arena speel je alleen maar tegen trainers (bots). Zo leren de spelers het spel kennen, en leren ze hoe het spel in elkaar zit. Alle kaarten uit deze arena krijg je helemaal voor niets. Hiernaast zie je een plaatje hoe de arena eruit ziet.

Clan

Bij Clash Royale kun je zoals Boom Beach en Clash of Clans ook je bij een clan aansluiten. Hier kan je chatten en troepen vragen en doneren. Ook kun je sinds mei 2016 clangenoten uitdagen om tegen elkaar te vechten dat heet een vriendschappelijk gevecht. Soms zijn er ook specialen vriendschappelijke gevechten zoals: Dubbel elixer uitdaging.

Kisten

Er zijn ook kisten verkrijgbaar in Clash Royale:

Houten kist

WoodenChest.png

Een houten kist (Engels:Wooden Chest) kun je alleen maar verdienen in het Trainingskamp. Een houten kist bevat 3 kaarten en 18 goud. Je krijgt 4 houten kisten. Vroeger kon je deze kisten ook krijgen door opdrachten uit te voeren. Maar tegenwoordig kan dat niet meer.

Kroonkist

Een kroonkist (Engels: Crown Chest) is een kist die je van de Pass Royale kunt krijgen. Elke Pass Royale kun je totaal 34 kroonkisten verdienen. In een kroonkist zitten minimaal 2 edelstenen en maximaal 4 edelstenen. Daarnaast zit er 308 tot 352 goud in. En er zitten 22 kaarten in, waarvan minimaal 3 zeldzame. Als je in area 4 (P.E.K.K.A.-speeltuin) zit of hoger, is er ook een kans op jokers. Het duurt 5 seconden om deze kist open te maken.

Zilveren kist

Een zilveren kist (Engels:Silver Chest) kun je krijgen door potjes te winnen. Als je 240 kisten krijgt van het winnen van een potje, krijg je 180 zilveren kisten.

Gouden kist

Een gouden kist (Engels:Golden Chest) kun je krijgen door potjes te winnen. Als je 240 kisten krijgt van het winnen van potjes, krijg je 52 gouden kisten. In een gouden kist zit 154-176 goud. En er zitten 11 kaarten in, daarvan zijn er minimaal 2 zeldzame in. Als je in area 4 (P.E.K.K.A.-speeltuin) zit of hoger, is er ook een kans op jokers. Het duurt 8 uur om deze kist open te maken.

Kooi met goud

Een kooi met goud (Engels:Gold Crate) kun je pas verdienen als je in koningslevel 11 of hoger zit. Deze kooien komen soms in de plaats van de zilveren en gouden kisten. Er zit meer goud in, om ervoor te zorgen dat je sneller je kaarten kunt upgraden. Het kost 3 uur om deze kooi te openen.

Reuzenkist

Een reuzenkist (Engels:Giant Chest) is een zeldzame kist die je, als je 240 kisten krijg door te vechten, 4 keer krijgt. Het duurt 12 uur om deze kist te openen.

 • Reuzen kist: het duurt 12 uur om deze kist open te maken.

Magische kist

Een magische kist (Engels:Magical Chest) is, net zoals de reuzenkist, een zeldzame kist. Deze kist komt even vaak voor als de reuzenkist. En het duurt ook 12 uur om deze kist te openen. Het verschil is dat in de magische kist, meer magische kaarten zitten.

 • Supermagische kist: het duurt 24 uur om deze kist open te maken
 • Epische kist: Een Epische Kist bevat enkel Epische kaarten en duren 12 uur om te ontgrendelen
 • Legendarische kist: Legendarische kisten duren 24 uur en garanderen een Legendarische Kaart van de arena waarvan je de kist hebt gekregen.
 • Je kunt kisten versnellen door ze direct te openen, dit kost per 10 minuten 1 edelsteen.
 • Met de Pass Royale heb je een wachtrij, hierdoor wordt de volgende kist automatisch geopend. Zo hoef je niet direct na een paar uur weer een nieuwe kist te openen.
 • Als je een nieuwe arena bereikt, wordt je kist twee keer zo snel geopend.
 • Met een kistversneller kun je direct kisten openen. Deze kun je kopen in de winkel.
Zilveren kist
Goud Totaal kaarten Min. gewone Min. zeldzaam
Arena 1 28-32 4 2 0
Arena 2 25-30 5 3 0
Arena 3 49-56 7 5 0
Arena 4 56-64 8 5 0
Arena 5 63-72 9 6 1
Arena 6 70-80 10 6 1
Arena 7 84-96 12 8 1
Arena 8 91-104 13 9 1
Arena 9 98-112 14 10 1
Arena 10 105-120 15 11 1
Arena 11 112-128 16 12 1
Arena 12 126-144 18 14 2
Arena 13 133-152 19 14 2
Arena 14 140-160 20 15 2
Arean 15 147-168 21 16 2
Gouden kist
Goud Totaal kaarten Min. gewone Min. zeldzaam
Arena 1 112-128 8 5 2
Arena 2 154-176 11 7 2
Arena 3 196-224 14 9 3
Arena 4 224-256 16 10 4
Arena 5 252-288 18 11 4
Arena 6 294-336 21 13 5
Arena 7 322-368 23 15 5
Arena 8 364-416 26 17 6
Arena 9 392-448 28 19 7
Arena 10 420-480 30 20 7
Arena 11 462-528 33 22 8
Arena 12 490-560 35 24 8
Arena 13 532-608 38 26 9
Arena 14 560-640 40 28 10
Arean 15 588-672 42 29 10
Reuzenkist
Goud Totaal kaarten Min. gewone Min. zeldzaam
Arena 1 630 70 55 14
Arena 2 855 95 75 19
Arena 3 1071 119 94 23
Arena 4 1260 140 110 28
Arena 5 1449 161 126 32
Arena 6 1638 182 143 36
Arena 7 1827 203 160 40
Arena 8 2016 224 177 44
Arena 9 2205 245 194 49
Arena 10 2394 266 210 53
Arena 11 2583 287 227 57
Arena 12 2772 304 244 61
Arena 13 2961 329 261 65
Arena 14 3150 350 278 70
Arean 15 3339 371 294 74
Magische kist
Goud Totaal kaarten Min. gewone Min. zeldzaam Min. episch
Arena 1 320 20 14 4 2
Arena 2 432 27 18 5 2
Arena 3 544 34 23 6 3
Arena 4 640 40 27 8 4
Arena 5 736 46 30 9 4
Arena 6 832 52 34 10 5
Arena 7 928 58 39 11 5
Arena 8 1024 64 43 12 6
Arena 9 1120 70 48 14 7
Arena 10 1216 76 51 15 7
Arena 11 1312 82 55 16 8
Arena 12 1408 88 60 17 8
Arena 13 1504 94 64 18 9
Arena 14 1600 100 69 20 10
Arean 15 1696 106 72 21 10

Pass Royale

De Pass Royale is een lijn waar je allerlei beloningen kunt verdienen. Door tijdens het gevecht kronen te verdienen kom je verder op de Pass Royale. Er zijn twee kanten, de ene kant staan vooral kisten. Die kant is gratis, iedereen krijgt die kisten als ze genoeg kronen hebben verdient. De andere kant is de betaalde kant, het kost 5,50 euro echt geld. Op deze lijn staan geen kisten maar andere beloningen zoals jokers, een speciale skin voor de torens, goud, een speciale emotie, en de toegang tot een speciale bonusbank. Een Pass Royale duurt 35 of 28 dagen, en er zijn evenveel drempels, met allerlei beloningen. Elke dag wordt er een drempel ontgrendeld, zodat je niet in een dag de hele Pass Royale kunt ontvangen.

Ervaringspunten

In Clash Royale kun je ervaringspunten krijgen. Je verdient ervaringspunten niet door te vechten, maar door je troepen te upgraden. Zo krijg je voor elke upgrade een paar ervaringspunten, hoe duurder de upgrade, hoe meer ervaringspunten je krijgt. De tweede manier om ervaringspunten te krijgen is door kaarten te doneren in een Clan. Voor elke donatie die je geeft krijg je een paar ervaringspunten. Door genoeg ervaringspunten te hebben krijg je een hoger koningslevel. Je koningslevel bepaald hoeveel gezondheidspunten je koningstoren en je prinsessentorens hebben. Ook bepaald het hoeveel schade deze torens doen. Koningslevel 13 is het hoogste koningslevel. Alle ervaringspunten die je daarna verdient worden omgezet in sterpunten.

Feestjes

Er zijn elke dag andere feestjes, zoals het driedubbel-elixergevecht, muurbrekerfeest 2-tegen-2 en het woedegevecht. Voor deze feestjes verdien je geen trofeeën. Je kunt er wel kronen verdienen voor de Pass Royale. In deze feestjes is er altijd iets anders dan in een echt gevecht. Zo is het de ene keer zo dat je extra snel elixer maakt. En de andere keer komen er steeds varkens van achter je toren vandaan die de torens van je tegenstanders aanvalt. Elke dag kun je ook een normaal 2v2 gevecht spelen. Dit kun je doen met je vriend of met een willekeurige teamgenoot. Met een 2v2 kun je samen totaal 2 keer zoveel troepen op het veld zetten, maar de tegenstander kan dat ook.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Clash_Royale&oldid=711498"