Supercell

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Logo Supercell

Supercell is een bekend bedrijf dat mobiele games ontwikkelt voor de telefoon. Het is bekend geworden door Clash of Clans, Boom Beach, Hay Day, Brawl Stars en Clash Royale. Alle games zijn beschikbaar in de Google Play Store en de iOS App Store. Het bedrijf zit in Finland.


Brawl stars is een hele bekende game met 20 miljoen . En het spel Clash Royal is 538 miljoen keer gedownload. Het is gevestigd in Helsinki Na de snelle groei opende Supercell extra kantoren in Shanghai , San Francisco en Seoul . In 2016 werd het bedrijf opgekocht door het Chinese conglomeraat Tencent Holdings, dat een belang van 81,4% in het bedrijf nam, ter waarde van € 8,4 miljard. In 2018 bracht supercell Brawl stars uit. Het kreeg de volgende dag een zachte lancering van iOS in de Canadese App Store.  Het werd op 19 januari 2018 uitgebracht in de App Stores van Finland, Zweden en Noorwegen. De Android-versie werd op 26 juni 2018 uitgebracht in Canada, Finland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Ierland, Singapore en Maleisië.  De game werd wereldwijd uitgebracht op 12 december 2018, anderhalf jaar na de bètaversie.


Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaNPO KennisGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud) • WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchooltvBeeld & GeluidYouTube

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Supercell&oldid=835216"