Hay Day

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Logo van Hay Day

Hay Day is een mobiel videospel van Supercell. Het spel bestaat sinds 2012.

Het is beschikbaar op tablets, iPads, iPhones, smartphones en verschillende iPods. Supercell is ook bekend van spellen zoals Clash of Clans en Clash Royale. Het spel is geheel gratis maar bevatten wel in-game aankopen. Zo kan je diamanten kopen om wachttijden sneller af te laten lopen. Het spel levert Supercell zijn op drie na hoogste opbrengst op.

In het begin van het spel krijg je een brief van oom Greg, dat is je oom in het spel, hij schenkt jou zijn boerderij. Jij moet zijn boerderij heropbouwen en laten groeien. Je begint bij level 1. Door ervaringspunten te verzamelen, deze krijg je door taken te voltooien, zoals gewassen planten of bestellingen voltooien, verhoog je je level. Het hoogste level is 800, maar de speler kan nog altijd verder blijven spelen.

De boot

Als je level 17 bent ontgrendel je de haven. Voordat je deze kan gebruiken moet je hem opknappen. Als de haven opgeknapt is komt er regelmatig een boot langs die producten van je wil. In het begin wil de boot 3x2 kratten aan grondstoffen, later 3x3 en uiteindelijk 3x4. Nadat je de boot vult kan je deze gelijk wegsturen. Je kan kratten laten vullen door ze om hulp te vragen. Mensen die jouw boerderij bezoeken kunnen deze dan vullen met hun eigen grondstoffen.

De stad

Als je level 34 bereikt kan je de stad ontgrendelen, dit kost 500 000 muntjes. Hier komen bezoekers je stad bezoeken, deze kun je spullen verkopen. Je moet de bezoekers eerst naar een gebouw leiden. In dat gebouw kiezen ze wat ze willen kopen, als je deze spullen niet hebt moet je 100 muntjes boete betalen. Je kan ook om hulp vragen van anderen (3x) en ook van je buurtgenoten (1x).

Multiplayer

  • Je hebt mogelijkheden voor met andere mensen samen te spelen.
  • Je kan een buurthuis bouwen, via dat buurthuis kan je je aanmelden bij buurten.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Hay_Day&oldid=801271"