Bart Van Loo

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bart Van Loo
Bart van loo-1475223160.jpg
Bart Van Loo (2013) Foto: Koen Broos
Citaat
Algemene informatie
Naam voluit
Pseudoniem
Bijnaam
Geboren 1 februari 1973
Geboorteplaats Herentals
Overleden
Nationaliteit Vlag van België België
Beroep auteur en conferencier
Werk
Jaren actief 2006 - heden
Genre(s) nonfictie, geschiedkundig
Stroming
Invloeden
Bekende werken Chanson / Napoleon / De Bourgondiërs
Uitgeverij(en) De Bezige Bij
dbnl https://www.dbnl.nl/auteurs/auteur.php?id=loo_084
Handtekening
Website http://www.bartvanloo.info/
Portaal Portal.svg Literatuur

Bart Van Loo werd geboren in Herentals, op 1 februari 1973. Hij is een Vlaams auteur en conferencier (verteller). Bart schrijft vaak over de Franse en de Vlaamse geschiedenis en cultuur. Hij raakte bekend bij het grote publiek met zijn bestseller Chanson. Een gezongen geschiedenis van Frankrijk. Ook het boek over De Bourgondiërs, Aartsvaders van de Lage Landen en Napoleon. De schaduw van de revolutie waren een succes.

Bart geeft lezingen in Vlaanderen en Nederland en maakt podcasts waarin hij over zijn boeken en de verhalen daaruit verteld. Dit doet hij zowel in het Nederlands (VRT - Klara) als in het Frans (RTBF). Hoewel hij schrijft voor volwassenen zijn de boeken ook wel toegankelijk voor jongeren.

Bart van Loo studeerde aan de Universiteit Antwerpen en gaf Frans in het middelbaar onderwijs.

Andere boeken

  • Parijs retour is het verhaal van een reis die Bart maakte in de sporen van de beroemde auteurs die de Franse 19e eeuw een gezicht gaven: Victor Hugo, Alexandre Dumas, George Sand, Honoré de Balzac, Émile Zola, Alphonse Daudet, Guy de Maupassant en Gustave Flaubert.
  • Als kok in Frankrijk. Literaire recepten en culinaire verhalen, een zoektocht over de Franse keuken en de bijna literaire kookboeken
  • Chanson. Een gezongen geschiedenis van Frankrijk, een muzikale reis door de Franse geschiedenis, een zoektocht naar de ziel van het Franse chanson. Hiervan maakte hij ook een potcast bij Klara, met de bijbehorende muziek.

In Nederland werd Bart van Loo bekend door zijn optreden in het programma De wereld draait door.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Bart_Van_Loo&oldid=815954"