Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Alessandro Mahmoud

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Alessandro Mahmoud
Mahmood 2.jpg
Mahmood in 2019
Persoonlijke informatie
Volledige naam
Bijnaam Mahmood
Land Vlag van Italië Italië
Geboortedatum 12 september 1992
Geboorteplaats Milaan
Overleden
Overleden te
Gehuwd met /
relatie
Carrière
Beroep Zanger
Bekend van
Actief
Genre(s) Electropop, soul
Label
Website
Portaal Portaalicoon Muziek

Alessandro Mahmoud, bekend als Mahmood (Milaan, 12 september 1992), is een Italiaans zanger. Mahmood won het San Remofestival en deed namens Italië mee aan het Eurovisiesongfestival 2019 met het nummer Soldi. Mahmood eindigde achter Duncan Laurence als tweede.

Biografie

Mahmoods moeder komt van Sardinië en zijn vader komt uit Egypte. Zelf groeide hij op in een achterstandswijk in Milaan. In 2012 deed bij mee aan de Italiaanse versie van X Factor en bracht een jaar later zijn eerste single uit. In 2016 deed hij mee aan de jongerencompetitie van het San Remofestival. Dit is het meest prestigieuze en populaire muziekfestival van Italië. In 2019 won hij het festival, waarna hij door mocht naar het Eurovisiesongfestival. Het nummer Soldi gaat over zijn jeugd, waarin zijn vader hem verliet.

Op zijn nummer kwam kritiek, aangezien het Italiaans te matig was en het geen klassiek Italiaans nummer was. Matteo Salvini noemde het een schande. Volgens Mahmood zelf liet het zien dat Italië toe is aan verandering en het een moderner land moest worden.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Alessandro_Mahmoud&oldid=678760"