4G

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

4G, voluit vierde generatie, is de vierde generatie of versie van het netwerk dat sinds 2010 gebruikt wordt voor mobiele telecommunicatie. Mobiele telecommunicatie is het over langere afstanden draadloos overbrengen van informatie van de ene telefoon naar de andere telefoon. Voorbeelden hiervan zijn bellen, sms'en, internetten en whatsappen. Sinds 2019 bestaat er ook 5G, de opvolger van 4G, maar het 5G-netwerk wordt nog niet op veel plekken gebruikt.

LTE Advanced is een afspraak bij mobiele telefoons voor het versturen en ontvangen van informatie. LTE is een afkorting en staat voor Long Term Evolution. Advanced is het Engelse woord voor geavanceerd. Met LTE Advanced kun je informatie met snelheden tot 1 gigabits per seconde downloaden. Je kunt tot maximaal 500 megabits per seconde uploaden. In 2012 is de enige plek waar je van LTE Advanced gebruik kunt maken, Rusland.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaNPO KennisGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud) • WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchooltvBeeld & GeluidYouTube

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=4G&oldid=787733"