Overleg gebruiker:Slang2000: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
Regel 58: Regel 58:
 
Ik zie dat je druk bezig bent op WikiKids. Dat is goed, maar het is wel belangrijk dat je daarbij rekening houdt met hoofdletters en categorieën. Zo komt het voor dat je pagina's aanmaakt over personen, waarbij je de achternaam van die personen vaak niet met een hoofdletter begint. Dit moet echter wel. [https://onzetaal.nl/taalloket/hoofdletters-namen-nederland Deze pagina van het Genootschap Onze Taal] legt de hoofdletterregels voor lastige namen goed uit.
 
Ik zie dat je druk bezig bent op WikiKids. Dat is goed, maar het is wel belangrijk dat je daarbij rekening houdt met hoofdletters en categorieën. Zo komt het voor dat je pagina's aanmaakt over personen, waarbij je de achternaam van die personen vaak niet met een hoofdletter begint. Dit moet echter wel. [https://onzetaal.nl/taalloket/hoofdletters-namen-nederland Deze pagina van het Genootschap Onze Taal] legt de hoofdletterregels voor lastige namen goed uit.
   
Een ander punt is het gebruik van categorieën: kijk of een bepaalde categorie al bestaat of dat er een specifiekere versie van die categorie bestaat. De [[Categorie:Bekende Nederlanders]] bestaat niet en daarom is het niet handig om die te gebruiken. [[Categorie:Zanger]] en [[Categorie:Acteur]] bestaan wel, maar daarvan bestaan er ook specifiekere versies. Zo kun je Nederlandse zangers en acteurs beter categoriseren onder de categorieën [[Categorie:Nederlands zanger]] en [[Categorie:Nederlands acteur]].
+
Een ander punt is het gebruik van categorieën: kijk of een bepaalde categorie al bestaat of dat er een specifiekere versie van die categorie bestaat. De Categorie:Bekende Nederlanders bestaat niet en daarom is het niet handig om die te gebruiken. Categorie:Zanger en Categorie:Acteur bestaan wel, maar daarvan bestaan er ook specifiekere versies. Zo kun je Nederlandse zangers en acteurs beter categoriseren onder de categorieën Categorie:Nederlands zanger en Categorie:Nederlands acteur.
   
 
Ik hoop je hiermee verder geholpen te hebben.
 
Ik hoop je hiermee verder geholpen te hebben.

Versie van 3 okt 2022 17:23

Maximum aantal bewerkingen per dag

Dag Slang2000, we hebben verschillende malen gevraagd of je op je spelling, grammatica, interpunctie en gebruik van hoofdletters wil letten. Daarnaast hebben we ook gevraagd of je wilt letten op het goed zetten van categorieën, artikelen wilt teruglezen en wilt letten op titelnamen. De afgelopen maanden is daarvan vrijwel niets verbeterd. Op bepaalde momenten is je taalgebruik bijna foutloos (heel goed!), maar op andere momenten maak je 10 artikelen achter elkaar aan waarin leestekens afwezig zijn en die vol met typfouten staan. Wij begrijpen echt dat Nederlands niet de makkelijkste taal is en willen gebruikers altijd helpen. Wij vinden het echt heel leuk dat je zo enthousiast meewerkt aan deze website en we zien ook dat je erg enthousiast meewerkt. Het probleem is echter dat we uit iedere bewerking of iedere artikel veel fouten moeten halen. Dat is normaal geen probleem, omdat de meeste gebruikers maar een of twee artikelen aanmaken. Maar omdat je een heleboel artikelen per dag maakt (soms wel 30) loopt het werk enorm op. Daarom hebben we het volgende besloten:

  • We willen je vragen per dag niet meer dan vijf artikelen aan te maken. Op deze manier heb je genoeg tijd wat je geschreven hebt na te lezen. Wij hebben dan genoeg tijd om te controleren.
  • Ook vragen we je eerst vooral op hoofdletters en leestekens te letten. Wanneer je wel en geen hoofdletter gebruikt kun je nalezen op wikikids:Hoofdletters. Voor de leestekens heb ik hier een overzicht gevonden.
  • Daarnaast een tip: Maak je zinnen niet te lang!

Over twee weken gaan we kijken hoe het gaat. Mocht je vragen hebben kun je ze hieronder stellen. Mvg, Twemoji 1f33b.svg Mike1023 Twemoji 1f33b.svg 23 jan 2022 00:07 (CET)

Dag Slang, nogmaals: niet meer dan vijf artikelen per dag aanmaken! Het kost ons namelijk veel tijd dit aan te passen en dat kunnen we momenteel niet aan. Dit is al in het bericht hierboven gevraagd. Mvg, Twemoji 1f33b.svg Mike1023 Twemoji 1f33b.svg 23 jan 2022 19:02 (CET)

Artikelen nomineren

Dag Slang2000, ik zag dat je op wikikids:Awards een hoop artikelen heb genomineerd. Je kan echter maar twee artikelen per maand nomineren (staat boven bij instructies). Ik heb daarom de eerste twee (dyscalculie en automaatrijbewijs) laten staan. Mvg, Twemoji 1f33b.svg Mike1023 Twemoji 1f33b.svg 7 jun 2022 17:57 (CEST)

Hoofdletters en spelling (5e keer)

Dag Slang, zou je op je hoofdletters willen letten? De regels voor hoofdletters kun je hier (via deze link) nalezen. Wist je dat je ook Microsoft Word kunt gebruiken om je spelling te checken? Op Word zit namelijk een functie voor spellingscontrole. We zouden het prettig vinden als je op te spelling wilt letten. We vragen dit namelijk al twee jaar. Mvg, Twemoji 1f33b.svg Mike1023 Twemoji 1f33b.svg 7 jun 2022 23:19 (CEST)

Kortere zinnen

Dag Slang, zou je misschien iets kortere zinnen willen maken? WikiKids is bedoeld voor kinderen. Als je zinnen met veel verbindingswoorden (maar, dus, etc.) maakt, begrijpen ze het waarschijnlijk niet. Als volwassene heb ik soms aardig wat moeite met wat er nou eigenlijk precies in je artikelen staat. Door kortere zinnen voorkom je ook veel grammatica- en andere taalfouten. Voor informatie wanneer een zin eindigt (en een nieuwe zin begin), raad ik je aan te kijken op Wikikids:Opbouw van een zin. Mvg, Twemoji 1f33b.svg Mike1023 Twemoji 1f33b.svg 22 sep 2022 21:26 (CEST)

Een paar dingetjes

Dag Slang, ik zag dat je gisteren een stuk op kanker heb toegevoegd. Aangezien ik dagelijks één of twee uur bezig ben om artikelen van je na te lopen op taalfouten, heb ik een paar dingetjes:

  • Graag geen "tips" toevoegen. Hoewel je kan uitleggen wat er gebeurd als een kankerpatiënt uitbehandeld is, kun je beter geen tips geven over wat iemand dan moet doen. WikiKids is een encyclopedie en geen site voor tips.
  • Vermijd het woord "ik". Lezers van het artikel weten niet dat jij het hebt geschreven. Hierdoor staat het erg vreemd als er ineens "ik ga nu ... uitleggen" in een artikel staat. Je kan beter een andere zinsconstructie gebruiken of deze zin gewoon weglaten.
  • Probeer niet twee keer hetzelfde uit te leggen. Hoewel je soms iets moet herhalen, is het niet nodig om onder hetzelfde kopje 3 keer dezelfde informatie in andere woorden neer te zetten. Dit is namelijk overbodig.
  • Controleer lastige woorden. Als je twijfelt over de spelling van woorden, helpt het om deze even na te zoeken via Google, Wikipedia of in een online-woordenboek. Zeker met medische termen kan dit handig zijn.
  • Controleer samengestelde woorden via Google. Zo worden "dezelfde" en "hetzelfde" beide aan elkaar geschreven.
  • Lees een artikel na, nadat je het getypt. Zoals ik al vaker heb gezegd, kun je via Microsoft Word je artikel laten checken op spelfouten. Hoewel Word niet alles er uithaalt, zal het wel een hoop schelen. Je kan ook je artikelen eerst in Word typen, ze opslaan en ze een uur later of een dag later nalezen en dan pas uploaden. Als je lang achter de computer zit, kun je vaak de fouten niet meer zien. Dus vandaar.

Ik hoop dat deze punten helpen. Met vriendelijke groet, Twemoji 1f33b.svg Mike1023 Twemoji 1f33b.svg 24 sep 2022 12:16 (CEST)

Maximaal aantal bewerkingen per dag

Dag Slang2000, zoals je gisteren misschien gemerkt hebt, kun je een maximaal aantal bewerkingen per dag doen. Wij hebben besloten om deze uitzonderlijke maatregel te nemen, aangezien we geruime tijd (3 jaar inmiddels) vragen of je wilt letten op taalfouten, juiste titels, juiste categorieën, etc. We hebben dit verschillende keren gevraagd, maar vervolgens doe je hier (haast) niets mee. Aangezien je geen vragen stelt over de opmerkingen, gaan wij er vanuit dat je of de berichten niet leest of het advies naast je neerlegt.

Over de laatste 3 jaar zit er weinig verbetering in je artikelen. Soms zien we dat je je artikelen zeker hebt gecheckt op spelfouten (wat heel goed is), maar twee dagen is dit vervolgens niet het geval en komen er tussen de 30 en 50 artikelen die volstaan met taalfouten, een foute opmaak, een foute titel of onjuiste categorieën. In het verleden ben je al een keer geblokkeerd geweest wegens het niet opvolgen van advies. Aangezien er sindsdien geen verbetering is, hebben een maximum artikelen ingesteld. Dit betekent dat je per 24 uur 10 bewerkingen kan doen. Na deze 10 keer kun je een bewerking niet opslaan. Je krijgt dan een bericht op de pagina te zien, waarin staat dat het maximum bereikt is.

Door dit maximum heb je meer tijd om je artikelen na te lezen, te verbeteren en eventueel te checken met een programma voor spellingscontrole. Mocht je vragen hebben, kun je ze hieronder stellen. Je kunt reageren onder dit bericht door op "bewerken" te klikken (wat staat naast het kopje van dit bericht). Vervolgens typ je je reactie onder dit bericht en drukt op "opslaan". Op deze manier houden we het overleg op één plek. Het is dus niet de bedoeling om je reactie op mijn eigen overlegpagina te typen. Groetjes, Twemoji 1f33b.svg Mike1023 Twemoji 1f33b.svg 30 sep 2022 11:39 (CEST)

Hallo mike1023,

Is helemaal prima alleen nog een klein vraagje geld die 24 uur na de 24 uur de laatste bewerking? Want ik had net ook per ongeluk aan getikt teld die dan of die van gisteren die 24 uur?

Hoor graag van Met vriendelijke groeten, Slang2000

Ja, de 24 uur geldt na de laatste bewerking. Groetjes, Twemoji 1f33b.svg Mike1023 Twemoji 1f33b.svg 30 sep 2022 18:25 (CEST)
Eventjes om iets te verduidelijken. Je kunt deze pagina altijd bewerken. Bewerkingen op deze pagina tellen niet mee voor de 10 bewerkingen.
Als je een melding ziet dat je geen bewerking kan doen, telt dat ook niet mee voor de 10 bewerkingen.
Nog een tip zodat je minder bijdragen doet, gebruik de knop Bewerking ter controle bekijken. Hierdoor kun je foutjes uit je eigen tekst halen.
Groetjes Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 30 sep 2022 20:18 (CEST)

Categorieën en hoofdletters

Hallo Slang2000,

Ik zie dat je druk bezig bent op WikiKids. Dat is goed, maar het is wel belangrijk dat je daarbij rekening houdt met hoofdletters en categorieën. Zo komt het voor dat je pagina's aanmaakt over personen, waarbij je de achternaam van die personen vaak niet met een hoofdletter begint. Dit moet echter wel. Deze pagina van het Genootschap Onze Taal legt de hoofdletterregels voor lastige namen goed uit.

Een ander punt is het gebruik van categorieën: kijk of een bepaalde categorie al bestaat of dat er een specifiekere versie van die categorie bestaat. De Categorie:Bekende Nederlanders bestaat niet en daarom is het niet handig om die te gebruiken. Categorie:Zanger en Categorie:Acteur bestaan wel, maar daarvan bestaan er ook specifiekere versies. Zo kun je Nederlandse zangers en acteurs beter categoriseren onder de categorieën Categorie:Nederlands zanger en Categorie:Nederlands acteur.

Ik hoop je hiermee verder geholpen te hebben.

Met vriendelijke groet,

Hippogryph Overleg · (MOD) 3 okt 2022 17:23 (CEST)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_gebruiker:Slang2000&oldid=734626"