Help mee! Maak een account of meld je aan.
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Aphrodite: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(verbetering)
 
Regel 2: Regel 2:
  
 
== Geboorte ==
 
== Geboorte ==
Er zijn veel verhalen over de geboorte van Aphrodite. Volgens [[Homerus]] is ze de dochter van [[Zeus]] en Theia/Dione, koningin van het licht en de hemel. Hesiodus vertelt een heel ander verhaal. Om dat verhaal te vertellen moeten we helemaal naar de allereerste goden, de oergoden. Ouranos, oergod van de hemel en Gaea, oergodin van de aarde kregen veel kinderen waaronder de Cyclopen, eenogige reuzen en de Titanen. Uit angst dat Ouranus zijn macht kwijt zou raken gooide hij de Cyclopen naar het diepste, donkerste en engste gedeelte van de onderwereld. Gaea was woedend op haar man. Ze overlegde met de Titanen en bedachten een plan. De Titanen vochten tegen hun vader. De jongste Titaan Kronos doodde zijn vader en hakte zijn [[Penis]] eraf en gooide het in het water. Daaruit ontstond Aphrodite. Sandro Botticell heeft een schilderij waar haar Romeinse tegenhanger Venus stond op een grote schelp en naar de kust werd geblazen door Favonius.  
+
Er zijn veel verhalen over de geboorte van Aphrodite. Volgens [[Homerus]] is ze de dochter van [[Zeus]] en Theia/Dione, koningin van het licht en de hemel. Hesiodus vertelt een heel ander verhaal. Om dat verhaal te vertellen moeten we helemaal naar de allereerste goden, de oergoden. Ouranos, oergod van de hemel, en Gaea, oergodin van de aarde, kregen veel kinderen waaronder de cyclopen, eenogige reuzen, en de titanen. Uit angst dat Ouranus zijn macht kwijt zou raken, gooide hij de cyclopen naar het diepste, donkerste en engste gedeelte van de onderwereld. Gaea was woedend op haar man. Ze overlegde met de titanen en samen bedachten ze een plan. De titanen vochten tegen hun vader. De jongste titaan, Kronos, doodde zijn vader en hakte zijn [[penis]] eraf en gooide hem in het water. Daaruit ontstond Aphrodite. Sandro Botticell heeft een schilderij waar haar Romeinse tegenhanger Venus op een grote schelp staat en naar de kust wordt geblazen door Favonius.  
 
{{Navigatie Griekse mythologie}}
 
{{Navigatie Griekse mythologie}}
 
[[Categorie:Griekse god]]
 
[[Categorie:Griekse god]]

Huidige versie van 18 okt 2019 om 12:56

Aphrodite is een Griekse godin. Ze is de godin van de liefde, vruchtbaarheid en schoonheid.

Geboorte

Er zijn veel verhalen over de geboorte van Aphrodite. Volgens Homerus is ze de dochter van Zeus en Theia/Dione, koningin van het licht en de hemel. Hesiodus vertelt een heel ander verhaal. Om dat verhaal te vertellen moeten we helemaal naar de allereerste goden, de oergoden. Ouranos, oergod van de hemel, en Gaea, oergodin van de aarde, kregen veel kinderen waaronder de cyclopen, eenogige reuzen, en de titanen. Uit angst dat Ouranus zijn macht kwijt zou raken, gooide hij de cyclopen naar het diepste, donkerste en engste gedeelte van de onderwereld. Gaea was woedend op haar man. Ze overlegde met de titanen en samen bedachten ze een plan. De titanen vochten tegen hun vader. De jongste titaan, Kronos, doodde zijn vader en hakte zijn penis eraf en gooide hem in het water. Daaruit ontstond Aphrodite. Sandro Botticell heeft een schilderij waar haar Romeinse tegenhanger Venus op een grote schelp staat en naar de kust wordt geblazen door Favonius.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Aphrodite&oldid=579292"