Windhoek

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Christuskriche in Windhoek.

Windhoek is de hoofdstad van het Afrikaanse land Namibië. Het ligt ongeveer in het midden van het land. Windhoek heeft 322.500 inwoners. Daarmee is het ook de grootste stad van het land.

Behalve de hoofdstad van Namibië, is Windhoek ook de hoofdstad van de regio Khomas.

Bevolking

Windhoek is een multiculturele stad. Van de bevolking is 67% zwart, 17% gekleurd en 16% blank. Er wordt vooral Afrikaans gesproken in de stad, een taal die veel op het Nederlands lijkt, maar er wordt ook Engels gesproken.

Transport

Door Windhoek loopt de enige autosnelweg van Namibië. Er is weinig openbaar vervoer. Van de taxi wordt wel veel gebruik gemaakt.

Windhoek heeft twee vliegvelden, het klein Eros Airport, wat vooral wordt gebruikt door kleine vliegtuigjes voor binnenlandse vluchten, en Hosea Kutako International Airport, een grote luchthaven die ook gebruikt wordt voor internationale vluchten. Hosea Kutako International Airport is de thuisbasis van Air Namibia, de nationale luchtvaartmaatschappij.

Windhoek heeft ook een treinstation.

Onderwijs

Windhoek heeft drie universiteiten: de Technische Universiteit van Namibië, de Universiteit van Namibië en de Internationale Managementuniversiteit. Dit zijn meteen alle universiteiten van Namibië.

PartnerstedenAfkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Windhoek&oldid=699339"