Accra

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Accra

Accra Skyline 1.jpg

Aantal inwoners: 1.782.150 (2021)
Oppervlakte: 199,4 km²
Regio: Greater Accra
District: Accra Hoofdstedelijk
Locatie: 5°32'N 0°12'W

Accra is de hoofdstad van het Afrikaanse land Ghana. De stad had in 2021 ongeveer 1,7 miljoen inwoners. Daarmee is het ook de grootste stad van het land. De stad is het politiek en economisch centrum van Ghana. De belangrijkste handelsproducten zijn voedingsmiddelen, hout, multiplex, textiel, chemicaliën en kleding.

Geschiedenis

De oorspronkelijke bewoners van Accra zijn de Ga. Het huidige Accra ontwikkelde zich in de zeventiende eeuw tot een redelijk grote plaats rond Britse en Nederlandse forten. In 1877 werd Accra de hoofdstad van de Britse kolonie Gold Coast, als opvolger van de plaats Cape Coast. Nadat een spoorweg naar de mijnen en het boerenland was aangelegd, ontwikkelde Accra zich tot het economisch centrum van Ghana.

Toerisme

De luchthaven Kotoka Airport ligt bij Accra en is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Veel luchtvaartmaatschappijen maken gebruik van dit vliegveld. Accra heeft veel troto’s, taxi’s en bussen die je naar elke plek kunnen brengen waar je wilt (Troto's zijn kleine busjes die van busstation naar busstation rijden).

Bezienswaardigheden

Makola Market

De Makola Market is een beroemde markt in Accra. De markt is alleen op zondag gesloten. Het is er heel druk.

Nationaal Museum

In het nationale museum kun je alles te weten komen over de geschiedenis van Ghana, bijvoorbeeld over het koloniale verleden. Ook is er veel informatie over de Ashanti-cultuur en haar gebruiken. Ook is er van alles te vinden over de traditionele koningen.

Fotogalerij

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Accra&oldid=749593"