Help mee! Maak een account of meld je aan.
Farm-Fresh new.png   WikiKids heeft een nieuw uiterlijk gekregen! Aan de manier waarop je met WikiKids werkt hebben we niets veranderd.
Stem nu op: Musicalfilm

Gold Coast

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
De skyline van Gold Coast

Gold Coast is de 6e grootste stad van Australië met 454.436 inwoners in het jaar 2006. Het ligt heel erg dicht in de buurt van de miljoenenstad Brisbane en ligt in de staat Queensland. De stad staat bekend om zijn opmerkelijke skyline, terwijl een aantal andere grote steden in Australië geen mooie skyline hebben als Gold Coast. Samen met de stad Tweed Heads vormt Gold Coast een soort duo-stad die rond de 500.000 inwoners heeft. Gold Coast is een belangrijke toeristische trekpleister, vanwege de mooie stranden en het prachtige tropische klimaat. Mensen maken ook vaak nog foto's van de skyline van Gold Coast. In de directe omgeving van de stad zijn wel drie nationale parken te vinden. Daarom is het een vrij groene stad. 's Werelds grootste flatgebouw (niet wolkenkrabber) ligt in Gold Coast. Gold Coast heeft heel veel partnersteden.

Partnersteden

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Gold_Coast&oldid=413564"