Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Wikikids:Clubhuis/Archief/6

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Uiterlijk WikiKids

Dag allemaal,

Hoewel ik zelf erg tevreden ben met het uiterlijk van WikiKids zou ik toch de vraag willen stellen hoe tevreden anderen zijn met de skin van WikiKids. Ik heb het idee dat het leerlingen uit groep 7/8 misschien af kan schrikken. Ook middelbare scholieren lijken te worden afgeschrikt. Hoe denken anderen hierover? Moeten we een iets zakelijkere skin als standaard aanmeten? Ik kom er ook op omdat als ik de Franse en Spaanse Vikidia bekijk het er veel zakelijker uit vind zien. Gerarddummer 14 jul 2008 21:02 (UTC)

Je weet al wat ik van de lay-out vind, maar nog even ook voor de anderen: Ik ben er voor om een iets zakelijkere skin te nemen zoals die van de Spaanse en Franse. Groetjes, Patricia 15 jul 2008 10:46 (UTC)
Mijn eerste indrukken (ben hier nog niet lang) zijn dat het voor wat oudere kinderen wellicht enigszins (iets te) kinderachtig kan overkomen en op basis daarvan de conclusie kunnen trekken dat het voor hun 'onderzoek' dus niet geschikt is. De skin is wel leuk en lief, maar ik ben dus meer voor een wat zakelijkere (standaard) skin. Minoes the black and white cat (looking up).jpgBlackCat overleg 16 okt 2008 16:22 (CEST)

Daar ben ik het ook mee eens. Ik zou liever ook een wat zakelijker skin zien. Annak 20 dec 2008 17:08 (CET)

Tja je kan natuurlijk monobook instellen bij mijn voorkeuren rechts boven ik werk daar zelf ook in. OF let op maak een plaatje van jullie ideale vormgeving zodat we misschien wel een extra skin kunnen laten ontwikkelen dus de huidige voor 8 tot 12 jaar en de nieuwe van 13 tot 15 of zoiets.

Suggesties krijgen wij als bestuur graag! Delmoro 20 dec 2008 20:40 (CET)

Wikikids:Nominaties

Hallo iedereen, ik wil even iets onder de aandacht brengen. Namelijk: Wikikids:Nominaties. Niemand doet daar meer wat aan, en dat vind ik erg jammer. Dit is nou juist iets wat je motiveert je artikelen uitgebreider en beter te maken. Ik zou dan ook aan de moderators en de andere gebruikers willen vragen om te stemmen en/of als je een artikel wilt nomineren, dit ook te doen. Patricia 15 aug 2008 11:11 (UTC)

Misschien beter?

Hey moderators, is het geen beter idee om deze pagina te beveiligen zodat alleen moderators hier kunnen bewerken. Het lijkt mij immers dat dit alleen voor moderators is. Overigens wil ik even kwijt dat ik in veel moderators geen vertrouwen heb. Vaak ben ik als enige degene die die dag nog wat ge-edit heeft. Ook blijven artikelen met {{weg}} eeuwen in de bijbehorende categorie staan. Kan hier wat aan worden gedaan? Groeten, Jaimeoverleg 27 aug 2008 14:29 (UTC)

Deze pagina, zoals je kunt lezen, is niet alleen voor moderators, maar ook voor andere ouders en volwassenen. Alleen niet voor kids, dus. Over de efficiëntie van de moderators kan ik niets zeggen, ik heb nog geen ervaringen met hen. Overigens zijn moderators er niet om massale edits te maken, maar vooral om diezelfde edits en gebruikers een beetje onder controle te houden en enigszins te controleren. Over de activiteit, efficiëntie en hoeveelheid (van de) moderators kunnen zij het beste even naar zichzelf kijken, lijkt mij. Minoes the black and white cat (looking up).jpgBlackCat overleg 16 okt 2008 16:19 (CEST)

Wikikids op NOT?

Dag,
In 2007 werd er op de NOT (Nationale Onderwijs Tentoonstelling 2007) WikiKids gepresenteerd aan het publiek. Hoe is het nu met de populariteit van WikiKids? En komt WikiKids weer terug op de NOT 2009? Catienpetji 3 okt 2008 20:36 (CEST)

Hallo Catienpetji, we hebben reeds gevraagd aan kennisnet of het mogelijk is om ook op de not 2009 te staan. We hebben echter nog geen uitsluitsel hierover, maar er zal vast wel een stukje gereserveerd zijn voor ons. Binnen het onderwijs zelf vind ik dat de populariteit nog best wat mag toenemen. Het blijft lastig voor mensen om artikelen te schrijven, vaak is het een eenmalige activiteit in een schooljaar, daarna komt het in het volgende schooljaar pas weer terug. Verder weet ik dat bijvoorbeeld het uploaden van fotomateriaal en daarna plaatsen binnen het artikel toch wel een omslachtige manier is voor veel mensen, tenzij je het een aantal keren hebt gedaan. Harry.spoelstra 4 okt 2008 20:08 (CEST)

Hallo, to help to upload images and put them in the articles, Someone on Vikidia, (ThomasVikidia [1]) has created : Gigi, Vikidia:Gigi. It helps a lot, and I guess that he would be glad to help to translate it for you. Astirmays 9 okt 2008 21:36 (CEST)

Karel de Vijfde of ......

Beste allemaal, ben ondertussen in een klein meningsverschil gekomen met Patricia. Zij wil graag van alle Karel de vijfde's Carlos V maken. http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/Tachtigjarige_Oorlog Ik ben daar geen voorstander van en wil dit eigenlijk niet. Hoe gaan we hier goed mee om? Graag suggesties. Het is in ieder geval een feit dat we op school Karel aanleren en deze naam ook op Wikipedia wordt gebruikt. Hoe nu verder? Groeten, Delmoro 23 okt 2008 18:07 (CEST)

Wat is de reden van deze naamswijziging? Ik ben niet zo goed in Karels, maar heeft ie sinds kort officieel een andere naam? --Webmaster 23 okt 2008 23:00 (CEST)

Karel de vijfde kennen we wel in Nederland. Maar Carlos zegt niemand iets. Wat je wel kunt doen is de naam Carlos tussen haakjes toevoegen. Of aangeven dat dit zijn officiële naam is maar dat we hem kennen onder. Dus op de pagina van de Tachtige jarige oorlog spreken over Karel de vijfde en dan tussen haakjes dat zijn officiële naam Carlos is. Dan zou je ook nog twee pagina's aan kunnen maken. Een over Karel en één over Carlos. Of werken met een doorverwijspagina. Dus zoeken op Karel levert op dat je bij Carlos komt. Daar wordt ook weer uitgelegd dat de officiële naam van Karel Carlos is. Gerarddummer 24 okt 2008 08:50 (CEST)

Dit heb ik ook gedaan. Ik heb Karel V aangemaakt en daar een redirect opgezet naar Carlos V. Ik kan er nog bijzetten dat hij in Nederland vaak aangeduid wordt met de naam Karel. Karel is slechts de vertaalde naam, Carlos is zijn echte naam. Patricia 24 okt 2008 11:52 (CEST)
Willem de Zwijger heet eigenlijk "Wilhelmus", maar zo kennen we de beste man niet! En Karel de Grote noemen we hier toch zeker ook niet "Charlemagne" op z'n Frans\Engels, of Boudouin in plaats van Boudewijn. Het is hier een Nederlands talige wikipedia. We vermelden eventueel namen van iemand uit het buitenlands in het artikel, of maken er redirects van. Maar als Karel de Vijfde zo heet op de Nederlands talige wikipedia en in alle geschiedenisboeken die ik ooit heb gelezen, zie ik geen reden om hem hier ineens Carlos te noemen. :) Jansjee3 6 apr 2009 17:32 (CEST)

Vraag

Ik ben net aangesteld als moderator, waarvoor hartelijk dank nat., maar heb een vraag, is hier een "werk-in-uitvoering"sjabloon? Greenday2 24 okt 2008 19:18 (CEST) Laat maar, heb het al gevonden ;) Greenday2 24 okt 2008 20:20 (CEST)

Volgens mij foute regel in Wikiquette

Het gaat om het kopje "Ondertekenen" Er staat: Als je iets schrijft in een artikel, onderteken je dat met je naam. Ook op de overlegpagina onderteken je je bijdragen, zodat een gesprek tussen meerdere mensen goed te volgen is. Ondertekenen doe je in een wiki door het intypen van vier tildes: ~~~~ Dan komt er heel stoer je naam te staan zodat iedereen kan zien hoe goed jij bent ;-)

Wel, ik denk niet dat het de bedoeling is dat men IN een artikel zijn handtekening plaatst? Greenday2 24 okt 2008 22:17 (CEST)

Nee, ik ook niet. Het artikel is overigens niet alleen van de gebruiker die het artikel aangemaakt heeft, plus het feit dat het een encyclopedie is en het niet professioneel staat. Patricia 25 okt 2008 21:36 (CEST)
Jullie hebben helemaal gelijk veranderen jullie dit even? Delmoro 25 okt 2008 21:51 (CEST)

Complimenten!

Dag Patricia, Mijn complimenten voor het geschiedenis portaal. Ik denk dat dit voorziet in een behoefte vanuit het onderwijs. Bedankt voor je inzet. Wie maakt het nog completer? Delmoro 2 nov 2008 11:43 (CET)

Det er Portaal:Geschiedenis, bravo ! Ik kan ze (Speciaal:AllePaginas) dat Portaal: er niet een naamruimte in Wikikids. You schould add it !
Ze ook een frag op het interwikis Astirmays 2 nov 2008 14:36 (CET)

Barack Obama

Beste mensen, Vind iemand het leuk om het artikel Barack Obama uit te breiden en er een goed artikel? Het zou leuk zijn als dat het artikel van de maand januari 2009 wordt, omdat hij dan ingehuldigd wordt. Patricia 9 nov 2008 17:57 (CET)

Ik meende dat Beatrix het artikel van de maand Januari wordt en Grote Pier van de maand februari dus dat zit er niet in. Je kunt het best uitbreiden hoor, daar niet van!

Grote Pier

Ik heb vanochtend het artikel Grote Pier helemaal uitgebreid en het is vanochtend besloten dat het het artikel van de maand februari 2009 gaat worden, goed hé? En dan te bedenken dat het artikel toen ik hier kwam alleen maar één regeltje was, nu is het één van de beste artikelen van deze website!

Wikikids:Nominaties

Beste moderators,

Nogmaals vraag ik aandacht voor Wikikids:Nominaties. Hier moet nog gestemd worden! Zou iedereen zo vriendelijk willen zijn daar even te kijken en je mening kenbaar te maken? Alvast bedankt, Patricia 4 dec 2008 15:55 (CET)

Die nominaties, dat is voor wie de prijzen krijgt, ja toch (de awards?) Annak 4 dec 2008 16:00 (CET)
Ja, welke artikelen een award krijgen. Patricia 6 dec 2008 12:24 (CET)

Kerstman

Wil een moderator misschien even deze deze titelwijziging ongedaan maken? Het lijkt me niet de bedoeling dat Kerstman verwijst naar Sinterklaas en informatie over de Kerstman onder Kerstman (Amerika) komt te staan. Groet, Forrestjunky 4 dec 2008 17:06 (CET)

Wat heeft de kerstman voor betekenis in Nederland? Het is gewoon een figuurtje dat als decoratie aan een kerstboom hangt. Het zou toch altijd een klein artikel blijven - het leeft niet echt hier. En het is een afgeleide van Sinterklaas.Annak 4 dec 2008 17:15 (CET)
Dit is absolute onzin, Annak. Yeah right: Het is gewoon een figuurtje dat als decoratie aan een kerstboom hangt. Juist in het artikel van de Kerstman zou je kunnen vermelden dan het is afgeleid van Sinterklaas. Hoewel ik dat artikel ook absolute onzin is vind. Copyright 4 dec 2008 17:34 (CET)

Nou, duidelijk. En hoezo is het artikel over Sinterklaas onzin? Ik bedoel: het is slecht geschreven, maar de figuur op zich is vermeldenswaardig. De kerstman, nou nee, die niet. Niet hier. Annak 4 dec 2008 17:46 (CET)

Natuurlijk is sinterklaas vermeldenswaardig. Ik snap ook wel dat Wikikids een encyclopedie is speciaal voor kinderen, maar 't is natuurlijk ook wel van belang dat je een neutraal artikel plaatst. Neem bijvoorbeeld dit artikel eens door. Copyright 4 dec 2008 18:00 (CET)
Welke website is dat? Daar zou ik graag aan willen werken! Annak 4 dec 2008 18:33 (CET)
Dat moet je zelf maar even uitvogelen. Copyright 4 dec 2008 18:45 (CET)
Dat is kinderwiki.net Greenday2 4 dec 2008 21:12 (CET)

Beste mensen,

Zouden jullie elkaar iets aardiger willen toespreken? Jullie raken helemaal verhit lijkt het wel. En dat is zeker niet de bedoeling. Het artikel Kerstman en Sinterklaas kunnen heel goed bestaan naast elkaar op WikiKids. In Nederland vieren we zowel Sinterklaas als Kerst. Dat de Kerstman iets typisch Amerikaans is maakt niet uit. Als je een artikel nog niet goed vindt, pas het dan aan. Een waarschuwing dus aan allen die zo verhit hier aan het werk gaan. WikiKids is een kindvriendelijke omgeving en dat willen we graag zo houden. Gebruikers die zich niet netjes gedragen zullen we blokkeren. Laat het niet zo ver komen. Gerarddummer 4 dec 2008 18:50 (CET)

In een discussie kan het er soms heet aan toe gaan, Gerard. En dat moet zo nu en dan best kunnen... Het laatste deel kan ik niet echt plaatsen bij deze 'discussie'. Copyright 4 dec 2008 19:06 (CET)

Hoho, we gaan toch geen mensen blokkeren vanwege een discussie? Ik bedoel - dit is "het Clubhuis" en niet "de Boomhut"... malla namen :) Annak 4 dec 2008 22:09 (CET)

Daarom, ik kan dat deel niet helemaal plaatsen bij deze discussie ;-) Mensen monddood maken doen we niet aan... Copyright 4 dec 2008 22:12 (CET)

Inderdaad. Trouwens, Copyright, wat vind je van mijn nieuwste artikel Sulla? Annak 4 dec 2008 22:23 (CET)

Mooi artikel hoor. Copyright 5 dec 2008 19:14 (CET)

wellantcollege

Kent er iemand deze school? Greenday2 5 dec 2008 12:43 (CET)

Wat bedoel je, Greenday? Wil je iets bepaalds weten over die school of alleen of hij bestaat? Het is een redelijk bekende naam, ik ken hem wel. Eigenlijk een scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs en beroepsopleidingen. Het Wellantcollege heeft allerlei verschillende scholen in verschillende steden. Forrestjunky 5 dec 2008 14:01 (CET)
Ah :P Greenday2 5 dec 2008 15:53 (CET)

Bedankje!

Ik wil graag iedereen bedanken die zich heeft ingezet om het vandalisme probleem op te lossen! Dit is mooi om te zien hoe verschillende mensen ontzettend hard hebben gewerkt om het weer netjes te maken. Complimenten. Delmoro 7 dec 2008 20:24 (CET)

Dag Patricia

Je hebt het er maar druk mee. Zijn er nog veel wijzigingen? Zo ja waar kan ik ze makkelijk vinden. Delmoro 7 dec 2008 20:50 (CET)

Bedoel je degene door Gebruiker:Nockelbik en Nickelbok? Patricia 7 dec 2008 20:51 (CET)
Ja
Hier (voor Nockelbik) en hier (voor Nickelbok). Bij de laatste heb ik alles al terug gedraaid. Met de eerste ben ik nog bezig (vooral nakijken omdat het meeste al is gedaan). Wat betekend Awaw trouwens?Patricia 7 dec 2008 21:07 (CET)
Ik heb ze nu allemaal gehad, dus als het goed is zijn nu alle bewerkingen die hij heeft gemaakt weer terug gedraaid! Patricia 7 dec 2008 21:28 (CET)

(Sjabloon:)CURRENTTIME

Beste oprichters/moderators,

Wie kan zorgen dat het sjabloon (?) Currenttime een uur vooruit wordt gezet? Patricia 8 dec 2008 13:44 (CET)


Netiquette moderatoren

Dag allemaal,

Ik heb een pagina aangemaakt met de netiquetteregels voor moderatoren. Zouden anderen hier ook nog naar willen kijken en eventueel aanvullen en verbeteren? Alvast bedankt. Gerarddummer 19 dec 2008 16:56 (CET)

Ik heb het gezien, en het is goed dat het er staat :). Ik zal een andere keer kijken of ik het kan verbeteren of aanvullen. Groetjes, Patricia 19 dec 2008 22:07 (CET)

Prima initiatief Gerard, geen aanvullingen momenteel. Harry.spoelstra 22 dec 2008 00:28 (CET)

Sjabloon:Beginnetje

Beste moderators (en andere gebruikers),
Sommige mensen denken dat het Sjabloon:Beginnetje bovenaan de pagina hoort, maar dit is niet zo; hij hoort onderaan de pagina (net boven de categorie dus). Wil iedereen hierop letten? Ik zou hieronder graag een reactie krijgen van de personen die dit gelezen hebben (zo weet ik ook wie het gezien heeft). Groetjes, Patricia 19 dec 2008 22:05 (CET)

Dag Patricia, ik vind het prima hoor maar wie heeft dat bepaald? :-) fijne vakantie. En gaat het goed met je gezondheid?Delmoro 19 dec 2008 22:11 (CET)
Het sjabloon wordt op de wikipedia's onderaan de pagina gezet, niet bovenaan. En als degene die het sjabloon hier heeft aangemaakt zeg ik ook dat het onderaan de pagina hoort. Om je laatste vraag te beantwoorden; Het gaat niet zo goed met mijn gezondheid. Ik zal er verder niet diep op ingaan, maar ik heb al vanaf jongs af aan problemen met mijn gezondheid (veel ziek) en het wordt steeds maar meer (en erger). Jij ook een fijne vakantie! Patricia 19 dec 2008 22:26 (CET)
Inderdaad, geheel mee eens. Die dingen horen helemaal niet bovenaan. Copyright 19 dec 2008 22:33 (CET)
Oke maar wat is logisch voor kinderen van 7 tot 15 jaar en de meeste gebruikers die hier komen lezen zijn tussen de 8 en 12. Delmoro 19 dec 2008 22:36 (CET)
Logisch of niet... Onderaan is het al lelijk, zo'n sjabloon, laat staan bovenaan! Onderaan dus ;-) :P Greenday2 20 dec 2008 08:19 (CET)
Dit lijkt mij geen goed argument WikiKids moet functioneel en zo eenvoudig mogelijk zijn voor onze doelgroep. Mooi staat op de tweede plaats. Dus graag op deze basis argumenten.Delmoro 20 dec 2008 10:38 (CET)
Het is natuurlijk altijd mogelijk om het aan te passen ;-) Copyright 20 dec 2008 18:45 (CET)

Als ik naar dit sjabloon kijk ga ik er vanuit dat het bovenaan staat. Het valt direct op en is het eerste wat je leest, daardoor word je eerder uitgenodigd om het aan te passen. Indien het eronder staat zie je het pas na het lezen van het artikel, voor die tijd denk je wellicht dat je compleet artikel aan het lezen bent. Voor kinderen is het duidelijker. Dit geldt ook voor werk in uitvoering, dat moet je ook direct weten dat iemand daar nog mee bezig is en ....dat wil je graag direct weten. Harry.spoelstra 22 dec 2008 00:35 (CET)

Sjabloon:Werk en Sjabloon:Beginnetje zijn twee verschillende sjablonen. Werk hoort bovenenaan, beginnetje onderaan. Bovendien zie je bij een beginnetje het sjabloon ook meteen als je op de pagina komt. Hij hoort gewoon onderaan, absoluut niet bovenaan. Patricia 22 dec 2008 19:59 (CET)

Israel

Hier, ik heb het artikel verbeterd:

http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/Isra%C3%ABl?title=Isra%C3%ABl&diff=76134&oldid=76133

Oh, en hoezo was de gegeven tekst een belediging voor de joodse mensen? Was dat niet net zo goed een belediging voor de islamitische mensen - of is dat minder erg? Zo komt jouw commentaar bij jouw edit wel over GreenDay2. We kunnen de lezers hier niet een partijdige visie op het Israel-Palestina conflict voorschotelen - de feiten moeten we hier duidelijk en simpel weergeven zonder de negatieve kanten van één van beide partijen weg te laten. Jij "vatte iets op als een belediging tegen de joden"? Welnu, ik vat het een en ander op als een beleding tegenover het Palestijnse volk en de islamitische bevolking. Ik heb het artikel nu aangepast, hopelijk is het zo beter. Ik wil hier liever niet te veel eigen meningen zien - we mogen niet pro-Israel artikelen gaan schrijven en tekst verwijderen die niet positief genoeg is tegenover joodse mensen - tegenover moslims mag dat zeker wel? Annak 20 dec 2008 10:45 (CET)

Er stond:"Toen kwamen Joodse mensen. Ze wilden er allemaal wonen, maar ze kregen ruzie want ze wilden allemaal het meeste hebben. Toen ging het helemaal fout omdat ze allemaal hebberig waren. Nu is er veel oorlog." -> Als dit onpartijdig is... Is maar normaal dat ik zulke onzinnige teksten weghaal? En wat hebben moslims hiermee te maken? Greenday2 22 dec 2008 11:23 (CET)

afbeeldingen en tekst

Dag allemaal,


Ben aan het proberen om voor de portalen de verwijzingen naar de handleidingen duidelijker te maken. Het leek me aardig om dit met afbeeldingen te doen. Ben al ff aan het experimenteren op: Gebruiker:Gerarddummer/zandbak. Toelichtende tekst zou links moeten komen en afbeelding recht. En dat netjes onder elkaar uitgelijnd. Het lijkt nu nog nergens op moet ik zeggen. Iemand een idee hoe ik dit voor elkaar kan krijgen? Gerarddummer 30 dec 2008 13:25 (CET)


Gelukkig 2009

Dag allemaal,

Iedereen een gelukkig 2009 gewenst.

Gerarddummer 1 jan 2009 10:17 (CET)

Ja, een gelukkig nieuwjaar!! Patricia 1 jan 2009 12:53 (CET)
Ook ik wens iedereen een gelukkig nieuwjaar met veel wikikids plezier! Delmoro 1 jan 2009 13:39 (CET)

Voorstel/idee

Hoi iedereen,

Als je een pagina bewerkt, staat er onderaan een vak met allerlei speciale tekens. Hier staan ook bijvoorbeeld [[Categorie:]] en #redirect[[]] bij. Mijn voorstel is om er ook veelgebruikte sjablonen bij te zetten, te denken aan {{Werk}} en {{Beginnetje}}. Ik weet niet wie dit kan veranderen, maar het zou het denk ik voor iedereen makkelijker maken. Patricia 23 jan 2009 11:32 (CET)

Ja, het er hier : MediaWiki:Edittools Astirmays 25 jan 2009 01:42 (CET)
Look at ours, we also have smileys in it (and we use them !) Astirmays 25 jan 2009 01:46 (CET)
Ik heb dit bericht enige tijd geleden gepost, kan ik een reactie krijgen van de andere moderators/systeembeheerders? Patricia 6 feb 2009 20:35 (CET)
Bij deze uitgevoerd. Copyright 7 apr 2009 19:35 (CEST)

Auteursrecht Beschermend

Hallo,

Ik wil op youtube een filmpje zetten over een tekenfilmserie... maar als ik hem upload staat er iets over auteursrecht.

- Hoe kan ik mijn filmpjes wel laten lukken? - Moet ik dan geld betalen?

Een reactie zou heel fijn zijn! Bedankt.

Gr. Toph1995 :D


Dag Toph1995

Als je een film zelf gemaakt hebt kun je die zonder problemen uploaden.

Gerarddummer 8 feb 2009 22:57 (CET)

Afbeeldingenlijsten

Dag allen,

Wat is het verschil tussen Kids -> Afbeeldingen http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/Speciaal:Afbeeldingenlijst En Begeleiders -> Afbeeldingenlijst http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/Speciaal:NieuweAfbeeldingen

bij die bovenste is geen voorvertoning, dus volgens mij zegt dat kinderen weinig of niets?

--Webmaster 24 mrt 2009 19:28 (CET)

De laatste geeft alleen een overzicht van de nieuwe afbeeldingen. Speciaal:Afbeeldingenlijst geeft een overzicht weer van alle afbeeldingen op Wikikids. Copyright 7 apr 2009 19:29 (CEST)

Beeldbank

De link naar "Alle afbeeldingen" op http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/Wikikids:Beeldbank werkt niet. Weet iemand waar die naartoe zou moeten verwijzen??

--Webmaster 25 mrt 2009 22:22 (CET)

Aangepast Copyright 7 apr 2009 19:32 (CEST)

Beeldbank: Blokje voor links

Kan iemand voor mij een blokje maken op de pagina "Beeldbank" om links naar sites met rechtenvrije afbeeldingen op te nemen?

Deze staan nu nog op: http://www.wikikids.nl/site/index.php?page=52&section=1, maar ik zou ze graag op WikiKids zelf hebben staan.

Dank voor het meedenken,

Harm

--Webmaster 25 mrt 2009 22:30 (CET)


Heb ze toegevoegd aan [2]

Herinrichting Portalen en voorpagina

Dag allemaal,

Om iedereen te stimuleren een bijdrage te leveren op WikiKids is het denk ik een goed idee om op de voorkant en de verschillende portalen ook beginnetjes op te nemen. Met daarbij de vraag of het artikel uitgebreid kan worden. Misschien ook leuk om hier iets met een prijsvraag te doen? Beginnetjes hebben we genoeg: http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/Categorie:Beginnetje

Gerarddummer 4 apr 2009 10:26 (CEST)

Een prijsvraag? :P Wat voor prijs had je in gedachten? :P Greenday2 4 apr 2009 11:15 (CEST)
Bijvoorbeeld een T-shirt van WikiKids. Een beetje in dezelfde trant als de Fotowedstrijd. Maar het is vooral bedoeld om duidelijk te maken dat iedereen een bijdrage kan leveren aan WikiKids en dat het nog lang niet af is.

Gerarddummer 8 apr 2009 10:46 (CEST)


Interwikilinks

Welke interwikilinks zouden jullie willen gebruiken? Zie bijv http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/Olifant

Bijv.

Als jullie codes doorgeven, regel ik het technisch. Marjon 7 apr 2009 15:24 (CEST)

Gewenste codes + links:
  • ....
  • ....
Volgens mij zijn dat ze wel. Ik zou ze wel voluit schrijven: "Deze pagina op Wikipedia NL", "Deze pagina op de Franse WikiKids"... --Webmaster 7 apr 2009 15:41 (CEST)
En voor het Engels: De 'volwassen' versie, of de 'simpele' versie? Marjon 7 apr 2009 17:13 (CEST)
Wat mij betreft de "simpele" uitvoering, daar kan onze primaire doelgroep wellicht het best mee overweg.
Weet niet wat de gewenste codes zijn maar nog een opmerking: we zouden ook nog kunnen linken naar de Duitse en Spaanse wikikids: http://grundschulwiki.zum.de/index.php/Hauptseite en http://es.vikidia.org/index.php/Vikidia:Portada Gerarddummer 14 apr 2009 10:45 (CEST)

Bovenstaande interlanguage links heb ik 'besteld'. Marjon 22 apr 2009 14:02 (CEST)

En het is al klaar, zie:
Marjon 22 apr 2009 14:58 (CEST)

Lege artikelen

Krijg ik toestemming om de artikelen zonder tekst met enkel een link naar een filmpje te verwijderen? Ik heb dit al eerder gedaan, maar toen werden m'n wijzigingen gewoon terug gedraaid... Greenday2 7 apr 2009 20:06 (CEST)

Hallo Greenday2< We waarderen het zeer dat je acties onderneemt op wikikids, maar de artikelen waar alleen een link bijstaat zijn bedoeld voor kinderen die een artikel willen schrijven en niet precies weten waarover! Ze kunnen dan het filmpje kijken en daarna een artikel erover schrijven. Maar andersom is het natuurlijk ook bedoeld als informatie zij het dat de informatie dan als filmpje bij de gebruiker komt. Er is indertijd door veel mensen tijd geïnvesteerd om alle filmpjes van klokhuis, beeldbank ed. op te nemen. Wat wel handig zou zijn dat er een aparte lijst kan komen voor leerkrachten en kinderen waar dit soort artikelen vermeld staat, om na bekijken van filmpje een artikel te kunnen schrijven. Zie je daar wel kans toe? Dus een inventarisatie van dit soort artikelen. Harry.spoelstra 8 apr 2009 08:56 (CEST)

Ik wil dit gerust doen, want die artikelen storen me verschrikkelijk ;) Greenday2 8 apr 2009 10:01 (CEST)

Moderatorschap

Beste medemoderators;

als iemand moderator wil worden op wikipedia; wordt daar een stemming over gehouden; misschien kunnen we dit ook op wikikids doen? Greenday2 9 apr 2009 15:59 (CEST)

Vooralsnog kunnen moderatoren zich opgeven via een link naar een contactformulier en zal de stichting hierin besluiten nemen. --Webmaster 9 apr 2009 16:01 (CEST)
Is het niet goed ook eens te kijken wat de "gemeenschap" van de aspirant-moderator denkt? Greenday2 9 apr 2009 18:46 (CEST)
Ik ben het geheel eens met Webmaster, Greenday. Een groot gedeelte van de gemeenschap op Wikikids is erg jong en kan naar mijn mening niet (goed) inzien of iemand wel of niet moderator zou moeten worden. Copyright 9 apr 2009 19:37 (CEST)

Ben het hier helemaal mee eens, we hebben die discussie al eerder gehad, het hoort wel zo op een wiki, maar gezien onze onderwijsachtergronden vinden we het nog steeds raadzamer om dit op deze manier te doen via het contactformulier. We proberen hiermee op save te spelen. Harry.spoelstra 10 apr 2009 00:53 (CEST)

Ok, copyright heeft wel gelijk ;) Greenday2 10 apr 2009 09:57 (CEST)

God & Jezus

Het is af! Mijn meesterwerk(en), het artikel: Jezus! Heeft vier afbeeldingen (allemaal zonder copyright, juiste licentie, etc.), is land, meerdere kopjes, veel informatie (ook over Jezus in de Islam & Jodendom), etc.

Het artikel God, heb ik ook gemaakt, ook behoorlijk uitgebreid, met drie afbeeldingen, veel informatie over God in verschillende geloven, en beide artikelen hebben ook een bronnenlijst met daarop de gebruikte bronnen! Misschien iets voor "Artikel van de Maand"? Jansjee3 18 apr 2009 21:47 (CEST)

Distributielijst moderatoren

Ik wil graag een Emailadres moderatoren@wikikids.nl aanmaken, maar heb dan van de moderatoren even een E-mailadres nodig. Wil je dit mailen aan harm@wikikids.nl?

Groet,

Harm Hofstede

Leuk dat je er toch mee bezig bent, Harm. Zijn leden van de projectgroep ook ingeschreven? Copyright 21 apr 2009 17:44 (CEST)

Wikikids:Te verwijderen afbeeldingen

Het project om alle bestanden te controleren is nu gereed. Vragen kan je kwijt op de overlegpagina aldaar, of op mijn overlegpagina. Graag wil ik jullie nog éénmaal verzoeken jullie eigen afbeeldingen te checken. Copyright 21 apr 2009 17:46 (CEST)

Dag Copyright, hoe zie ik snel welke afbeeldingen ik heb geupload? Gerarddummer 13 mei 2009 22:38 (CEST)


ongecategoriseerde artikelen

Dag allemaal, ben druk bezig om alle ongecategoriseerde artikelen van een categorie te voorzien. Van de 750 artikelen zonder cat zijn er nog zo'n 350 over. Schiet dus op. Tijdens dat proces kijk ik ook of er op de afbeeldingen de juiste licentie zit. Zo niet dan plak ik daar het auteurssjabloon op. Dit niet om direct al die afbeeldingen weg te gooien maar om inzicht te krijgen welke afbeeldingen straks vervangen moeten worden door een afbeelding met de juiste licentie. Een fikse klus moet ik zeggen maar wel waard om te doen. Ook plak ik op veel artikelen het sjabloon beginnetje of afbeelding gewenst. Ik denk dat dit straks een hele goede lijst is om te gebruiken voor de superschrijfwedstrijd. Wie wil helpen is van harte uitgenodigd. Gerarddummer 13 mei 2009 22:38 (CEST)

Hoera, alle artikelen zijn voorzien van categorieën. De volgende stap is alle afbeeldingen langslopen en deze vervangen als er geen auteursrechten opzitten. Wie helpt mee. Dus niet alleen afbeeldingen weggooien maar direct vervangen voor geschikte afbeelding. Gerarddummer 16 mei 2009 22:08 (CEST)
Ze kunnen hier worden gevonden : Speciaal:NietGecategoriseerdeAfbeeldingen Astirmays 18 mei 2009 23:43 (CEST)
Dag Astirmays, Pfff. Ik bedoelde dat ik de artikelen van een categorie voorzien had. Maar zie nu dus ook dat de afbeeldingen ook nog een categorie moeten hebben. Flinke klus. Zal de afbeeldingen ook langslopen. En direct kijken of er een sjabloon op geplakt is. Wie wil helpen is van harte uitgenodigd. Gerarddummer 21 mei 2009 16:48 (CEST)

Even een werkwijze voor het doorlopen van de afbeeldingen. Als er bij een afbeelding geen sjabloon voor afbeelding is opgenomen zet ik er in eerste instantie het auteurssjabloon op. Dit doe ik om alle afbeeldingen in beeld te krijgen die hier niet van zijn voorzien. Als alle afbeeldingen van een categorie zijn voorzien wil ik alle afbeeldingen nog een keer langslopen en vervangen waar mogelijk door een afbeelding met licentie. Lijkt beetje dubbel werk maar vind ik wel handig om productiewerk te maken met de cat. En dan is er nog de categorie afbeeldingen die niet bij een artikel wordt gebruikt: [3]. Mijn voorstel hiervoor is om afbeeldingen waarop een licentie zit te behouden en te voorzien van een categorie. Afbeeldingen die niet worden gebruikt en waar geen licentie opzit kunnen worden verwijderd. Als iemand het er niet mee eens is dan hoor ik het graag. Gerarddummer 21 mei 2009 17:09 (CEST)

Hoera, alle ongecategoriseerde afbeeldingen zijn langsgelopen en voorzien van een categorie. Was een aardige klus maar wel noodzakelijk denk ik.
De volgende stap zal zijn om de categorie: Diversen en Van alles en nog wat (Categorie:Van_alles_wat;_door_ons_te_bekijken_en_voorzien_van_goede_categorie langs te lopen. Daarna begin ik aan de categorie Auteur om daar de juiste afbeeldingen bij te vinden. Gerarddummer 1 jun 2009 14:39 (CEST)
Done, volgende stap is alle afbeeldingen uit de categorie Auteur nalopen en vervangen door afbeeldingen met licenties. Gerarddummer 3 jun 2009 08:54 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Clubhuis/Archief/6&oldid=642915"