Whitney Houston

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Whitney Houston
Whitney.jpeg
Persoonlijke informatie
Volledige naam Whitney Houston
Bijnaam the queen of pop
Land Verenigde Staten Verenigde Staten
Geboortedatum 9 Augustus 1963
Geboorteplaats
Overleden 11 februari 2011
Overleden te
Gehuwd met /
relatie
Carrière
Beroep
Bekend van
Actief 1979-heden
Genre(s) Pop
Label ARISTA RCA RECORDS
Website
Portaal Portaalicoon Muziek

Whitney Elizabeth Houston (Newark, 9 augustus 1963Beverly Hills, 11 februari 2012) was een Amerikaanse zangeres en actrice. Die hits scoorde met Will always love you, i wanna dance with soembody en i have nothing. Ze begon als klein meisje al met zingen in een gospelkoor. Ze had ook een beroemde tante die Gladys Knight heet. Ze brak eenmaal door toen de broer van Michael Jackson: Jackie Jackson een deal voor haar sloot bij het platenlabel: ARISTA records. Waarbij ze een klein hitje scoorde met hold me. Ze begon als klein meisje al met zingen in gospel koor. Ze had ook een beroemde tante die Dionne Warick heet. Ze brak eenmaal door toen de broer van Michael Jackson: Jackie Jackson een deal voor haar sloot bij het platenlabel: ARISTA records. Waarbij ze een klein hitje scoorde met hold me. Whitney wilde daarna een nieuwe hit en die kreeg ze met i wanna dance dat in 1987 uitkwam en wat het over de hele wereld goed deed. Ook won ze een Grammy Award en een American music award.

The Bodyguard

De Bodyguard is een film die in 1992 uitkwam de hoofdrol spelers waren: Kevin Costner en Whitney Houston. De titelsong was i will always love you die wereldwijd op nummer 1 kwam en in sommige landen het hele jaar op nummer 1 bleef. Het bijbehorende album werd 45 miljoen keer verkocht. En staat op nummer 2 van bestverkochte albums wereldwijd allertijden. Toch bleef het jarenlang stil om Houston. In 2000 kwam een verzamelalbum uit die het redelijk deed.

De ommekeer

Na 2000 ging het bergafwaarts met Whitney, ook werd ze vaak gezien met drugs, waar ze ook aan verslaafd raakte. Gedeeltelijk kwam dat door haar man Bobby Brown. In 2005 ging ze naar de verslaving's kliniek toe. En kickte daarna af. Maar in 2006 ging Whitney Houston falliet en moest haar huis verkopen. Maar in 2009 kwam ze terug, met volgens tijdschrift vogue de slechtste Tour allertijden.

Houston we've got a problem

De Tour begon in Denemarken waar ze uitgefloten werd door het publiek, in de andere concerten was dat niet anders. Door deze grote teleurstelling stopte ze op 3 kwart van haar Tour en de nog komende concerten werden geannuleerd. Op 11 februari 2012 overleed Houston in haar huis in Beverly Hills. Ze is 48 jaar geworden.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Whitney_Houston&oldid=393560"