Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Virtual reality

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Virtual reality bij soldaten.

Virtual reality is in het Nederlands virtuele werkelijkheid. Je hebt een bril op (hmd Head Mounted Display) en je ziet een beeld dat eigenlijk niet bestaat. Je ziet een wereld voor je die eigenlijk er niet is. In de bril zitten sensoren die letten op de ogen, als je richting een voorwerp kijkt verscherpt het en als je je hoofd draait draait het beeld mee.

Waar wordt virtual reality voor gebruikt?

Virtual reality wordt gebruikt voor:

  • Opleidingen voor soldaten
  • Opleiding voor automonteurs.
  • Games
  • Opleidingen voor chirurgen (Da Vinci-robot)
  • Angsten te bestrijden zoals hoogtevrees

Misschien wordt het in de toekomst veel meer gebruikt.

Opleidingen voor soldaten

Soldaten trainen met een HMD om te oefenen met schieten en opstellingen op veldslagen. Het wordt tegenwoordig bij veel legers gebruikt.

Opleiding voor automonteurs

Door gebruik te maken van een virtual reality bril (HMD) en bijbehorend programma kunnen automonteurs stap voor stap de verschillende onderdelen onder de motorkamp loshalen, verwijderen en evt repareren. Dat is nog niet bij alle merken zo.

Games

Iemand die bezig is met virtual reality.

Virtual reality wordt nu ook voor games gebruikt. Met deze games loop je door de game.Het wordt vooral gebruikt voor schietgames. Dat ziet er zo uit. Meestal zit je in een soort houder en je loopt door met je voeten over een gladde plaat te lopen. Je ziet door een bril alles voor je. Hiernaast zie je hoe dat er uit ziet.

Opleidingen voor chirurgen

Chirurgen gebruiken voor hun opleiding virtual reality met een soort touchpad. Ze bedienen dat touchpad met ijzeren pennen en zien met de HMD wat er gebeurt in het lichaam van de patiënt.

Angsten bestrijden

Je zou het niet denken maar Virtual reality wordt ook gebruikt bij het bestrijden van angsten.Stel je voor je hebt hele erge hoogtevrees en je wil dat afleren. Dan zet je in de toekomst de HMD op en lijk je op een hele hoge berg testaan (wat natuurlijk niet is), en je gaat steeds een stukje hoger. En door dat bijv. iedere dag te doen ga je je angst beheersen. Het voordeel hier aan is dat je nooit van die heuvels of bergen kan vallen, een nadeel is dat dit speeltje best wel veel geld kost.

Oculus Rift

Oculus Rift is de HMD van nu. Het bedrijf was laatst ook nog in het nieuws omdat het bedrijf Facebook, Oculus heeft opgekocht. Een paar feiten over de Oculus Rift:

  • Het beeld is superscherp, en 3D.
  • Hij is compact
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Virtual_reality&oldid=681516"