Trainingscomplex Noord-Nederland

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Trainingscomplex Noord-Nederland
Trainings Complex Noord-Nederland2011-2.jpg
Informatie
Bijnaam TCN
Plaats Groningen
Capaciteit
Bouwjaar
Geopend 8 november 2006
Kosten
Architect(en)
Eigenaar
Beheerder
Bespelers FC Groningen
FC Groningen (beloften)
Eerste wedstrijd
Laatste wedstrijd
Gerenoveerd
Gesloten juni 2015
Afgebroken 17 juni 2015
Veldafmetingen
Oppervlakte
Vroegere namen
Naam tribunes
Portaal Portaalicoon Sport

Het Trainingscomplex Noord-Nederland (afgekort TCN) was een trainingscomplex in Groningen. Hier trainde FC Groningen tot mei 2015 voor zijn wedstrijden. Het complex bestond uit 1 heel voetbalveld, 1 half voetbalveld en een ruimte voor opslag- en kleedruimtes. Het trainingscomplex lag bij de Euroborg en naast de Mediacentrale.

Sinds 2015 maakt FC Groningen gebruik van het Sportpark Corpus den Hoorn.

Geschiedenis

Toen bekend werd dat FC Groningen het Oosterparkstadion vanaf 2007 zou verlaten moest er een nieuwe locatie worden gezocht waar de club kon trainen voor de wedstrijden. In eerste instantie was er bij de Euroborg geen ruimte, waarop er verder werd gekeken naar een andere locatie. Deze werd gevonden bij de A7 bij Zuidbroek.

Ondanks de beschikbare locatie bij Zuidbroek wilde FC Groningen liever in Groningen blijven trainen, mede vanwege tijdsdruk en het feit dat de club deze locatie al verkend had. Hierdoor werd er gekeken of het niet alsnog mogelijk was om een trainingscomplex te bouwen bij de Euroborg. Na onderzoek bleek dat het mogelijk was om anderhalf voetbalveld te leggen achter het stadion, naast de Mediacentrale. De gemeente Groningen reageerde hier positief op en gaf toestemming voor het aanleggen van het trainingscomplex.

Op 8 november 2006 werd het trainingscomplex officieel in gebruik genomen. De stadionboog van het oude stadion uit 1964, met daarop de 17 letters Stadion Oosterpark, stond ook op het trainingscomplex. Op 17 juni 2015 werd het trainingscomplex afgebroken. Tegenwoordig staat op deze plek het TopsportZorgCentrum van FC Groningen, dat op 13 oktober 2018 werd geopend.

Externe links


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Trainingscomplex_Noord-Nederland&oldid=572788"