Sportpark Corpus den Hoorn

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sportpark Corpus den Hoorn
SportparkCorpusDenHoorn.jpg
Informatie
Bijnaam Corpus den Hoorn
Plaats Groningen
Capaciteit
Bouwjaar
Geopend 1972
Kosten
Architect(en)
Eigenaar
Beheerder
Bespelers FC Groningen
Jong FC Groningen
Amateurs:
GRC Groningen (voetbal)
G.H.B.S. (hockey)
G.S.R.C. (rugby)
BSC Caribe (honkbal & softbal)
Eerste wedstrijd
Laatste wedstrijd
Gerenoveerd
Gesloten
Afgebroken
Veldafmetingen
Oppervlakte
Vroegere namen
Naam tribunes
Portaal Portaalicoon Sport

Het Sportpark Corpus den Hoorn is een sportpark in Groningen. Hier traint FC Groningen voor de wedstrijden en speelt Jong FC Groningen zijn thuiswedstrijden. Ook is het de thuisbasis van verschillende jeugdteams.

Het ligt aan de Laan Corpus den Hoorn in de Groningse wijk Corpus den Hoorn. Hoewel het sportpark al in 1972 werd geopend maakt FC Groningen hier sinds 2014 pas gebruik van. Daarvoor maakte de club jarenlang gebruik van het Trainingscomplex Noord-Nederland bij het Hitachi Capital Mobility Stadion.

Het sportpark Corpus den Hoorn bestaat uit zes voetbalvelden (waarvan vier met natuurgras en twee met kunstgras) één combiveld met kunstgras voor rugby en voetbal, één combiveld met kunstgras voor American Football en voetbal, vier hockeyvelden met kunstgras, twee softbalvelden met natuurgras, één wielerbaan en één oefenhoek met natuurgras.

Externe links


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Sportpark_Corpus_den_Hoorn&oldid=572784"