TMF Nederland

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
TMF Nederland
TMF Logo.svg
Logo TMF (The Music Factory) Nederland
Slogan
Rechtsvorm
Oprichting 1 mei 1995
Voorganger
Opheffing 1 september 2011
Oorzaak einde
Oprichter Dan Ligtvoet
Onderdeel van
Eigenaar MTV Networks Benelux, tegenwoordig Paramount Global
Sleutelfiguren
Land Vlag van Nederland Nederland

Vlag van België België

Locatie eerst Bussum, later Amsterdam
Werknemers
Producten Muziek-, realityprogramma's
Sector televisie
Industrie Commerciële omroep
Omzet
Winst

Website
Portaal Portal.svg Economie

TMF Nederland (The Music Factory; in 1995 TMF6 en van 1995 tot 2002 TMF9 geheten) was een Nederlandstalige televisiezender die sinds 1995 vooral videoclips van popmuziek, muziekprogramma's en programma's voor jongeren uitzond. Dit gebeurde eerst vanuit een studio in Bussum en later in 2007 vanuit Amsterdam. Vanaf april 2011 was de zender niet meer analoog via de kabel te ontvangen. Alleen nog maar digitaal. Op 1 september 2011 kwam vervolgens ook daar een einde aan, waarmee het doek definitief viel voor TMF. TMF werd op 1 mei 1995 gelanceerd door Lex Harding (toenmalig directeur van Radio 538). TMF behoorde toen tot het bedrijf Wegener Arcade (een combinatie van Wegener uitgevers en Arcade Music Group dat in 2000 uit elkaar ging). In 2002 werd het door MTV overgenomen. In 2011 nam de populariteit van TMF snel af en van 1 januari tot en met 3 april 2011 was de zender alleen nog maar te zien van 6.00 tot 15.00 uur. Op de overige tijden was Comedy Central te zien. De concurentie van Comedy Central werd steeds groter. Als gevolg daarvan verhuisden sommige VJ's naar MTV. Op 4 april nam Kindernet de plaats in van TMF. Op 1 september 2011 werd het kanaal (inclusief alle digitale kanalen en het internetkanaal) definitief opgeheven.

VJ's

Bekende vj's van het eerste uur waren Presentatoren of vj's van het eerste uur waren Sylvana Simons, Bridget Maasland, Isabelle Brinkman, Fabienne de Vries, Ruud de Wild, Michael Pilarczyk, Wessel van Diepen en Erik de Zwart. Later kwamen Tooske Breugem, Daphne Bunskoek, Mental Theo, Jeroen Post, Sonja Silva en Renée Vervoorn. Anderen volgden zoals Sylvie Meis, Jeroen Nieuwenhuize, Renate Verbaan en Miljuschka Witzenhausen

In 2020 heeft Erik de Zwart nog geprobeerd TMF nieuw leven in te blazen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=TMF_Nederland&oldid=875218"