Bussum

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het wapen van Bussum
Het wapen van Bussum

Bussum is een dorp naast Naarden. Het is sinds 1 januari 2016 onderdeel van de gemeente Gooise Meren.

Een bekend herkenningspunt in dit dorp is de katholieke Koepelkerk. Naast deze kerk stonden een lagere school en kleuterschool waar nog lesgegeven werd door nonnen.

Bussum heeft ook 2 treinstations. 1 station deelt Bussum samen met Naarden, genaamd Naarden-Bussum. Bussum heeft ook een 2e eigen station, Bussum-Zuid. Vanuit Bussum kun je in 3 verschillende richtingen met de trein reizen. Je kunt naar Amsterdam, Utrecht en Amersfoort.

Bussum kent een gezellig winkelhart, waar kleine ambachtwinkeltjes nog naast grote winkelketens kunnen bestaan.

Bussum telt circa 31.000 inwoners. Het heeft een oppervlakte van 8 km2 en heel weinig water. Bussum maakt deel uit van het Gooi en is de kleinste en dichtbevolkste gemeente in het Gooi. Bussum is een dorp met stedelijke kenmerken. Het heeft een mooi theater genaamd t'spant. Daar zijn regelmatig prachtige shows te zien.

Bussum kent ook een aantal verschillende sportverenigingen waaronder de voetbalclubs SDO, BFC en AW. HCAW (Honkbal Club Allen Weerbaar) is de bekendste sportvereniging in Bussum. De volgende sportverenigingen zitten onder andere ook in Bussum: korfbal, handbal, atletiek en zwemmen.

De slogan van Bussum is Hart van het Gooi.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Bussum&oldid=714024"