Station Venlo

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Venlo (Vl)

Station Venlo (2).jpg

Opening 21 november 1865
Plaats Venlo
Deelgebied Flag of Limburg (Netherlands).svg Limburg
Land Vlag van Nederland Nederland
Aantal perrons 2
Aantal perronsporen 5
Spoorlijn Maaslijn of Heilige lijn
Staatslijn E
Staatslijn G
Aantal reizigers 4966 (2018) per dag
Portaal Portal.svg Openbaar vervoer

Station Venlo is een spoorwegstation in de Limburgse stad Venlo. Het station ligt aan de Maaslijn naar Nijmegen, de Staatslijn E tussen Breda en Maastricht en de Staatslijn G naar het Duitse Vierssen.

Het station werd gebouwd in 1865. Het lag een stuk meer richting de Duitse grens. Het lag toen aan de spoorlijn tussen Hamburg en Parijs. Op de plek waar dit station ooit stond, ligt nu het Julianapark. Het tweede station werd later dichterbij het centrum gebouwd, aangezien er geen directe doorgang was. In 1958 werd het station vervangen door een ontwerp van Koen van der Gaast. Het ontwerp is typisch voor de Wederopbouw. Dit kun je zijn aan de grote luifel en de klokkentoren.

Tussen 2007 en 2010 werd het station verbouwd. De stationshal werd toen aantrekkelijk voor reizigers gemaakt. Oorspronkelijk zou de hal al in 2008 klaar moeten zijn, maar dit werd uiteindelijk verplaatst naar 2010.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Station_Venlo&oldid=760512"