Help mee! Maak een account of meld je aan.
Stem nu op: Amsterdam

Station Roermond

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Roermond (Rm)

Station Roermond, straatzijde.jpg

Opening 21 november 1865
Plaats Roermond
Deelgebied Flag of Limburg (Netherlands).svg Limburg
Land Vlag van Nederland Nederland
Aantal perrons 2
Aantal perronsporen 3
Spoorlijn Budel - Vlodorp
Staatslijn E
Aantal reizigers 11.378 (2018) per dag
Portaal Portal.svg Verkeer & Vervoer

Station Roermond is een spoorwegstation in de Limburgse stad Roermond. Het station ligt aan de staatslijn E tussen Maastricht en Breda en ook aan het Nederlandse deel van IJzeren Rijn naar Weert en Duitsland.

Het station lag oorspronkelijk aan de oostrand van de stad. Met komst van de spoortunnel in 1954 breidde Roermond zich naar het oosten uit. Hierdoor kwam het station in het midden van de stad te liggen. Hierdoor ontstond ook een verkeersprobleem in de stad. De tunnel kan het huidige verkeer niet meer aan, waardoor er files zijn. Plannen voor een tunnel of brug zijn nooit uitgevoerd.

Het station opende in 1865 en is ontworpen door Karel Hendrik van Brederode. Voor de opening bleek het station al te klein te zijn, waardoor het station uitgebreid werd met twee vleugels. In 1881 werd met de opening van de IJzeren Rijn de ingang veranderd. Ook zijn de vleugels uitgebreid.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Station_Roermond&oldid=642095"