Verbeter WikiKids vandaag nog!
Christmas ball icon.pngChristmas tree icon 1.png Wij wensen onze lezers fijne feestdagen. Christmas tree icon 1.pngChristmas bell icon.png
Stem nu opnieuw voor: de Gouden WikiKids Award 2022

Raoul Deleo

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Raoul Deleo
Raoul deleo-1632851640.jpg
Raoul Deleo
Persoonlijke informatie
Volledige naam Raoul de Leeuw
Bijnaam
Land
Geboortedatum 21 december 1968
Geboorteplaats
Overleden
Overleden te
Gehuwd met /
relatie
Carrière
Beroep Illustrator, grafisch ontwerper, Tekenfilm maker en art director
Bekend van 'Terra Ultima'
Actief 1993 - heden
Genre(s) Kinderboek,
Label
Website
https://raouldeleo.com/
Portaal Portaalicoon Kunst & Cultuur

Raoul Deleo, pseudoniem van Raoul de Leeuw, werd geboren op 21 december 1968. Hij is een Nederlandse illustrator, tekenaar en tekenfilm maker en art director.

Hij is afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

Hij is sinds 1993 werkzaam als illustrator en werd vooral bekend na het winnen van de Illustratie Jaarprijs van het NIC (de Vereniging voor Nederlandse illustratoren) in 1995.

Deleo werkt voornamelijk voor tijdschriften. Zijn werk is onder meer gepubliceerd in Vrij Nederland, Elsevier, Het Algemeen Dagblad, de VPRO-gids, Rails, Avenue, Man, Viva, Cosmopolitan, Playboy en Management Team. Vanaf 2004 is hij zich ook gaan toeleggen op het maken van animatiefilms. Zijn korte animatiefilms met het cartoonfiguurtje "Rufus" zijn daarvan een voorbeeld.

Op vraag van uitgever Rubinstein creëerde Raoul Deleo samen met schrijver Nienke Denenkamp een nieuw Gouden Boekje genaamd  'Het Kerstfeest der Dieren' .

De laatste jaren werkt hij als beeldend kunstenaar.

In 2022 won hij de Woutertje Pieterse Prijs en het Gouden Penseel voor het boek Terra Ultima (Samen met Noah J. Stern). Een wonderlijk boek waarin hij de dieren van Terra Ultima (de uitieme aarde) heeft samengebracht in tekeningen. Echte dieren ... of zijn verzinsels? Het is zelfs de vraag of Noah J. Stern wel bestaat. Het boek ligt dan ook op de grens van fictie en non-fictie.

Links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Raoul_Deleo&oldid=740497"