Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Overleg gebruiker:Webmaster/archief

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kidsportaal

Goed, leuk idee! Wat wordt precies de inhoud van het kidsportaal? Gewoon "een uitgebreide versie" van het welkomssjabloon, even kort door de bocht? --Webmaster 11:22, 30 maart 2007 (CEST)Enneh, gewoon de opzet van het moderatorportaal aanhouden? PS: wat een lege overlegpagina :) Knowledge 17:25, 1 maart 2007 (CET)

Het begin is te vinden op Portaal:Kids... Het moet grafisch worden, weinig tekst, afbeeldingen, duidelijke indeling, gericht op Kids.

Enne... ik ben meer actief achter de schermen, nog niet in de Wiki zelf...

Aha. Maar eh, wat vind je van de uiteindelijke versie van de hoofdpagina? Groets, Knowledge 21:55, 13 maart 2007 (CET)

A

Leuk om te horen :) Moeten we Portaal:Onderwijs ook veranderen? Dat word een klus zeg *pfoe*... Portaal:Moderator is niet zo aan veranderingen onderhevig, dus wat mij betreft blijft 'ie zo... wat vind jij? (Je kan hier antwoorden, je staat op mijn volglijst :)) Knowledge 23:13, 29 maart 2007 (CEST)

Het liefst zouden we álle portalen uiteindelijk in deze vormgeving hebben... Kan dat? --Webmaster 11:22, 30 maart 2007 (CEST)

Aan de andere kant is dat wel logisch ja. Ik zal niet zeggen dat het onmogelijk is hoor! Kan ik de Hoofdpagina nu vervangen door de voorstelpagina? Kijk alle sjabloontjes even door, vul aan waar nodig, dan kan 'ie erop! Knowledge 21:15, 3 april 2007 (CEST)

Jouw voorstel mag erop hoor, we zijn er zeer enthousiast over en het is heeeel veel beter dan wat er nu staat. Graag dus! --Webmaster 22:44, 3 april 2007 (CEST)

Beeldbank

Hallo, Graag dit sjabloon gebruiken: {{Afbeelding| |Wat staat er precies op de afbeelding?= |Waar heb je de afbeelding vandaan?= |Schrijf de complete link van de vindplaats op= |Wie heeft de afbeelding gemaakt?= |Heb je toestemming om de afbeelding te uploaden?= |Welke licentie?= }}

en de cat. vermelden.... Categorie:AfbGeschiedenis

Beeldbank

Hallo, Graag dit sjabloon gebruiken:

Beschrijving
Volledige link
Auteur
Licentie

en de cat. vermelden.... [[Categorie:AfbGeschiedenis]]

Land en locatiekaarten

Vanaf heden graag de land- en locatiekaarten alleen in de categorie Categorie:AfbLandkaarten zetten!! Bedankt voor de medewerking, Delmoro 09:04, 15 april 2007 (CEST)

Hoort deze opmerking wel op deze pagina? Ik heb nog nooit land- of locatiekaarten geplaatst... --Webmaster 12:18, 15 april 2007 (CEST)

Dag Webmaster, volgens mij ben jij ook mederator en zelfs sysop ik verwacht dan ook van jullie dat jullie andere er ook op zullen attenderen en zelf het goede voorbeeld geven. :-) Groet, Delmoro
Heel goed, ik zal eraan denken! En nu de zon weer in! --Webmaster 12:35, 15 april 2007 (CEST)

Kantlijn verspringt bij IE7

Hallo Harm, ik ben een nieuwe gebruiker hier afkomstig van Wikipedia. Mij viel op dat in IE7 (Vista) de linker kantlijn bij sommige pagina's naar links verspringt. Dit gebeurt i.i.g. bij pagina's waar een afbeelding of een ander element rechts float (dit is o.a. ook het geval bij je eigen gebruikerspagina). Ik heb hier een plaatje gemaakt van het verspringen bij mijn eigen gp. Bij mezelf heb ik het nu opgelost door de hele pagina-inhoud nog in een extra wrapper-div te plaatsen, maar misschien weet jij een goede structurele oplossing. Vriendelijke groet, Freestyle 25 aug 2007 13:35 (CEST)

Dag Freestyle, ik heb dit probleem zelf ook geconstateerd. Helaas kunnen we wijzigingen in de vormgeving (nog) niet zelf uploaden, zodat ik niet goed kan testen hoe ik het structureel kan oplossen (zonder weer problemen met andere browsers te creeeren). Ik hoop er in de komende weken op een testomgeving naar te kunnen kijken. Dank voor het meedenken! Webmaster 26 aug 2007 09:32 (CEST)

Ah okay, I see... Volgens mij zou je dit probleem overigens op zich ook enkel met CSS kunnen oplossen (bijv. in Common.css). Ik heb even wat geprobeerd en volgens mij zou deze regel CSS het probleem kunnen oplossen:
#bodyContent {width:100%;}
Maar als je liever de template-code zelf wijzigt is natuurlijk ook prima. Vriendelijke groeten, Freestyle 26 aug 2007 14:31 (CEST)


Gebruiker:Nockelbik

Beste Harm,

Gebruiker:Nockelbik (en Gebruiker:Nickelbok, die hij ook had aangemaakt, die is nu geblokkeerd) heeft heel veel schade aangericht hier op wikikids! Ik ben druk bezig alles terug te draaien, maar mij lukt het niet pagina's te beveiligen. Zou jij (licentie)sjablonen, zoals Sjabloon:Moderator, Sjabloon:Beginnetje, Sjabloon:Werk en Sjabloon:PD oud, kunnen beveiligen zodat alleen moderators het nog kunnen bewerken? Kun je IP-adressen ook blokkeren? Anders komt hij vast en zeker terug. Alvast bedankt, Patricia 7 dec 2008 15:21 (CET)

Het is gelukt de pagina's te beveiligen (dan staat alleen de vraag over het blokkeren van IP-adressen nog) Patricia 7 dec 2008 15:25 (CET)

Wikikids:Algemeen voorbehoud

Hoi Harm,

Zou jij even naar dit artikel (Wikikids:Algemeen voorbehoud) kunnen kijken? Ik weet niet wat ik er mee moet doen. Alvast bedankt, Patricia 7 dec 2008 16:08 (CET)

WikiKids of Wikikids

Beste Harm, wil er geen punt van maken maar moet alles per se WikiKids zijn als iets over WikiKids gaat? Ik stel voor dat Wikikids ook zou mogen; deze fout is onvermijdelijk.. Bovendien, als men een naam van een pagina intypt met WikiKids:, zoals WikiKids:Stemmen, kom je toch gewoon uit op Wikikids:Stemmen. Geen punt dus, zonder handmatige redirect te plaatsen lijkt Wikikids mij evengoed als WikiKids. ;) Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 19 jun 2009 11:18 (CEST)

Je maakt er wel een punt van. Maar dat geeft niet. Het is in zoveel mogelijk uitingen WikiKids. Dus in beeldmerk, in drukwerk, in persberichten e.d. Als Wikikids in de adresbalk staat is dat geen probleem.
Ok, maar als je het niet erg vindt dan blijf ik soms Wikikids zeggen. Wat ik je nog wil vragen zijn ook nog twee dingen; zou je toch je naam bij voor, tegen of neutraal willen zetten bij de peiling van een nieuwe hoofdpagina? En de stemming voor de bronzen enz. artikelen? Wikikids:Stemmen. En, wil je je berichten ondertekenen met ~~~~? Ik zie dat je dat nogal vaak vergeet.. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 19 jun 2009 15:05 (CEST)
Je schrijft dat je er geen punt van wil maken, maar gaat vervolgens toch proberen te discussieren. Dan maak je toch een punt? En dan schrijf ik "Dat geeft niet", dus begrijp ik de vraag niet "Wat maakt het trouwens uit..."...

De nieuwe hoofdpagina wil ik bespreken met de projectgroep, daarna doe ik wellicht mee aan de peiling. Htezelfde geldt voor stemmen op artikelen. Van dat ondertekenen was mij niet bekend, ik klik gewoon op een knopje... Ik ga proberen er aan te denken... ~~~~?

Nu zie je niet mijn naam in mijn ondertekening - dat gaat dus niet zoals ik dacht...??
Laat de vraag over het punt maar, om van een mug maar geen olifant te maken. Ik denk dat de discussie dan wat sneller zal moeten, of u discussieert gewoon, want dit is gewoon een peiling onder de gebruikerspagina.. en ik denk dat heel Wikikids een nieuwe hoofdpagina wil, als ik het zo zie! Je moet niet letterlijk bij die tildes de nowiki tags zetten, die zorgen ervoor dat dat ding juist niet werkt.. nee, alleen die dingetjes.. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 19 jun 2009 15:28 (CEST)

Goed nieuws...

Vanaf nu kan je automatisch ondertekenen.. volg de stappen onderaan op Gebruiker:TahR/Scripting. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 24 jun 2009 19:32 (CEST)

Wikikids verzoekpagina

Die kritiek kon je ook gewoon zelf voorkomen door een beetje te luisteren? Btw, het zijn gewoon software dingen die geupdated moeten worden, dat is heus geen kritiek, al is het een "beetje" veel.. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 26 aug 2009 16:46 (CEST)

- Wij luisteren! --Webmaster 26 aug 2009 16:52 (CEST)

Als je bij deze actie maar beseft, dat S8 hierdoor direct kan vertrekken (inclusief ik en TahR en de rest die mee wilt). :) apoo overleg 26 aug 2009 16:48 (CEST)

Een verzoekpagina op WikiKids is prima, maar zonder kritiek die voor de buitenwereld en betrokkenen niet op een openbare pagina hoeft te staan,

Het is geen kritiek, het is een opsomming voor fouten, daar was die pagina toch voor? .. Btw, ik heb de pagina inmiddels gekopieerd naar mijn gebruikersruimte, daar hoeft niet iedereen het te zien. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 26 aug 2009 16:51 (CEST)

-- Een verzoekpagina is prima, maar een opsomming van fouten wat er allemaal niet deugt op WikiKids hoeft er niet op te staan. In ieder geval niet zo dat dat voor iedereen leesbaar is. Dat is interne informatie voor betrokkenen en niet voor hte hele publiek.

Gaat t eindelijk gebeuren, waar we zolang op wachtten..

De MediaWiki update? ((Gebruikersrechtenlogboek); 21:04 . . Webmaster (Overleg | bijdragen | blokkeren) (wijzigde de gebruikersrechten voor Gebruiker:Bernard2 van (geen) naar sysop, SuperEditors: In verband met update)) Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 1 sep 2009 21:05 (CEST)

- Och er gebeurt zoveel achter de schermen... Zodra er iets concreets te melden is, zullen we dat zeker doen!!

Bedankt dat we ook op de hoogte worden gehouden... :) apoo overleg 1 sep 2009 22:53 (CEST)

Mod

Mag ik antwoord op mijn moderatorschap aanvraag? KaLta (overleg) 27 sep 2009 09:58 (CEST)

Beste Kalta 1/2/3/... De moderatoren hebben meerdere keren het besluit genomen om je niet te benoemen tot moderator. Elke maand een verzoek indienen zal het proces echt niet versnellen hoor. Met vriendelijke groet, Copyright 27 sep 2009 11:17 (CEST)
De projectgroep is bezig met het opstellen van richtlijnen voor moderatoren. Als deze klaar zijn, komen ze op WIkiKids.

Als je eraan voldoet en je erin kan vinden, kun je moderator worden. Nog even geduld alsjeblieft... --Webmaster 27 sep 2009 12:37 (CEST) Ah, daar zijn de richtlijnen al :) Mooi opgesteld, hoor! Ik ga er in elk geval wel akkoord mee ;) Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 10 nov 2009 23:43 (CET)

Vul je dan even het aanvraagformulier in? http://www.wikikids.nl/aanmelden/ -- 11 nov 2009 08:02 (CET)
Dat heb ik allang gedaan, zondag nog.. Gerard zei dat jullie erover zouden overleggen? Bedoel je dat ik opnieuw een mail moet sturen met enkel een bevestiging, of mijn hele aanmeldingsmail opnieuw? En ben ik dan mss in de prullenbak beland? Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 11 nov 2009 11:13 (CET)

Handtekening

Leuk dat jij ook een persoonlijke handtekening maakt, maar het kan niet. Achter elk bericht moet een korte en krachtige handtekening, die linkt naar je gebruikerspagina en overleg. Al die info over telefoon, mail enz. is niet nodig: dat kan je ook gewoon op je gebruikerspagina zetten. En er kunnen dus geen lijnen in je handtekening. Simpelweg omdat de pagina's kort gehouden moeten worden, en niet dat jij speciaal als bestuurslid met zo een handtekening kan komen.

Ik wil misschien wel een handtekening voor je ontwerpen die geschikt is en ook kort en krachtig is. Ik hoop dat je dit bericht begrijpt. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 9 nov 2009 22:56 (CET)

Ik heb hem aangepast, maar nu doet ie het nog niet...

http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/Harm:Clubhuis/Handtekening En ja, je mag een handtekening voor me maken, maar ik moet dat toch gewoon zelf kunnen??

Dit is mijn gebruikerspagina: http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/Gebruiker:Webmaster

En dit mijn overlegpagina: http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/Overleg_gebruiker:Webmaster

Dus mijn handtekening kan zijn:

Harm Hofstede - Stichting WikiKids (meer info | overleg)

ofzo...

Ik zal er wel eentje maken, het gaat nogal de verkeerde kant op ;) Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 9 nov 2009 23:04 (CET)
Nu is ie al wat beter, volg stap 5 op van dit sjabloon:
Vote icon.svg Het maken van een handtekening

Hoi Webmaster/archief, het maken van een handtekening die je gebruikt voor het ondertekenen van berichten doe je zo:

  1. Maak een pagina aan die heet: Gebruiker:Webmaster/Handtekening.
  2. Maak een mooie handtekening die jij zelf leuk vindt. Zie hier hoe je dat doet.
  3. Denk wel aan de andere gebruikers op WikiKids! Kies een niet te groot lettertype en als je een plaatje erbij wilt maak die dan niet te groot zodat de overleg pagina niet 'kapot' word gemaakt!
  4. Maak nog een nieuwe pagina aan en noem die: Gebruiker:Webmaster/Handtekening2. Hierin zet je de tekst: {{Gebruiker:Webmaster/Handtekening}} als een sjabloon, dus tussen {{ }}.
  5. Ga nu naar 'Voorkeuren' en schrijf daar in het vakje "Tekst voor handtekening": {{SUBST:Gebruiker:Webmaster/archief/Handtekening2}}. Vink daarna het vakje "Ondertekening zonder link naar uw gebruikerspagina" aan. Nu kan je ondertekenen met ~~~~ en verschijnt je nieuwe handtekening.

Succes! Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 9 nov 2009 23:06 (CET)

Komt ie: -- 9 nov 2009 23:09 (CET)

Grrrr... daar word ik dus gek van... Hoe weten ze nou dat er een verschil is tussen klikken op mijn voornaam en klikken op mijn achternaam? en bovendien... hij doet het niet...

  1. Dat zien ze als ze over de link heen gaan, ik heb ook zo een systeem, dan zie je in een klein geel vakje of het nou gebruikerspagina of overleg is.
  2. Wat bedoel je met "hij werkt niet"? Hij staat er toch prima?
  3. Vergeet niet te ondertekenen he ;) Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 9 nov 2009 23:11 (CET)
Als ik op Hofstede ga staan, is het geen link... -- 9 nov 2009 23:12 (CET)
Dat komt omdat we al op je overlegpagina zijn. Dan wordt de link die naar deze pagina link zwart en dikgedrukt. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 9 nov 2009 23:13 (CET)
Enorm bedankt voor de wijze les, ik ben tóch de eerste van de projectgroep met een echte handtekening! Morgen meer WikiKids...
Inderdaad :) Graag gedaan, ik wil de projectgroep gewoon nu graag gaan helpen, ertegenaan zeuren helpt niet, maar gewoon, als de ervaren KinderWikianen niet meer op de wiki zijn moet de projectgroep wel weten hoe en wat. Vraag trouwens ook aan de anderen of ze misschien ook zo een persoonlijke handtekening willen ;) Veel succes! Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 9 nov 2009 23:49 (CET)

Wikia

Sorry als ik te nieuwsgierig ben, maar klopt het dat WikiKids vroeger op Wikia zat? :O Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 11 nov 2009 12:01 (CET)

Je bent te nieuwsgierig. En ik weet niet waarom je het vraagt. En moderatoren zouden zich nu vooral en alleen INHOUDELIJK met WikiKids moeten bezighouden en niet met technische zaken en de historie van WikiKids. -- 11 nov 2009 20:25 (CET)
Sorry hoor.. maar het kan best handig zijn om de historie te weten? Mod of geen mod, je moet wel openstaan voor gebruikers. Maar laat maar.. :S Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 11 nov 2009 20:35 (CET)
Ja, het zat eerst op Wikia. KaLta (overleg) 11 nov 2009 20:40 (CET)

Moderator

Wordt iedereen die zich aanmeld nu moderator ik snap het niet zo goed. :) apoo overleg 11 nov 2009 20:20 (CET)

Iedereen kan moderator worden, totdat blijkt dat hij of zij zich niet aan de regels hieronder houdt. Dan worden de moderatorrechten weer afgenomen, voor onbepaalde tijd. Gebruikers die wij al "kennen" worden deze dagen vrij snel moderator. Nieuwe aanmeldingen worden door het bestuur overwogen en er wordt niet met andere moderatoren over overlegd.-- 11 nov 2009 20:24 (CET)
Oké! Duidelijk, dank je wel! :) apoo overleg 11 nov 2009 20:25 (CET)

Sint Maarten

Is al 4 dagen geleden geweest, maar de computer linksbovenin is erg wanhopig op zoek naar snoep. Stuur hem naar de HEMA ofzo? Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 15 nov 2009 12:55 (CET)

Aangepast (nu moet ie nog uit de cache van gebruikers...)

Hoofdpagina

Hallo harm, zou je misschien mee willen stemmen voor een nieuwe Wikikids Hoofdpagina? Zie Wikikids:Stemmingen! Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 18 nov 2009 11:59 (CET)

Nee dankje, jullie komen er vast zonder mij wel uit! -- 18 nov 2009 14:39 (CET)

Twee accounts

Beste Harm, mag ik vragen waarom je eigenlijk twee accounts hebt? (dit en Harm Hofstede) Want soms bewerk je op dit account, soms op het ander. Wat is het verschil? Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 29 nov 2009 12:21 (CET)

Ik ga proberen alleen "Harm Hofstede" te gebruiken, maar soms ga ik op de automatische piloot... --harmhofstede 1 dec 2009 15:19 (CET)
Nu heb je er 3? :o :) apoo overleg 1 dec 2009 15:20 (CET)
Dat was al helemaal niet de bedoeling... Ik ben eigenlijk op vakantie in Frankrijk en moet niet WikiKidsen... --harmhofstede 1 dec 2009 15:24 (CET)
Ben ik nu mezelf weer? --harmhofstede 1 dec 2009 15:26 (CET)
Nee, nogsteeds Harm. :) apoo overleg 1 dec 2009 15:44 (CET)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_gebruiker:Webmaster/archief&oldid=126922"