Help mee! Maak een account of meld je aan.
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg
Stem nu op: PQ-17 en Victoria van het Verenigd Koninkrijk

Overleg:Lille

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Op Wikipedia wordt al jaren gediscussieerd over de naam van dit artikel. Nou was ik toevallig gisteren nog in Lille, en daardoor bekeek ik dit artikel even. Heb ik toestemming om deze pagina naar Lille te hernoemen, want ik vind Rijsel toch echt te ouderwets? Mijn halve familie is nota bene Vlaams, en echt niemand spreekt over Rijsel, maar gewoon over Lille. De Fransen noemen het Lille, de Nederlanders noemen het Lille en ik geloof dat ook in België de meerderheid Lille gebruikt. Is het dan echt nodig om over Lille te blijven spreken (bijvoorbeeld: we spreken ook over Trabzon en niet over Trebizonde). Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 3 aug 2015 11:50 (CEST)

Officieel worden alle plaatsen in Frans-Vlaanderen (wat inmiddels verfranst is) angeduidt met de Nederlandse naam. Aangezien ze al sinds de Franse Revolutie vrijwel geen Frans meer spreken, kun je het beter hernoemen naar Lille. Ik zeg wel vaak Rijsel, maar als ik het over Rijsel heb, dan weet niemand waar het ligt. Je kan het veranderen. Het niet zoals bij Duinkerke, waarbij haast iedere Nederlandstalige het zo noemt. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 3 aug 2015 12:18 (CEST)
Niet dat ik het Frans hoger acht dan het Nederlands, maar ik ben persoonlijk voor de Franse namen in Frans-Vlaanderen, puur omdat ze nou eenmaal veel vaker gebruikt worden. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 3 aug 2015 12:46 (CEST)
Ik snap dat bij kleine steden en dorpjes in Frans-Vlaanderen vaak de Franse naam wordt gebruikt, zeg maar alleen maar. En Lille wordt gewoon ook vaker gebruikt, ook buiten Frankrijk. Duinkerke heet in het Frans anders (al lijkt het qua uitspraak veel op elkaar), maar in Vlaanderen en Nederland hanteren we toch liever voor die stad Duinkerke. En ook in het Engels wordt de stad zo genoemd. Ik ben het met je eens, maar Duinkerke kan je beste zo laten. Rijsel kan gewoon veranderd worden in Lille. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 3 aug 2015 13:04 (CEST)
Wat betreft Duinkerke ben ik het sowieso volledig met je eens. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 3 aug 2015 13:06 (CEST)
Ja Lille is prima, aangezien deze naam gewoon veel bekender is. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 3 aug 2015 13:24 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg:Lille&oldid=607887"