Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Olaf Ephraim

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Olaf Ephraim
Naam voluit Olaf René Ephraim
Geboren 30 september 1965
Geboren te Rotterdam
Overleden
Overleden te
Gehuwd met
Relatie met
Partij Forum voor Democratie (2017-2021)
Groep-Van Haga (sinds 2021)
Religie Seculier joods
Stroming
Functie Tweede Kamerlid voor de Groep-Van Haga
Aantreden 13 mei 2021
Aftreden
Voorganger
Opvolger
Functie(s)
Tweede Kamerlid voor FvD
(2021)
Tweede Kamerlid voor de Groep-Van Haga
(sinds 2021)
Portaal Portal.svg Politiek

Olaf Ephraim (Rotterdam, september 1965) is een Nederlands politicus. Sinds 13 mei 2021 is hij een Tweede Kamerlid namens de Groep-Van Haga. Ephraim werd bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 verkozen als Kamerlid voor Forum voor Democratie. Daarnaast was hij ook penningmeester van die partij. Op 13 mei 2021 verliet hij Forum en sloot hij zich aan bij de Groep-Van Haga.

Biografie

Ephraim studeerde bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam. Hierna ging hij werken bij Pierson, Heldring & Pierson, vervolgens bij ABN AMRO en tenslotte bij Fortis. Ephraim bleek betrokken te zijn bij verdachte aandelenhandel, maar dit bleek toch nog legaal te zijn. Ephraim volgde Henk Otten op als penningmeester van Forum voor Democratie. In 2021 was hij verkiesbaar voor de Tweede Kamerverkiezingen en stond als derde op de kieslijst. Hierdoor kwam Ephraim voor FvD de Tweede Kamer in. Op 13 mei 2021 stapte hij samen met Wybren van Haga en Hans Smolders de partij, nadat de partij op sociale media de coronamaatregelen vergeleek met de Duitse bezetting van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Sindsdien is Ephraim lid van de Groep-Van Haga.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Olaf_Ephraim&oldid=713343"