Maria (moeder van Jezus)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De engel Gabriël komt vertellen dat Maria zwanger is dankzij God

Maria is de moeder van Jezus Christus. In de Rooms-Katholieke Kerk wordt ze als een bijzondere vrouw gezien en soms ook aanbeden. Zij is de vrouw door wie de verlosser op de wereld is gekomen, de Zoon van God. Zij is ook degene geweest die bij het lijden en sterven van Jezus Christus aanwezig was en als een van de eersten getuige was van Jezus' opstanding uit de dood.

Maria in de Koran

Maria is de enige vrouw die in de Koran wordt genoemd. Andere bekende vrouwen, zoals alle (meer dan 10) vrouwen van de profeet Mohammed worden niet genoemd. Ook het kerstverhaal wordt in de Koran verteld, alleen komt daar Jozef, de man van Maria er niet in voor. Aan de andere kant wordt in de Koran, die 6 eeuwen na de Bijbel is geschreven, wel vermeld dat Maria zwanger is geworden door de Wil van God, niet omdat ze omgang met een man heeft gehad. Ook hier vertelt de engel Gabriël over de zwangerschap van Maria.

Videoclips

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Maria_(moeder_van_Jezus)&oldid=555035"