Help mee! Maak een account of meld je aan.
Farm-Fresh new.png   WikiKids heeft een nieuw uiterlijk gekregen! Aan de manier waarop je met WikiKids werkt hebben we niets veranderd.
Stem nu op: Musicalfilm

Mohammed

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
De profeet Mohammed krijgt een openbaring tijdens een veldslag. De profeet is voor moslims zo heilig dat zijn gezicht onherkenbaar is gemaakt.

Mohammed is voor moslims en bahá'ís een profeet en boodschapper van God.

Hij is voor de Islam wat Mozes voor het Jodendom. Mozes bracht ook de wet (de Tora) en de woorden van God. Zijn vlucht van Mekka naar Media geldt als het begin van de islamitische jaartelling. Dat was 622 na Christus.

Leven

Mohammed werd in ca. 571 geboren in Mekka, en overleed op 8 juni 632 in Medina. Als kind werkte hij als schaapherder. Later werd hij een handelaar en strijder in oorlogen. Veel moslims geloven dat Mohammed niet mag worden getekend, geschilderd, of gespeeld in een film. Toen er in Amerika een film over hem werd gemaakt, "Mohammed, the Messenger of God" (Mohammed, de Boodschapper van God), was hijzelf in de film niet eens te zien!

Na de dood van Mohammed's eerste vrouw, met wie hij 25 jaar getrouwd was, trouwde hij met maarliefst 15 andere vrouwen. Opeen gegeven moment had hij 9 vrouwen tegelijk. Mohammed had ook slaven: mensen die onder dwang voor hem moesten werken. Maar hij behandelde zijn slaven zo goed, dat toen de vader van een van de slaven van Mohammed zijn zoon had gevonden en hem wilde meenemen, deze slaaf niet mee wilde gaan en hij koos de Profeet boven zijn vader!


Er is een gezegde in Nederland over Mohammed:

  • "Als de berg niet naar Mohammed gaat, moet Mohammed naar de berg."

Rel

Er was een paar jaar terug een grote rel. Toen had een Deense cartoonist een afbeelding gemaakt van Mohammed. Een spotprent met Mohammed die een bom in zijn tulband heeft. Later gebruikte Geert Wilders die in zijn anti-Islam film "Fitna".

Videoclip

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Mohammed&oldid=519008"