Johann Sebastian Bach

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Johann Sebastian Bach
Johann Sebastian Bach.jpg
Persoonlijke informatie
Volledige naam
Bijnaam
Land Banner of the Holy Roman Emperor with haloes (1400-1806).svg Heilige Roomse Rijk
Geboortedatum 21 maart 1685
Geboorteplaats Eisenach
Overleden 28 juli 1750
Overleden te
Gehuwd met /
relatie
Carrière
Beroep
Bekend van
Actief
Genre(s) Barokmuziek
Label
Website
http://www.jsbach.org/
Portaal Portaalicoon Muziek

Johann Sebastian Bach (Eisenach, 21 maart 1685 - Leipzig, 28 juli 1750) was een Duits organist, componist, violist en dirigent van barokmuziek. Hij wordt gezien als een van de meest belangrijke componisten uit de gehele geschiedenis van de klassieke muziek. Hij combineerde veel verschillende soorten muziek waarmee hij veel componisten na hem inspireerde. Bach heeft ongelofelijk veel gecomponeerd. Dat kwam onder andere doordat hij veel muziek schreef voor de Kerk en die wilden elke zondag weer andere muziek. Hij schreef eigenlijk alle soort muziekstukken die in zijn tijd bestonden behalve opera's. Bach passie was vooral klassiek, verder had hij maar een paar muziekstukken die niet klassiek zijn. maar een paar daarvan of helemaal geen 1 is 'helaas' niet uitgegeven. Hij is ook bekend met zijn lied "Minuet".

Bach kreeg in 1747 een oogziekte, dat was het gevolg van zijn ouderdomsdiabetes. en sterft in leipzig 1750 aan een beroerte

Bach trouwde in zijn leven twee keer en kreeg twintig kinderen.

Link

Het leven van Bach

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Johann_Sebastian_Bach&oldid=594715"