Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Jacqueline Kennedy Onassis

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mrs Kennedy in the Diplomatic Reception Room cropped.jpg

Jacqueline Lee Bouvier (Jackie) Kennedy Onassis (Southampton (New York), 28 juli 1929 – New York City, 19 mei 1994) was een Amerikaanse schrijfster, fotografe en de echtgenote van president John F. Kennedy. Jacqueline Kennedy was First Lady van de Verenigde Staten tussen 1961 en 1963. Tot op de dag van vandaag is ze een van de populairste First Ladies.

Jackie Kennedy kwam uit een rijke familie en studeerde Franse literatuur. In 1953 trouwde ze met Kennedy. Toen haar man verkozen werd tot president, zette Kennedy zich in om de geschiedenis van het Witte Huis te bewaren. Ze zette fondsen op om historisch meubilair en kunst terug te kopen en pakte de tuinen aan. Daarnaast stond ze bekend voor haar gevoel voor mode en haar inzet voor kinderbescherming en de kunsten. Ze bleef First Lady tot dat John F. Kennedy in 1963 werd vermoord; waar ze overigens zelf bij was. Hierna trok ze zich terug van het openbare leven.

In 1968 hertrouwde ze met de Griek Aristoteles Onassis, die in 1975 overleed. Het huwelijk was erg omstreden. Na zijn dood ging Kennedy aan de slag als schrijfster en zette zich om historische monumenten te bewaren, wat ze tot haar dood bleef doen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Jacqueline_Kennedy_Onassis&oldid=688711"