First Lady van de Verenigde Staten

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De First Lady van de Verenigde Staten is de titel de die de vrouw van de President van de Verenigde Staten draagt. De titel is niet officieel, maar wordt wel vaak gebruikt. De huidige First Lady is Melania Trump. Haar man Donald Trump is president.

Aan de titel First Lady zitten niet echt regels verbonden. De First Lady hoeft niet per se met de president getrouwd te zijn. Ook had niet iedere president een First Lady. Zo kon de president vrijgezel wezen of zijn vrouw was al voor zijn presidentschap overleden. Toch is het wel ergens knap dat er 44 presidenten zijn geweest, maar 46 First Ladies. Dit komt doordat een president soms nog weleens een scheiding had en hij vond een nieuwe vriendin. Ook kon het zijn dat de First Lady tijdens haar mans presidentschap overleed en hij een nieuwe vrouw vond. Ook was iedere presidentsvrouw geschikt als First Lady. Een First Lady moet namelijk ook nog taken uitvoeren. In dat geval neemt een goede kennis of een familielid deze taak over.

Martha Washington, de vrouw van George Washington, was de eerste First Lady. Grappig genoeg bestond de naam First Lady in die tijd nog helemaal niet. Lucy Webb Hayes zou als eerste een First Lady zijn genoemd, aangezien ze zo immens populair was. Sindsdien is de titel in gebruik. Van alle First Ladies leven er nog maar zes. Dit zijn Rosallyn Carter, Barbara Bush, Hillary Clinton, Laura Bush, Michelle Obama en natuurlijk Melania Trump.

Een mannelijke First Lady is er nooit geweest. Dit komt omdat er nog nooit een vrouw president is geweest. Hoe een mannelijke First Lady heet, is eigenlijk een raadsel. Vaak wordt de term First Gentleman gebruikt. Veel vrouwelijke gouverneurs van Amerikaanse staten, noemen hun man zo.

De vrouw van de vicepresident wordt ook wel de Second Lady genoemd, maar deze titel is minder bekend.

Zie ook

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=First_Lady_van_de_Verenigde_Staten&oldid=498533"