Franse Zuidelijke en Antarctische Gebieden

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Franse Zuidelijke en Antarctische Gebieden
Terres australes et antarctiques françaises

Flag of the French Southern and Antarctic Lands.svg Armoiries des Terres australes et antarctiques françaises.svg Antarktyda-TAAF.png

Hoofdstad Port-aux-Français
Aantal inwoners 170 (2017)
Oppervlakte 439.781 km²
Regeringsvorm Overzees territorium van Frankrijk
Taal Frans (français)
Landcode FR-TF
Portaal Portal.svg Frankrijk

De Franse Zuidelijke en Antarctische Gebieden (in het Frans: Terres australes et antarctiques françaises, afgekort TAAF) zijn, zoals de naam al zegt, gebieden verspreid over de zuidelijke Atlantische en Indische oceaan. Het is een overzees territorium van Frankrijk. Het gebied is verdeeld in vijf districten:

Al deze gebieden zijn niet permanent bewoond. Er leven alleen een paar wetenschappers om het klimaat en de natuur te bestuderen. Van de vijf districten is Adélieland veruit het grootst. Door het Verdrag inzake Antarctica wordt dit gebied echter niet erkend als officieel deel van Frankrijk. Delen van de Verspreide Eilanden in de Indische Oceaan worden geclaimd door Madagaskar, de Comoren en Mauritius, maar Frankrijk bestuurt het gebied.

Het gebied wordt bestuurd vanuit Saint-Pierre op Réunion, dat verder geen onderdeel is van de Franse Zuidelijke en Antarctische Gebieden. De grootste plaats in het gebied is Port-aux-Français.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Franse_Zuidelijke_en_Antarctische_Gebieden&oldid=783254"