Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Stem opnieuw voor: de Gouden WikiKids Award 2021

Frank Wassenberg

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Frank Wassenberg
Profielfoto Frank Wassenberg.jpg
Wassenberg in 2017
Naam voluit
Geboren 2 mei 1966
Geboren te Heer
Overleden
Overleden te
Gehuwd met
Relatie met
Partij Partij voor de Dieren
Religie
Stroming
Functie
Aantreden
Aftreden
Voorganger
Opvolger
Functie(s)
Lid Provinciale Staten Limburg (2007-2011; 2015)
Lid partijbestuur (2010-heden)
Lid Tweede Kamer (2015-2016; 2017-heden)
Portaal Portal.svg Politiek

Frank Peter Wassenberg (Heer, 2 mei 1966) is een Nederlands politicus voor de Partij voor de Dieren. Wassenberg is sinds 2017 lid van de Tweede Kamer namens de partij en zit ook in het partijbestuur.

Wassenberg studeerde biologie aan de Universiteit Utrecht. Hij was actief bij de Stichting Bont voor Dieren en Vereniging Proefdiervrij. Tussen 2006 en 2015 was hij actief bij de Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren, de oudste dierenrechtenorganisatie van Nederland. Namens de Partij voor de Dieren was Wassenberg tussen 2007 en 2011 lid van de Provinciale Staten van de provincie Limburg. In 2015 werd hij opnieuw verkozen, maar datzelfde jaar legde hij zijn functie neer om tijdelijk lid te worden van de Tweede Kamer. Hij was de vervanger van Esther Ouwehand tijdens haar ziekteverlof. Hij bleef tot begin 2016 lid. Tijdens zijn periode als kamerlid was hij afwezig bij het stemmen voor het wetsvoorstel van Pia Dijkstra voor orgaandonatie. Doordat hij afwezig was werd het voorstel aangenomen, aangezien er hierdoor net een meerderheid van één persoon was. Wassenberg gaf later aan dat het zijn eigen schuld was.

Na de verkiezingen 2017 kwam hij weer in de Tweede Kamer terecht, doordat de PvdD vijf zetels behaalde. Tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement was Wassenberg ook verkiesbaar na lijsttrekker Anja Hazekamp. Aangezien de PvdD slechts één won, bleef hij in de Tweede Kamer.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Frank_Wassenberg&oldid=662020"