Universiteit Utrecht

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het logo van de universiteit

De Universiteit Utrecht (UU) is een universiteit in de stad Utrecht. Tot aan 1992 werd de naam Rijksuniversiteit te Utrecht gebruikt. De Universiteit Utrecht is één van de grootste universiteiten van Nederland. De universiteit werd opgericht in 1634 en bloeide gedurende de 17e eeuw op, ondanks de concurrentie van onder meer Amsterdam, Leiden en Groningen. De universiteit kreeg al snel een eigen bibliotheek, medische tuin en sterrenwacht. De universiteit trok ook veel buitenlandse studenten aan, uit onder meer Schotland, Duitsland en Engeland. De universiteit bleef in de Tweede Wereldoorlog geopend. In de jaren 60 is een groot deel van de universiteit verhuisd naar De Uithof, in het oosten van de stad.

De universiteit heeft zeven faculteiten. Dit zijn Bètawetenschappen, Diergeneeskunde, Geesteswetenschappen, Geneeskunde, Geowetenschappen, Sociale Wetenschappen en Recht, Economie en Bestuur en Organisatie.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Universiteit_Utrecht&oldid=651642"