Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Chazia Mourali

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Chazia Mourali
Chazia Mourali.png
Chazia Mourali in 1988 als redactie lid
Naam voluit Chazia Mourali
Bijnaam Über bitch van Nederland
Geboren 30 september 1963
Geboren te Parijs
Overleden
Overleden te
Nationaliteit Nederland
Beroep
Werk
Jaren actief 1988 tot heden
Bekend van
IMDb-profiel
Website
Allmusic-profiel
Portaal Portal.svg Media

Chazia Mourali (Parijs, 30 september 1963) is een presentatrice en actrice. Ze is vooral bekend van de Zwakste Schakel en ze presenteerde daarnaast de Achmea Kennis Quiz en Char, het Medium.

Jeugd

Chazia werd geboren op 30 september 1963 in Parijs, ze had een moeder van Nederlandse afkomst en een Tunesische vader. Op school was ze zeker niet dom en deed op de middelbare school het niveau Gymnasium, nadat ze het Gymnasium had afgerond studeerde ze de Franse taal. Ook dit ronde ze af. Maar het allerleukste voor haar was; toneel spelen, acteren en presenteren.

Carrière

Ze begon haar loopbaan bij de televisie, als redactie lid van TV3 (een praatprogramma) en zo zat ze ook in de redactie van RTL Nieuws. Ze vond dit leuk, maar wilde toch voor het grotere werk gaan. Ze kwam terecht bij de regionale Amsterdamse zender AT5, hierna kreeg ze een contract bij de NCRV, hierna kwam ze bij Teleac, een educatieve omroep en voor de Franse zender TV5 Le Monde. Hierna ging ze weer naar RTL 4. Bij RTL 4 kreeg ze grote bekendheid door de kennis quiz; "De Zwakste Schakel". Het programma had hoge kijkcijfers en Chazia werd hierdoor de "Uber bitch" van Nederland. In 2004 kwam er een eind aan De Zwakste Schakel, wegens de lage kijkcijfers. Hierna presenteerde ze wederom een kennis quiz; "De Achmea Kennis Quiz, dit keer voor kinderen. In 2007 presenteerde ze Char, het medium, met Char Margolis als medium. Chazia stopte naar eigen zeggen met het Char, omdat ze niet in de "paranormale gave" van Char geloofde. In het begin ging het over ruzies, maar daarna ging het over overleden baby's. Char was verbaast over de beslissing van Chazia, maar liet haar gaan. Sylvana Simons nam het stokje over. Ook de Achmea Kennis Quiz mocht Chazia niet meer doen, die werd overgenomen door Nicolette van Dam. Het opstappen uit deze show, heeft Chazia naar eigen zeggen uiteindelijk haar carrière bij RTL 4 gekost. Verder speelde ze een paar kleine bijrollen in zowel Franse als Nederlandse films. In 2013 maakte ze een korte TV comeback, in het programma Ranking The Stars.

Lijst van televisie programma's

RTL 4

NPO 3Films

(Lang niet allemaal, omdat daar geen informatie over te krijgen is).

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Chazia_Mourali&oldid=554261"