Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Stem nu op: Dyscalculie of Kunst

Annet Schaap

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Annet Schaap
AnnetSchaap2018.jpg
Annet Schaap
Citaat
Algemene informatie
Naam voluit Annet Schaap
Pseudoniem
Bijnaam
Geboren 27 februari 1965
Geboorteplaats Ochten
Overleden
Nationaliteit Nederland Nederland
Beroep Schrijver, Illustrator
Werk
Jaren actief 1992-heden
Genre(s) Kinderboek
Stroming
Invloeden
Bekende werken 'Lampje'
Uitgeverij(en) Querido, Leopold
dbnl https://www.dbnl.nl/auteurs/auteur.php?id=scha203
Handtekening
Website https://www.annetschaap.com/
Portaal Portal.svg Literatuur

Annet Schaap werd geboren in Ochten op 27 februari 1965. Ze is een illustratrice en schrijfster. Ze heeft onder andere de Meester Jaap en de HOI (hoe overleef ik) boeken geïllustreerd. Ook deed ze de afbeeldingen in het boek Achtste-groepers huilen niet van Jacques Vriens. Ze heeft ook een zwangerschapboek geschreven: ‘Mama,ik?’ Uitgegeven door Leopold.

Annet illustreert, dus ze maakt tekeningen. Ze heeft dit onder andere gedaan bij de boeken Hoe overleef ik ..., Meester jaap ... en Achtste groepers huilen niet. Haar boeken kun je lenen bij de bieb of kopen.

In 2017 heeft ze zelf ook een boek geschreven: Lampje. Ze heeft Lampje ook getekend. Hiermee won ze de Nienke van Hichtum-prijs. Het was de eerste keer dat deze prijs werd toegekend aan een debuut (het eerste boek van een schrijver); in april 2018 werd bekendgemaakt dat zij ook de Woutertje Pieterse Prijs had gewonnen. Ten slotte kreeg zij op 2 oktober 2018 de Gouden Griffel voor dit boek, waarmee alle belangrijke prijzen die zij in Nederland had kunnen winnen naar haar toe gingen. In België won Annet Schaap de Boekenleeuw voor Lampje.

Privé

Ze heeft een zoontje, Jonas. Ze woont samen met een Canadees, Thomas. Ze trekken met z'n drieën rond in Canada met een camper, genaamd Molly.

Strip

In 2012 tekende ze het boek Hoe overleef ik de brugklas? over in stripversie.

Links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Annet_Schaap&oldid=731959"