Achtste groepers huilen niet

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het boek Achtse groepers huilen niet! is geschreven door Jacques Vriens. De tekeningen in het boek zijn van Annet Schaap.

De hoofdpersonen

Het boek gaat over Akkie, een meisje dat soms ruig en soms heel rustig is.Ze houd van voetballen.

Samenvatting

Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal. Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!

In het boek heeft Akkie ruzie met een jongen en gaan ze vechten. Akkies vriend Ibraham gaat op de fiets van zijn moeder (die hij altijd jat omdat hij te dicht bij school woont, en hij niet op de fiets mag) de juf halen. De juf komt hijgend aan en haalt de kinderen uit elkaar. Na de vechtpartij is Akkie erg moe, en haar kleren zijn helemaal kapot.

Het gekke is dat als ze al een poos thuis is, ze nog steeds moe is... Haar moeder vindt het ook vreemd en gaat met haar naar de dokter. Omdat dat al vaker is gebeurd, moet ze bloed laten prikken.

Op een dag moet ze naar het ziekenhuis, en daar krijgt ze te horen dat ze leukemie heeft (dat is een vorm van kanker). Nu kan ze veel dingen niet meer, en er niet altijd meer bij zijn. Ze mist ook veel leuke dingen ... Hoe loopt dat af?

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Achtste_groepers_huilen_niet&oldid=505088"