Anna Woltz

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Anna woltz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Anna Woltz is een schrijfster, ze schrijft kinderboeken zoals: "Aangespoeld", "Black Box" en "Alles kookt over". Ze is nu nogsteeds zeer succesvol. Ze heeft op school gezeten op de Montessorischool Waalsdorp en het Gymnasium Haganum.

Jeugd

Anna Woltz werd op 29 december in 1981 geboren in Londen, toen ze anderhalf jaar oud was verhuisde ze met haar ouders naar Den Haag. Toen werd haar zusje Sarah geboren. Toen Anna zes jaar was moest ze op school voor het eerst een boek lezen, maar dat ging niet goed. Ze wou helemaal geen stom boek lezen over “een idiote kabouter Pim”. Pas toen ze “De kinderen van de Bolderburen” van Astrid Lindgren in handen kreeg, begon ze te lezen, en lezen, en lezen. Ze hield niet meer op…

Het begin van haar schrijfsterscarriére

Op haar twaalfde begon Anna met schrijven. Ze schreef een boek over kinderen die met z’n allen een restaurant begonnen, ze hield zelf namelijk erg van koken. Maar toen werd het herfst, en moest ze weer naar school, het boek was nog lang niet af en verdween in de la. De zomers daarop probeerde Anna steeds een boek te schrijven, dagenlang zat ze achter de computer, heel rare verhalen waren het, over hertoginnen, schietpartijen en verdronken moeders. Maar al die verhalen waren steeds te kort om in een boek te zetten.

Haar eerste boek

Toen Anna 15 jaar oud was schreef ze een column in “De Volkskrant”. Ze schreef over het schoolleven, de leraren en de inhoud van haar broodtrommel. Ze bracht in 1998 haar eerste boek uit, “Overleven in 4B”, dat ging over het schoolleven. Daarna, toen ze 17 jaar oud was, pakte ze het boek van het restaurant er weer bij, en schreef ze het echt helemaal af. Dat boek ligt nu in de winkel als “Alles kookt over”.

Nu

Maar ondanks dat Anna zo goed kon schrijven en veel succes had, ze maakte haar studie af, Amerikanistiek. Nu werkt ze vooral dagen achter elkaar op haar computer, opzoek naar een idee voor een nieuw boek.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Anna_Woltz&oldid=399566"