Alexis Bledel

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Alexis Bledel op de 77th Academy Awards in 2004

Kimberly Alexis Bledel (Flag of the United States (Pantone).svg Houston, Texas, 16 september 1981) is een Amerikaanse actrice.

Alexis is rooms-katholiek opgevoed door haar Argentijnse vader Martin Bledel en haar Mexicaanse moeder Nanette Blake. Door haar vrienden en familie wordt ze gewoon 'Kimberly' genoemd, alleen als artiest is ze bekend als 'Alexis'. Ze heeft een jongere broer Eric, wie in 1986 is geboren. Spaans is haar moedertaal, ze sprak geen Engels totdat ze dat op school leerde. Ze ging later naar de St. Agnes Academy in Houston.

Haar moeder moedigde haar aan om in lokale theaters te gaan acteren, voornamelijk om van haar verlegenheid af te komen. Ze speelde in productie's als Our Town en The Wizard of Oz voordat ze werd gescout in een winkelcentrum en de baan als model werd aangeboden.

Alexis vind lezen, wandelen, fotograferen en tijd doorbrengen met vrienden en familie geweldig, ze helpt de organisatie First Book die boeken geeft aan arme mensen. Haar personage Rory Gilmore in Gilmore Girls drinkt alsmaar koffie, in het eerste seizoen Alexis dus ook. Maar na het eerste seizoen was ze de koffie zo zat, dat ze of thee of cola in haar beker deed, wat in de serie koffie was. Ze heeft drie en een half jaar met Milo Ventimiglia, met wie ze samen in Gilmore Girls zijn gespeeld, gehad tot juli 2006.

Filmografie

Jaar Titel Rol
2008 The Sisterhood of the Traveling Pants 2 Lena
2000-2007 Gilmore Girls Rory Gilmore
2006 Life Is Short Charlotte
2006 I'm Reed Fish Kate Peterson
2005 The Sisterhood of the Traveling Pants Lena
2005 Sin City Becky
2005 The Orphan King Dylan
2004 Bride & Prejudice Georgina "Georgie" Darcy
2004 DysEnchanted
2002 Tuck Everlasting Winifred 'Winnie' Foster

Externe Links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Alexis_Bledel&oldid=685763"