The Sisterhood of the Traveling Pants

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
The Sisterhood of the Traveling Pants
Geen afbeelding
beschikbaar
Informatie
Tagline
Alternatieve titel
Regie Ken Kwapis
Productie Debra Martin Chase
Scenario Delia Ephron
Voice-over
Hoofdrol(len) Amber Tamblyn
Alexis Bledel
America Ferrera
Blake Lively
Muziek Jeff Cohen
Cliff Eidelman
Montage Kathryn Himoff
Cinematografie John Bailey
Distributie Warner Bros. Pictures
Première 31 mei 2005
Genre Avontuur, Komedie, Drama, Romantiek
Lengte 119 min.
Beeldratio
Medium
Taal Engels, Grieks, Spaans
Land Verenigde staten
Budget 25 miljoen USD
Opnamelocatie(s)
Bezoekersaantal
Opbrengst 42 miljoen US
Nominatie(s) voor 14
Prijzen 1
Voorloper
Vervolg The Sisterhood of the Traveling Pants 2

IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal Portaalicoon Kunst & Cultuur

The Sisterhood of the Traveling Pants is een Amerikaanse film uit 2005. Geregiseerd door Ken Kwapis & geschreven door Delia Ephron. Op 11 oktober 2005 werd de DVD in de VS uitgebracht & 2 jaar later op juni 2007 werden de opnames van de vervolgfilm The Sisterhood of the Traveling Pants 2 gestart. Op 8 augustus 2008 is de film uitgekomen.

Verhaal

Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal.
Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!

Vier meiden zijn al sinds hun geboorte onafscheidelijk. De komende zomer zullen ze apart doorbrengen. Lena gaat naar haar grootouders in Griekenland, Tibby blijft thuis en gaat werken in een supermarkt, Bridget gaat op voetbalkamp in Mexico en Carmen gaat naar haar vader in South Carolina. Voor het vertrek gaan ze samen winkelen. In een kledingzaak passen ze een spijkerbroek die hun vreemd genoeg alle vier perfect past ondanks dat ze niet het zelfde figuur hebben en even groot zijn. Ze besluiten de broek naar elkaar op te sturen terwijl ze uit elkaar zijn. Lena neemt de Broek als eerste mee naar Griekenland.

Lena & de Broek

Lena's grootouders wonen op een eiland vlakbij de zee. Lena is niet erg open en houdt zich vooral bezig met tekenen. Als ze op een middag op de kade zit te tekenen, met de broek aan, valt te plots in het water waar ze vast blijft zitten aan een kabel. Een jongen, Kostos, redt haar en brengt haar naar zijn vissersboot. Het blijkt dat zij en Kostos wat gemeen hebben: hij is namelijk ook Grieks hij is in de VS opgegroeid, maar terug gekeerd nadat zijn ouders omkwamen bij een verkeersongeval. Kostos wil Lena beter leren kennen. Zij houdt dat af maar hij blijft aandringen. Als Lena's grootouders een paar dagen later te weten komen dat Lena en Kostos vrienden zijn ontstaat er ruzie. Er is namelijk een ruzie tussen de familie van Lenaen die van Kostos. Lena moet haar oma beloven hem niet meer te zien. Ze houdt zich hier niet aan en blijft hem toch zien zodat ze gevoelens voor elkaar krijgen. Als ze later in de film aan het dansen zijn komt Lena’s familie binnengestormd en trekt hen ruw uit elkaar. Ze denken elkaar nooit meer te zien omdat Kostos bijna weer naar Athene gaat waar hij studeert. Als het einde van haar vakantie in Griekenland er aan komt overtuigt ze haar opa ervan dat de ruzie tussen de twee families hun niet in de weg mag staan. Haar opa zegt dat ze naar hem toe moet gaan. Met een brommer rijdt ze naar de kade waar hij al op een boot staat. Lena zegt dat ze van hem houdt en ze kussen.

In Griekenland krijgt Lena de Broek één keer en stuurt ze hem twee keer door, de eerste keer naar Tibby en de tweede keer naar Bridget.

Tibby & de Broek

Tibby is een meisje die zich niets aan trekt van de buitenwereld. Ze is van plan om tijdens de zomer een documentaire te maken over gewone mensen. Om nieuw filmmateriaal te kunnen kopen gaat ze in de supermarkt. Op een dag is ze aan het werken als ze een klap hoort, als ze gaat kijken ziet ze een meisje liggen en belt een ziekenwagen. De ambulance komt & ze wordt afgevoerd naar het ziekenhuis. Later wordt er thuis gebeld en staat het meisje, Bailey, voor de deur met een pakje voor Tibby dat per ongeluk bij haar thuis werd afgeleverd. In dat pakje zit de broek die is gestuurd door Lena. Bailey is geïnteresseerd in Tibby’s hobby: filmen. Ze wordt Tibby’s assistent. Tibby mag Bailey in het begin niet maar later krijgen ze een goede band. Ze blijkt er goed mensen te kunnen interviewen. Als Bailey op een dag niet meer voor de supermarkt staat te wachten gaat Tibby naar haar huis, waar ze van de buren hoort dat ze naar het ziekenhuis is. Ze heeft leukemie. Nadat ze lang heeft zitten wachten gaat ze haar opzoeken. Ze neemt haar broek mee en vindt dat Bailey hem aan moet doen, omdat het een magische Broek is die haar kan helpen. Bailey vindt dat de broek al heeft gewerkt door hun samen te brengen. Een korte tijd daarna krijgt ze een telefoontje dat ze is overleden. Daarna vindt ze nog een videotype met een videoboodschap van Bailey.

Bridget & de Broek

De knappe Bridget gaat met de bus naar een voetbalkamp in Mexico. Daar ontdekt ze Eric, een jonge coach. Er wordt tegen haar gezegd dat relaties met de coaches verboden zijn, maar daar trekt ze zich niets van en & besluit een relatie met Eric te beginnen als doel. Ze begint met hem te flirten & te praten, maar hij vindt haar te jong. Als Bridget de Broek krijgt doet ze hem aan & loopt er mee langs Erics slaaphut. Eric komt naast haar zitten op het strand. Ze kijken elkaar aan & beginnen te zoenen, vervolgens hebben ze seks. Dit is Bridget’s eerste keer.

Ondanks dat ze heeft gekregen wat ze wou voelt ze zich leeg & ongelukkig. Als ze de Broek naar Lena stuurt doet ze er een brief bij & vertelt in die brief wat ze voelt. Lena krijgt die brief alleen iets te laat, want als ze die Broek krijgt valt ze brief onder haar bed. Als ze thuiskomt is ze ongelukkig. Wanneer Lena de brief vindt als ze al bijna naar huis gaat belt ze onmiddellijk Carmen. Carmen gaat samen met Tibby naar Bidget om haar te troosten. Ze houden een slaap feest. Maar als de volgende dag de hond van Bidget er met haar broek van door gaat, rent ze er achter aan nog in haar pyjama. Dan loopt ze Eric tegen het lijf die ook naar haar op zoek is. Ze besluiten vrienden te blijven. Eric zegt dat als ze 20 is en misschien profvoetbalster, ze hem ook nog een kans wil geven.

Carmen & de Broek

Carmen heeft een blanke vader & Portugese moeder. Haar ouders zijn gescheiden. Carmen is nog dik, vandaar dat ze ook erg verbaasd is dat de Broek haar net als de andere 3 erg goed past. Ze ziet haar vader haast nooit. Deze zomer gaat de hele zomer naar haar vader toe. Totdat ze bij zijn huis aan komt en ziet dat hij verhuisd is in een wijk die hij anders verschrikkelijk vind. Als ze uit de auto stapt, blijkt ook nog dat hij een nieuwe vriendin heeft, die ook nog 2 tienerkinderen heeft. Het ergste van alles is nog dat ze gaan trouwen. Ze denkt dat alles in orde is, maar dat verandert al snel. Ze komt thuis & denkt dat er niemand thuis is omdat alles donker is. Dan hoort ze stemmen, loopt naar het achtertuin & ziet die hele ‘familie’ gelukkig aan tafel zit te eten! Ze krijgt een woedeaanval en gooit een steen tegen het raam. Met de bus gaat ze naar huis waar Tibby op haar wacht. Tibby overtuigt Carmen om haar vader te bellen om te zeggen dat ze kwaad op hem is. Tijdens dat gesprek barst ze in tranen uit. Een tijdje later krijgt Carmen een telefoontje van Lena met de boodschap Bridget te gaan troosten.

Op het einde van de film overtuigen Lena, Bridget en Tibby; Carmen op toch naar de bruiloft van haar vader te gaan. Als het huwelijk begint stopt haar vader het & vraagt Carmen uit het publiek op het podium om haar getuige te zijn. Eerst weigert ze omdat ze de Broek draagt, maar doet het dan toch maar. Ze omhelzen elkaar en Carmen loopt het podium op.

Cast

Alexis Bledel Lena Kaligaris
Blake Lively Bridget Vreeland
America Ferrera Carmen Lowell
Amber Tamblyn Tabitha Tomko-Rollins/Tibby
Jenna Boyd Bailey Graffman
Bradley Whitford Al
Michael Rady Kostos
Rachel Ticotin Moeder van Carmen
Mike Vogel Eric Richman
Nancy Travis Lydia Rodman
Leonardo Nam Brian McBrian
Maria Konstadarou Yia Yia
George Touliatos Grootbader Lena
Kyle Schmid Paul Rodman
Erica Hubbard Diana
Emily Tennant Krista Rodman
Jacqueline Ann Steuart Moeder Lena
Sarah-Jane Redmond Moeder Tibby
Ernie Lively Vader Bridget
Kendall Cross Moeder Bidget
Kristie Marsden Olivia
Patricia Mayen-Salazar Donna
Patricia Drake Karen
Katie Stuart Jo
Jonathon Young Duncan
Beverley Elliott Roberta

Externe links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=The_Sisterhood_of_the_Traveling_Pants&oldid=816732"