Sara

Uit Wikikids
Versie door Rots61 (overleg | bijdragen) op 8 dec 2021 om 19:36 (Wijzigingen door Rudolph1234 (Overleg) hersteld tot de laatste versie door Wouter15)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽

Sara of Sarah is de halfzus en de vrouw van Abraham. Ze komt onder andere voor in het Bijbelboek Genesis. In de Koran wordt haar naam niet genoemd, maar komt ze wel enkele keren voor als vrouw van Abraham.

Sara's oorspronkelijke naam was Sarai. Ze had dezelfde vader als Abraham, maar had een andere moeder. Sara was tien jaar jonger dan Abraham en was ze onvruchtbaar. Abraham had echter van God de belofte gekregen dat hij de vader zou worden van een groot nageslacht. Dat nageslacht moest worden geboren uit Sara. Dit maakt van haar een soort aartsmoeder, naast Abraham als aartsvader.

Sara en Hagar

Om aan het beloofde nageslacht te komen bevruchtte Abraham Hagar, Sara's slavin, om toch kinderen te krijgen. Daaruit werd Ismael geboren. Voor de moslims is hij nu ook een aartsvader en een profeet. Een aantal jaren krijgt Sara alsnog een kind. Dat kind heet Izaäk. Zowel de Bijbel als de Koran maken melding van het feit dat Sara gelachen heeft toen ze een gezant van God hoorde zeggen dat ze een zoon zou baren.

Video

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Sara&oldid=696032"