Nieuws

Uit Wikikids
Versie door Hippogryph (overleg | bijdragen) op 16 jun 2023 om 15:45 (Vind het toch een twijfelgeval of dit onder dubbelop moet vallen, aangezien nieuws ook een vrij fundamenteel onderdeel van de media an sich is.)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Nieuws is overal in de auto, thuis op vakantie bij je vriendje, echt overal is nieuws. Nieuws is iets van je zelf van andere en van familie eigenlijk van allemaal. Als je opa en oma iets zeggen is dat nieuws. Op televisie is ook nieuws. Je hebt het Nederlandse nieuws volwassenen nieuws kindernieuws en het buitenlandse nieuws. Er is een man of een vrouw op televisie en die zegt dan het nieuws ze krijgt het te zien wat ze moet zeggen. En dan zeggen hun het weer tegen ons. Op papier staat ook het nieuws zoiets noemen ze een krant en allemaal verschillende kranten maar ze zeggen niet altijd het zelfde. Dat wordt weer gedaan in een pers dat is een soort printer maar dan heel groot zo pers wordt bestuurd door een computer. Nieuws kan vrolijk zijn en droevig.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaNPO KennisGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud) • WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchooltvBeeld & GeluidYouTube

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Nieuws&oldid=795313"